ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପିଏମଜିକେୱାଇ ଅଧୀନରେ ଏବେସୁଦ୍ଧା ମୁକ୍ତ ପିଏଫ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା 40,826 ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ 481.63 କୋଟି ଟଙ୍କା ବିତରଣ
20 APR 2020 6:57PM by PIB Bhubaneswar
ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ କୋଭିଡ-19ର ପ୍ରଭାବରୁ ମୁକୁଳିବା ସକାଶେ କର୍ମଚାରୀ ଭବିଷ୍ୟନିଧି ପାଣ୍ଠି ଯୋଜନାରୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଭାବେ ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣ ଯୋଜନା (ପିଏମଜିକେୱାଇ) କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ମାର୍ଚ୍ଚ 28, 2020 ତାରିଖ ଦିନ ଇପିଏଫ ଯୋଜନାର ପାରା 68 ଏଲ (3) ଅନୁସାରେ ଏଥିପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ରୂପେ ଟଙ୍କା ଉଠାଣ ସକାଶେ ଏକ ଜରୁରି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି । ଏହି ବ୍ୟବସ୍ଥା ଦ୍ୱାରା ଜଣେ ଇପିଏଫ ସଦସ୍ୟଙ୍କ ମୌଳିକ ବେତନ ଓ ମହଙ୍ଗା ଭତ୍ତାର ତିନିମାସର ପରିମାଣ କିମ୍ବା ତାଙ୍କର ଇପିଏଫ ଆକାଉଣ୍ଟରେ ଥିବା ମୋଟ ଜମା ଟଙ୍କାର 75% ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଯାହା କମ୍‌ ହୋଇଥିବତାହାକୁ ଫେରସ୍ତହୀନ ଉଠାଣ ପାଇଁ ସୁବିଧା ଘୋଷଣା କରାଯାଇଛି । ସଦସ୍ୟ ଚାହିଁଲେ ଏହାଠାରୁ କମ୍‌ ପରିମାଣର ଅର୍ଥ ମଧ୍ୟ ଉଠାଇପାରିବେ ।
ଏହା ସୁଖର କଥା ଯେ ମୁକ୍ତ ପିଏଫ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦେଶରେ ଦେଖା ଦେଇଥିବା କୋଭିଡ-19 ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା ସକାଶେ ସହସା ଅଣ୍ଟା ଭିଡ଼ି ଏଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ତଦନୁସାରେ 17.04 2020 ତାରିଖ ପୂର୍ବାହ୍ଣ ସୁଦ୍ଧା 481.64 କୋଟି (481,63,76,714) ଟଙ୍କା 40,826 ଜଣ ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ 68-ଏଲ୍‌ ଅନୁସାରେ କୋଭିଡ-19 ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା ନିମେନ୍ତ ଅଗ୍ରୀମ ଭାବେ ପିଏଫ ଟ୍ରଷ୍ଟ ପକ୍ଷରୁ ବିତରଣ କରାଯାଇଛି ।
10ଟି ମୁଖ୍ୟ ମୁକ୍ତ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ହେଲେ:
ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ କେତେକ ମୁକ୍ତ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଏ ଦିଗରେ ଅନେକ ଉଦାହରଣୀୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି । 17.04.2020 ତାରିଖ ସୁଦ୍ଧା, କୋଭିଡ-19 କ୍ଲେମ ସ୍ୱରୂପ ଅଗ୍ରୀମ ଅର୍ଥ ଯୋଗାଇଥିବା 10ଟି ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଙ୍କ ନାମ ନିମ୍ନ ଟେବୁଲରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି:
SL. NO.
Establishment Name
No. of Application received in respect of COVID-19 claims
No. of COVID-19 claims settled
Amount disbursed
1
NEYVELI LIGNITE CORPORATION, NEYVELI, 701-CUDDALORE, 607802
3255
3255
84,44,00,000
2
TATA CONSULTANCY SERVICES LIMITED, Mumbai
9373
9373
43,34,04,641
3
VISAKHAPATNAM STEEL PLANT, Vizag
1708
1708
40,99,37,800
4
NTPC Limited, Delhi
925
925
28,74,21,531
5
HCL Technologies Ltd./Hindustan Instrument Ltd. Employees Provident Fund Trust, Gurgaon
6938
4415
27,14,03,862
6
POWER GRID CORPRATION OF INDIA LTD. Delhi
1263
1089
26,17,32,403
7
ONGC, Dehradun
2297
1723
24,17,00,000
8
BHEL RC Puram
1367
1199
22,22,15,000
9
M/S BHEL Bhopal
1758
926
16,42,00,001
10
HINDUSTAN PETROLEUM CORPORATION LTD., Mumbai
461
461
14,33,10,000

Ministry of Labour & Employment
Rs. 481.63 Crores disbursed to 40,826 members by exempted PF trusts under PMGKY
20 APR 2020 6:57PM by PIB Delhi
The provision for a special withdrawal from the EPF Scheme to tide over the COVID -19 pandemic is part of the Pradhan Mantri Gareeb Kalyan Yojna (PMGKY) Scheme announced by Government and an urgent notification introduced Para 68 L (3) in the EPF Scheme for this purpose, on 28th March 2020. Under this provision non- refundable withdrawal to the extent of the basic wages and dearness allowances for three months or upto 75% of the amount standing to the member’s credit in the EPF account, whichever is less, is provided. The member can apply for lesser amount also.
It is heartening to report that the exempted PF trusts have also risen to the occasion amidst the COVID-19 pandemic. As on the forenoon of 17.04.2020, Rs. 481.63 crores (Rs. 481,63,76,714) have been disbursed to 40,826 PF Members as advance under para 68-L for COVID-19 by the exempted PF Trusts.
Top 10 exempted establishments:
Some of the exempted establishments have also done exemplary work in this regard. As on 17.04.2020, the top 10 exempted establishments in terms of the amount disbursed for COVID-19 claims, are given below:
SL. NO.
Establishment Name
No. of Application received in respect of COVID-19 claims
No. of COVID-19 claims settled
Amount disbursed
1
NEYVELI LIGNITE CORPORATION, NEYVELI, 701-CUDDALORE, 607802
3255
3255
84,44,00,000
2
TATA CONSULTANCY SERVICES LIMITED, Mumbai
9373
9373
43,34,04,641
3
VISAKHAPATNAM STEEL PLANT, Vizag
1708
1708
40,99,37,800
4
NTPC Limited, Delhi
925
925
28,74,21,531
5
HCL Technologies Ltd./Hindustan Instrument Ltd. Employees Provident Fund Trust, Gurgaon
6938
4415
27,14,03,862
6
POWER GRID CORPRATION OF INDIA LTD. Delhi
1263
1089
26,17,32,403
7
ONGC, Dehradun
2297
1723
24,17,00,000
8
BHEL RC Puram
1367
1199
22,22,15,000
9
M/S BHEL Bhopal
1758
926
16,42,00,001
10
HINDUSTAN PETROLEUM CORPORATION LTD., Mumbai
461
461
14,33,10,000