গৃহ মন্ত্ৰালয়
চৰকাৰে লকডাউনৰ সীমাবদ্ধতা অনুসৰি ই-কমাৰ্চ কোম্পানীৰদ্বাৰা অনা-অত্যাৱশ্যক সামগ্ৰীৰ যোগানত বাধা আৰোপ কৰিছে
19 APR 2020 1:00PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ বলবৎ কৰা লকডাউন সন্দৰ্ভত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ে সংশোধিত নীতি-নিয়মৰ অধীনত নিৰ্দিষ্ট কিছুমান গতিবিধিক (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf) ৰেহাই দিবলৈ সকলো মন্ত্ৰালয় আৰু বিভাগক নিৰ্দেশ দিছে৷
উপৰোক্ত সংশোধিত নীতি-নিয়মৰ অধীনত এয়া স্পষ্ট কৰা হৈছে যে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ যোগান ধৰা ই-কমাৰ্চ কোম্পানীসমূহক লকডাউনৰ বাধা-নিষেধৰ পৰা ৰেহাই দিয়া হৈছে৷ লগতে, ই-কমাৰ্চ কোম্পানীসমূহে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ যোগানত ব্যৱহাৰ কৰা বাহনৰ চলাচলতো অনুমতি আগবঢ়োৱা হৈছে৷ অৱশ্যে, চৰকাৰে লকডাউন সীমাবদ্ধতাৰ অধীনত অনা-অত্যাৱশ্যক সামগ্ৰীৰ যোগানত বাধা আৰোপ কৰিছে৷
চৰকাৰী তথ্যৰ বাবে ইয়াত ক্লিক কৰক৷

Ministry of Home Affairs
Government prohibits supply of Non-Essential Items through e-Commerce under Lockdown Restrictions to fight COVID-19
19 APR 2020 1:00PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA) issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines to all Ministries/Departments (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf), regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.
Under the above consolidated revised guidelines, it is clarified that, e-commerce companies supplying essential goods have been exempted from lockdown restrictions. Further, vehicles used by e-commerce companies, engaged in supply of only essential goods, would be allowed to ply with necessary permissions.
In line with the above provision of consolidated revised guidelines on lockdown restrictions, Government has prohibited supply of non-essential items through e-commerce under lockdown restrictions to fight COVID-19.
Click here to see the Official Document