য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এম.ঐচ.এ.না সিঙ্গল অমসুং মল্তি-ব্রান্দ মোলশিংদা লৈবা দুকানশিং নত্তনা অখন্নবা কাঙলুপকী দুকানশিং খক্তমক হাংহন্নবগী অয়াবা পীনবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ওর্দর থোকখ্রে
লোকদাউন মনুংদা থম্লিবা অথিংবশিং অসিদা খরা কোমথোকপা অসি হোৎস্পোৎশিং/ কন্তেনমেন্ত জোনশিংদদি মসি চৎনরোই
25 APR 2020 12:47AM by PIB Imphal
য়ুমলৈ কৈরৈ মন্ত্রলয় (এম.ঐচ.এ.)না, ১৫.০৪.২০২০দা, হোৎস্পোৎশিং/ কন্তেনমেন্ত জোনশিং অসিগী মনুং চন্দবা অখন্নবা মফমশিংদা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনবগীদক্তা শেমখিবা কন্সোলিদেতেদ রিভাইস গাইদলাইনশিংগী মখাদা অখন্নবা থবক থৌওংশিং খরা কোমথোক্নবা ওর্দর থোকখ্রে।
(https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf)
কমর্সিয়েল অমসুং প্রাইবেৎ ইস্তাব্লিশমেন্তশিংগী কাংলুপ্তা কোমথোকহন্দুনা, এম.ঐচ.এ.না, রেসিদেন্সিয়েল কমপ্লেক্সশিংদা, য়ুমলোন কৈরোন্নবদা অমসুং তোঙান্না ফমজবা দুকানশিং য়াওনা মশা মশাগী রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী শোপ্স & ইস্তাব্লিশমেন্ত এক্তকী মখাদা রেজিস্তর তৌরবা দুকান পুম্নমক হাংবা য়াবগী অয়াবা পীনবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ওর্দর অমা থোকখ্রে।
ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেশনশিং অমসুং মুনিসিপালিতীশিংগী মনুং চন্না লৈবা দুকানশিং নত্তনা মার্কেৎ কমপ্লেক্সশিংদা লৈবা দুকানশিংদি হাংবা য়ারগনি। সিঙ্গল অমসুং মল্তি-ব্রান্দ মোলশিংদা লৈবা দুকানশিংদি মফম অমত্তদা হাংবা য়ারোই।
অয়াবা পীরবা দুকানশিংনা তঙাইফদনা শিন্মীশিংগী মশিং অদু ৫০% খক্তমক শিজিন্নদুনা হাংবা য়াগনি, মাস্কশিং শোইদনা উপকদবনি অমসুং সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী নোর্মশিং নীংথিনা ঙাক্কদবনি।
মসি খংজিনবদা কান্নগনি মদুদি লোকদাউন মনুংদা থম্লিবা অথিংবশিং অসিদা খরা কোমথোকপা অসি হোৎস্পোৎশিং/ কন্তেনমেন্ত জোনশিংদদি চৎনরোই।
ওফিসিয়েল ওইবা ই-পাউশিং য়েংননবগীদমক্তা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Home Affairs
MHA issues Order to States/UTs to allow Opening of Certain Categories of Shops, except those in Single and Multi-brand Malls
These Relaxations in Lockdown Restrictions would not applicable in Hotspots/Containment Zones
25 APR 2020 12:47AM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA), on 15.04.2020, had issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines to fight COVID-19, in certain areas not included in hotspots/containment zones.
(https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf)
Giving relaxation in the category of Commercial and private establishments, MHA has issued an order to all States/UTs, to allow opening of all shops registered under Shops & Establishment Act of respective States/ UTs, including shops in residential complexes, neighborhood & standalone shops.
Shops in market complexes, except those within the limits of municipal corporations and municipalities, would be allowed to open. Shops in single & multi-brand malls would not be allowed to open anywhere.
It would be mandatory for all permitted shops to open only with 50% strength of workers, ensure compulsory wearing of masks and strict adherence to social distancing norms.
It is important to note that these relaxations in lockdown restrictions would not applicable in hotspots/containment zones.
Click here to see the Official Communication