শিপ্পিং মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা করিগুম্বা থৱাই মাংখিবা য়াওরবদি হিথাংফমদা এম্প্লোয়ীশিং/ৱার্করশিংগীদমক্তা লুপা লাখ ৫০গী কমপেন্সেসন লাওথোকখ্রে
হিথাংফম্না থবক পীদুনা তৌহল্লিবা হিথাংফমগী অনেকপা শিন্মীশিং য়াওনা এম্প্লোয়ী খুদিংমক অমসুং অতোপ্পা অনেকপা এম্প্লোয়ীশিং পুম্নমক্না কমপেন্সেসন অসি ফংগনি
28 APR 2020 3:04PM by PIB Imphal
শিপ্পিংগী মন্ত্রালয়না করিগুম্বা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা থৱাই মাংখিবা থোক্লবদি হিথাংফমগী এম্প্লোয়ীশিং অদুগী মপান তাংদুনা হিংলিবা ইমুং মনুংশিং/ আইনগী মতুং ইন্না মাগী লন-থুমনচিংবশিং অদুগী মপু ওইহৌগদবা মীঔই অদুদা মরু ওইবা হিথাংফমশিংনা কমপেন্সেসন/এক্স-গ্রেসিয়া পীননবা ৱারেপ লৌখ্রে। হায়রিবশিং অদুগী ৱারোল মখাদা পীরি:
কাংলুপ
কমপেন্সেসন/এক্স-গ্রেসিয়াগী শেনফম (লুপা)
হিথাংফম্না থবক পীদুনা তৌহল্লিবা হিথাংফমগী অনেকপা শিন্মীশিং য়াওনা এম্প্লোয়ী খুদিংমক
লাখ ৫০.০০
অতোপ্পা অনেকপা শিন্মীশিং
লাখ ৫০.০০
শেল ওইনা পীবা কমপেন্সেসন অসি হিথাংফমগা মরী লৈনবা থবকশিং থাদোকপা মতমদা কোবিদ-১৯না নাদুনা থৱাই মাংখিবগী খুদোংথিবা নংখিবসু য়াওনা কমপেন্সেসন/এক্স-গ্রেসিয়া অসি ফংহন্নবা লাওথোকখ্রে। হিথাংফমগী চিয়রমেন অসি ক্লেমশিং ফংহন্নবা/ কমপেন্সেসন/এক্স-গ্রেসিয়াগী দিসবর্সমেন্ত তৌনবগী মতিক চারবা ওথোরিতীনি অমসুং কোবিদ-১৯দগী থৱাই মাংখিবনি হায়বসিগী মতাংদা ভেরিফাই তৌগদৌরিবা ওথোরিতীনি। মসিগী কমপেন্সেসন অসি কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি খক্তগীদমক্তা পীগনি অমসুং মসি ৩০.০৯.২০২০ ফাওবা চৎনগনি, মসিগী মখা তাবদি রিভ্যুগী মখা পোনগনি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Rs. 50 lakh compensation declared for the Port employees/workers in case of loss of life due to COVID-19
All port employees including contractual labourers employed directly by the Port and other contractual employees are covered
28 APR 2020 3:04PM by PIB Delhi
Ministry of Shipping has decided that all the Major Ports may grant compensation /Ex-Gratia in the event of loss of life due to COVID-19 to the dependent members/legal heirs of the port employees as under:
Category
Amount of compensation/Ex-Gratia (Rs.)
All Port employees including Contract Labourers employed directly by the port
50.00 Lakh
Other Contractual Labourers
50.00 Lakh
Monetary Compensation is declared to cover the risk of life due to COVID-19 contamination while discharging the Port related duty. Port Chairman is the competent authority for the settling claims/ disbursement of the compensation/Ex-Gratia and verifying authority for the cause of death from COVID-19. This compensation is applicable only for the pandemic of COVID-19 and shall be in force up to30.09.2020, subject to review thereafter.