উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ-রাস্ত্রপতিনা য়ুনিভর্সিতীশিংদা লোকদাউন মনুংদা একাদেমিক কেলেন্দের মখা তানা চথনবা হায়খ্রে
উপ-রাস্ত্রপতিনা য়ুনিভর্সিতীশিংদা ওনলাইনদা তাক্নবগীদমক্তা মপুং ফানা তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা হায়খ্রে
মহৈরোইশিংগা পাউ ফাওদোক্নদুনা, কোলাবোরেতিব লর্নিং অমসুং সেল্ফ লর্নিং অসিবু শৌগৎকদবনি: উপ-রাস্ত্রপতি
হোস্তেলশিংদা লৈরিবা মহৈরোইশিংগী হকশেল নীংথিনা ঙাক-শেনগদবনি: উপ-রাস্ত্রপতি
উপ-রাস্ত্রপতিনা লোকদাউন মনুংদা মহৈরোইশিংদা হকচাং শজেল ওইগদবা থবক থৌরমশিং তৌনবা অমসুং লোন অনৌবা তম্নবা হায়খ্রে
উপ-রাস্ত্রপতিনা দিল্লী, হাইদ্রাবাদ, পোন্দিচেরী, পঞ্জাব, মখনলাল চতুর্বেদী য়ুনিভর্সিতীশিংগী ভাইস চানসেলর অমসুং আই.আই.পি.এ.গী দাইরেক্তরগা লোইননা ভিদিও কনফরেন্স তৌদুনা ৱারী শানখ্রে
13 APR 2020 1:33PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি, শ্রী এম. ভেনকৈয়া নাইদুনা ঙসি য়ুনিভর্সিতী অমসুং এজুকেশনগা মরি লৈনবা ইনস্তিত্যুশনশিংদা লোকদাউন তৌরিঙৈ মনুং অসিগী তৌগদবা একাদেমিক কেলেন্দরগী থবক থৌরমশিং মখা তানা চৎথবদা অপনবা লৈতনবাতেক্নোলোজীগী কান্নবা অদু মপুং ফানা লৌনবা হায়খ্রে।
উপ-রাস্ত্রপতিনা দিল্লী, হাইদ্রাবাদ, পোন্দিচেরী, পঞ্জাব, মখনলাল চতুর্বেদি য়ুনিভর্সিতীশিংগী ভাইস চানসেলর অমসুং ইন্দিয়ান ইন্সতিত্যুৎ ওফ পব্লিক এদমিনস্ত্রেশনগী দাইরেক্তরগা লোইননা ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা ৱারী ৱাতাই শানবা মতমদা, হৌজিক লৈরিবা ফিভম অসিনা হান্নগী মতৌগুম হঞ্জিল্লকপদা মতম খরা চংখিগনি হায়বদু মহাক্না উবা ফংখি অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইরগা থোকহনবা অকাইবা অপনবশিং অসিবু ঙম্নবগীদমক্তা মখোয়না করম্বা পোরম নত্রগা পাম্বৈ লৌখৎকদগে হায়বগী মতাংদা হংখ্রে।
আই.আই.পি.এ.গী প্রসিদেন্ত অমসুং য়ুনিভর্সিতী অহুমগী চানসেলরশু ওইরিবা উপ-রাস্ত্রপতিনা ইনস্তিত্যুশনশিংদা মহৈরোইশিংগা পাউ ফাওদোক্নদুনা, কোলাবোরেতিব লর্নিং অমসুং সেল্ফ লর্নিং অসিবু শৌগৎকদবনি হায়খ্রে। মহাক্না মহৈরোই খুদিংমক্কী ওইনা ইনতরেক্তিব লর্নিং সোইদনা ফংহন্নবগীদমক্তা ইনস্তিত্যুশনশিংনা তেক্নোলোজিকেল তুলশিং অদু খ্বাইদগী হেন্না ফগদবা মওংদা শিজিন্ননবা পাম্মি। মহাক্না মখা তানা, তেক্নোলোজী সিজিন্নদুনা লোকদাউন মনুংদা তাকপী তম্বীবগী থওং অসি লেপতনা চৎথনবগীশু হায়খ্রে।
কোরোনা ভাইরসনা থোকহল্লিবা অৱাবা অসিনা মরম ওইরগা মীপুম খুদিংমক্তা অনৌবা পাম্বৈশিং থিনবগীদমক্তা ইনশিনবগী মওং অমা উবা ফংই, তাকপী তম্বীবগী থবক থওংশিং অসিবু অপনবা লৈতনা চৎথনবগীদমক্তা মথৌ তাবা খোংথাংশিং লৌখৎপগীদমক্তা শ্রী নাইদুনা য়ুনিভর্সিতীশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি ওনলাইন কোর্সশিংনা ফেস-তু-ফেস লর্নিংগী মহুৎ হায়না, ‘মসিনা খুদোংথিরবা মতম অসি লান্থোখরবা মতুংদা চৎনবী ওইরকপা য়াই” হায়নশু হায়খি।
উপ-রাস্ত্রপতিনা য়ুনিভর্সিতীশিং অমসুং এজুকেশনগা মরি লৈনবা ইনস্তিত্যুশনশিংনা হোস্তেলদা লৈরিবা মহৈরোইশিংগী হকচাং শোক্তনবা চেকশিন থৌরাং লৌনবা হাইখি। মহাকনা মখোয়দা সোসিয়েল দিস্তেন্সিং ইন্নবা অমসুং সরকার অমসুং হেল্থ এক্সপর্তশিংনা পীরক্লিবা আইসোলেশনদা লৈবগী পাউতাকশিংবুশু য়াম্না চেকশিন্না ইনবীয়ু হায়নশু হায়রক্লি।
শ্রী নাইদুনা মহৈরোইশিংদা লোকদাউন মতমসিদা অফবা চিঞ্জাক চাবগী হৈনবি, নোংমগী শোয়দনা হকচাং শাজেল তৌবা অমসুং তুমিন্না রফমজিন্দুনা লৈবগী পুন্সি মহিং অদু থাদোকপা, মরু ওইনা মহৌশাগা লোইনদুনা লৈমিন্নবগী তঙাইফদবগী মতাংদশু হায়খি।
শ্রী নাইদুনা য়ুনিভর্সিতীশিংদা মহৈরোইশিংনা মখোয়গী মতমশিং অদু মরম চানা শিজিন্ননবা অমসুং মখোয়না পীরিবা ই-লর্নিংগী মেতরিয়েলশিং অদুগী খুদোংচাবা লৌবগী মতাংদা তাকপীনবা হায়রকখ্রে। মহাক্না মহৈরোয়শিংদা মোবাইল ফোনদা মতম য়াম্না মাংহনদনবা অমসুং লোকদাউন মতমশিদা অনৌবা লোন অমা তমশিন্নবশু হায়খি। অসিদা নত্তনা, মখোয়না ইমুংগী মনুংগী মীওইশিংগশু চপ চানা মতম খাইদোক্তুনা লৈমিন্নগদবনি হায়নশু হায়খি।
উপ-রাস্ত্রপতিনামহৈরোয়শিংদা মখোয়-মখোয়না লৈরিবা মফমশিং অদুদা এন.জি.ও.শিংনা পাংথোকপা সোসিএল সর্ভিসশিংদা শরুক য়ানবগী পাওতাকশু পীখি। মহাক্না প্রজাশিংগী মফমদা সরকারনা মতম-মতমগী মতুং ইন্না পীরিবা গাইদলাইনশিং অসি য়াম্না চেকসিন্না পাংথোক্নবসু নীংশিংখি।
উপ-রাস্ত্রপতিগী সেক্রেতরি, দা.আই.ভি. সুব্বারাওশু য়াওখি।

Vice President's Secretariat
Vice President asks universities to ensure continuity of academic calendar during lockdown
Vice President asks universities to fully harness technology to conduct online teaching
Reach out to students, promote collaborative learning and self-learning: Vice President
Safeguard the health of students residing in hostels: Vice President
Asks students to undertake regular physical activity and learn a new language during lockdown period
Holds video conference with Vice Chancellors of Delhi, Hyderabad, Pondiherry, Panjab Makhanlal Chaturvedi Universities and Director IIPA
13 APR 2020 1:33PM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri M Venkaiah Naidu today asked Universities and other educational institutions to harness fully the power of technology to ensure continuity of academic calendar during the lock-down period.
Interacting with the Vice Chancellors of Delhi, Hyderabad, Pondicherry, Punjab, Makhanlal Chaturvedi Universities and Director of the Indian Institute of Public Administration through a video conference, the Vice President observed that it might take some more time for normalcy to return and enquired about their plans to cope with the disruption caused by COVID-19 pandemic.
The Vice President, who is the President of IIPA and Chancellor of three Universities, urged the institutions to reach out to students, promote collaborative learning and self-learning. He wanted them to optimally utilize technological tools for ensuring interactive learning for all students. Ensure continuity of the teaching and learning process during lockdown by using technology, he added.
Observing that the adversity caused by Corona virus was forcing people to search for creative solutions, Shri Naidu appreciated the universities for taking adequate steps to ensure that the teaching-learning process was not hindered. Stating that online courses would supplement face-to-face learning, he said “this might become the new normal after we tide over the current crisis”.
The Vice President also emphasized the need for universities and educational institutions to take measures to safeguard the health of students residing in hostels. He urged them to ensure strict adherence to social distancing and isolation instructions given by the Government and health experts.
Advising the students to follow healthy dietary habits, undertake regular physical exercise and avoid a sedentary lifestyle, Shri Naidu also emphasized the importance of living with nature.
Shri Naidu also urged the universities to guide the students to utilize the time meaningfully and take advantage of the e-learning materials offered by them. He also wanted the students to spend less time on mobile phones and learn new languages during the lockdown period. Besides, they should also spend adequate time with family members.
The Vice President also suggested to the students to join in social service activities taken up by NGOs in their respective areas. He stressed the need for all citizens to strictly follow the guidelines issued by the government from time-to-time.
The Secretary to the Vice President, Dr. I V Subba Rao was also present.