লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনাগী মখাদা পি.এফ. কোকপীরগা মীহুৎ ৪০,৮২৬তা লুপা করোর ৪৮১.৬৩ পীখ্রে
20 APR 2020 6:57PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিদগী নাক্নবগীদমক্তা ই.পি.এফ. স্কীমদগী অখন্নবা ৱিথদ্রোগী প্রোবিজন অসি সরকারনা লাওথোকখিবা প্রধান মন্ত্রী গ্রামীন কল্যান য়োজনা (পি.এম.জি.কে.ৱাই.)গী শরুক অমনি অমদি মসিগী ওইনা মার্চ ২৮, ২০২০গী ই.পি.এফ. য়োজনাদা তঙাই ফদবা নোতিফিকেসন অমা পেরা ৬৮এল(৩)দা পীখ্রে। মসিগী প্রোবিজন অসিগী মখাদা থা অহুমগী ওইনা অমুক হন্না হন্দোকপা য়াদবা বেসিক্কী ওইবা খুৎশুমল অমদি পোৎ মমল তাংবগী এল্লাৱেন্সশিং ৱিথদ্রো তৌবা, ই.পী.এফ. একাউন্তা মীহুৎতুগী ক্রেদিৎকীদমক্তা স্তেন্দিং এমাউন্ত অদুগী 75% ফাওবা, অতাবমখৈ, পীথোকখ্রে।
.
মসি নুংঙাইরবা ৱাফম্নি মদুদি কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মরকসিদা কোকপীখিবা পী.এফ. ত্রস্তসু মতাংসিদা হেনগৎলে। ১৭.০৪.২০২০গী নুমিৎ য়ুংদ্রিঙৈগী মমাংদা লুপা করোর ৪৮১.৬৩ অসি কোবিদ-১৯গীদমক্তা পেরা ৬৮-এল.গী মখাদা কোকপীখিবা পি.এফ.ত্রস্তনা এদভান্সকী মওংদা পি.এফ.কী মীহুৎ ৪০,৮২৬দা য়েন্থোকখ্রে।
কোকপীখিবা ইস্তাব্লিসমেন্ততা মকোক ওইবা ১০:
কোকপীখিবা ইস্তাব্লিসমেন্ত খরনসু মসিগী মতাংদা মতৌ তম্নীংঙাইগী ওইবা থবক তৌখ্রে
১৭.০৪.২০২০ ফাওবা, কোবিদ-১৯গী মতাংদা তৌরকপা দাবীশিং শেনফমগা মরি লৈননা কোকপীখিবা ইস্তাব্লিসমেন্ততা মকোক ওইবা ১০ মখাদা পীরি:
সি.নং.
ইস্তাব্লিসমেন্ত মমিং
কোবিদ-১৯ গা মরি লৈননা দাবী তৌরকপা এপ্লিকেসন মশিং
লোয়শিন্নখ্রবা কোবিদ-১৯গী দাবী মশিং
পীথোকখিবা শেমফম মশিং
১
নেভিলী লিগ্নাইৎ কোর্পোরেসন, নেভিলী, ৭০১-কুদ্দালোর, ৬০৭৮০২
৩২৫৫
৩২৫৫
৮৪,৪৪,০০,০০০
২
তাতা কন্সলতেন্সি সর্ভিসেস লিমিতেদ, মুম্বাই।
৯৩৭৩
৯৩৭৩
৪৩,৩৪,০৪,৬৪১
৩
বিসাখাপত্নম স্তীল প্লান্ত, বিজাগ
১৭০৮
১৭০৮
৪০,৯৯,৩৭,৮০০
৪
এন.তি.পি.সি লিমিতেদ, দিল্লী
৯২৫
৯২৫
২৮,৭৩,২১,৫৩১
৫
ঐচ.সি.এল. তেক্নোলোজীস লিমিতেদ/হিন্দুস্তান ইন্সত্রুমেন্ত লিমিতেদ এম্প্লোয়ীজ প্রোভিদেন্ত ফন্দ ত্রস্ত, গুরগাওং
৬৯৩৮
৪৪১৫
২৭,১৪,০৩,৮৬২
৬
পৱর গ্রীদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ, দিল্লী
১২৬৩
১০৮৯
২৬,১৭,৩২,৪০৩
৭
ও.এন.জি.সি., দেহরাদুন
২২৯৭
১৭২৩
২৪,১৭,০০,০০
৮
বি.ঐচ.ই.এল. আর.সি. পুরম
১৩৬৭
১১৯৯
২২,২২,১৫,০০০
৯
এম./এস. বি.ঐচ.ই.এল. ভোপাল
১৭৫৮
৯২৬
১৬,৪২,০০,০০১
১০
হিন্দুস্তান পেত্রোলিয়ম কোর্পোরেসন লিমিতেদ, মুম্বই
৪৬১
৪৬১
১৪,৩৩,১০,০০০

Ministry of Labour & Employment
Rs. 481.63 Crores disbursed to 40,826 members by exempted PF trusts under PMGKY
20 APR 2020 6:57PM by PIB Delhi
The provision for a special withdrawal from the EPF Scheme to tide over the COVID -19 pandemic is part of the Pradhan Mantri Gareeb Kalyan Yojna (PMGKY) Scheme announced by Government and an urgent notification introduced Para 68 L (3) in the EPF Scheme for this purpose, on 28th March 2020. Under this provision non- refundable withdrawal to the extent of the basic wages and dearness allowances for three months or upto 75% of the amount standing to the member’s credit in the EPF account, whichever is less, is provided. The member can apply for lesser amount also.
It is heartening to report that the exempted PF trusts have also risen to the occasion amidst the COVID-19 pandemic. As on the forenoon of 17.04.2020, Rs. 481.63 crores (Rs. 481,63,76,714) have been disbursed to 40,826 PF Members as advance under para 68-L for COVID-19 by the exempted PF Trusts.
Top 10 exempted establishments:
Some of the exempted establishments have also done exemplary work in this regard. As on 17.04.2020, the top 10 exempted establishments in terms of the amount disbursed for COVID-19 claims, are given below:
SL. NO.
Establishment Name
No. of Application received in respect of COVID-19 claims
No. of COVID-19 claims settled
Amount disbursed
1
NEYVELI LIGNITE CORPORATION, NEYVELI, 701-CUDDALORE, 607802
3255
3255
84,44,00,000
2
TATA CONSULTANCY SERVICES LIMITED, Mumbai
9373
9373
43,34,04,641
3
VISAKHAPATNAM STEEL PLANT, Vizag
1708
1708
40,99,37,800
4
NTPC Limited, Delhi
925
925
28,74,21,531
5
HCL Technologies Ltd./Hindustan Instrument Ltd. Employees Provident Fund Trust, Gurgaon
6938
4415
27,14,03,862
6
POWER GRID CORPRATION OF INDIA LTD. Delhi
1263
1089
26,17,32,403
7
ONGC, Dehradun
2297
1723
24,17,00,000
8
BHEL RC Puram
1367
1199
22,22,15,000
9
M/S BHEL Bhopal
1758
926
16,42,00,001
10
HINDUSTAN PETROLEUM CORPORATION LTD., Mumbai
461
461
14,33,10,000