PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
14 APR 2020 7:07PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and
Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
An increase of 1211 new Covid-19 cases and 31 deaths has been reported for COVID-19 since yesterday. As many as 1036 persons have been cured/discharged after recovery. As of now, a total of 602 dedicated COVID-19 hospitals with 1,06,719 isolation beds and 12,024 ICU beds have been developed.
For details:
Prime Minister announces extension of nationwide lockdown till 3rd may
Prime Minister addressed the nation today about India’s fight against COVID-19. He announced extension of lockdown till 3rd May, and ease of certain restrictions in low risk areas from 20 April. The PM said that High Risk Areas and Hotspots will be under constant vigil. He sought support for seven things including taking care of elderly and adhering to social distancing and lockdown. Prime Minister said India has benefitted from Lockdown. He said notwithstanding the economic travails being faced, it is clearly the correct path as it protected so many lives in the country.
For details:
Text of PM’s address to the Nation
For details:
All passenger train services cancelled till 3rd May in view of COVID 19 lockdown
All ticket counters for bookings including UTS &PRS , will remain suspended till further orders. No advance reservation of train tickets, including E tickets, till further advice, however, facility of online cancellation will remain functional. Full refund for reservation made for the trains cancelled. Full refund will also be there for those cancelling the advance bookings of tickets for trains not yet cancelled
For details:
The decision to extend the Nation-wide lockdown to fight COVID-19 till 3rd May taken to protect lives of the People: ShriAmit Shah
Union Home Minister ShriAmit Shah has expressed heartfelt gratitude to the Prime Minister for the decision and said that the decision by the Prime Minister ShriNarendraModi to extend the lockdown, put in place to fight and end COVID-19, till 3rd May, has been taken to protect lives of the people of the country.
For details:
FCI transports 1,000 train loads in 20 days during lockdown
Food Corporation of India has achieved a rare distinction of transporting more than 1,000 train loads (rakes) carrying about 3 Million Metric Tonnes of food grains during the lockdown period since 24.03.2020. It has also been able to unload about 950 rakes (about 2.7 MMT) during the same period. On an average, FCI is loading and unloading about 3 Lakh Metric Tonnes (about 60 Lakhs bags of 50 Kg each) every day since the start of lockdown, which is almost double its normal average.
For details:
20 control rooms set up to address wage related grievances of workers
Ministry of Labour and Employment has set up 20 control rooms under the Office of Chief Labour Commissioner (CLC) (C) on pan India basis due to issues arising in the backdrop of Covid-19.
For details:
ESIC Further Extends Period for Filing ESI Contribution
The country is dealing with a very challenging situation due to COVID-19 Pandemic. Many establishments are temporarily closed and workers are unable to work. In line with the relief measures being extended by Government to business entities and workers, Employees' State Insurance Corporation (ESIC) has undertaken relief measures for its stakeholders specially Employers and Insured Persons, besides strengthening its medical resources to fight COVID-19.
For details:
ShriGadkari assures industry representatives of full government support for restarting enterprises after COVID-19 lockdown
Union Minister for Road Transport & Highways and MSMEs ShriNitinGadkari has assured the industry of full cooperation from the government in restarting their enterprises after the lockdown is lifted post COVID-19. Interacting with FICCI representatives on a web based seminar today, the Minister informed them about the various financial decisions taken by the government in this direction.
For details:
Press Statement from Central Administrative Tribunal
For details:
Skill Development and Entrepreneurship Ministry takes multiple steps to help the nation fight Covid-19
1,75,000 health sector professionals trained under MSDE Skill ecosystem provided to States. States offered the facilities of 33 Field institutes for the purpose of Quarantine Centres /Isolation Wards. About 5 lakh masks prepared by Jan ShikshanSansthan.
All the establishments asked to pay full stipend to apprentices engaged with them during the period of lockdown
For details:
Government initiates dialogue to resurrect agri sector exports in the aftermath of current COVID-19 crisis
Secretary, Department of Agriculture, Cooperation & Farmers Welfare, held a video conference to gain a first- hand account of the problems being faced by the exporters of Agri and Allied commodities and initiate necessary steps by making meaningful interventions for early redressal of their problems to help them sustain though the current Covid-19 crisis.
For details:
Indian Navy ensures 24 x 7 operations from Visakhapatnam airfield in support of air operations during COVID-19 lockdown
With the nationwide lockdown to prevent spread of virus during the ongoing COVID-19 pandemic, INS Dega of Eastern Naval Command (ENC) ensured that the joint-user airfield at Visakhapatnam remains open round the clock.
For details:
Agriculture Minister reviews ICAR activities during lockdown
ShriNarendra Singh Tomar reviewed activities of the Indian Council of Agricultural Research in helping farmers overcome the problems arising due to the outbreak of COVID-19 and the nationwide lockdown. While three ICAR institutes are engaged in COVID-19 testing on humans, ICAR has undertaken several efforts to help farmers during lockdown and given advisories to crores of farmers across the country.
For details:
Several steps initiated during current Covid-19 lockdown to decongest wholesale markets & to make supply chain agile under e-NAM: ShriNarendra Singh Tomar
The Minister said that e-NAM is being expanded to cover additional 415 mandis which will take the total number of e-NAM mandis to 1000 soon. He also added that this online platform will prove to be a giant leap in reforming the agriculture market in India.He further said that we have more than 1.66 crore farmers and 1.28 Lakh traders registered on e-NAM platform.
For details:
Several Steps taken to facilitate the farmers and farming activities at field level during the lock down period
Rs. 16,621 crores released under PM-KISAN Scheme to 8.31 crore farmer families. 3,985 MT of pulses dispatched for delivery to the States/UTs under PM-GKY
For details:
Pharma Secretary Holds VC with representatives of Drugs and Pharma Industry and their Associations.
Indian Pharma industry is producing enough stocks of essential medicines particularly HCQ to meet both domestic demand and to meet export obligations. The production and transportation is being ensured throughout the country by the Department with help of State/UT administrations. This position emerged after a Video Conferenceheld under chairmanship of Secretary of Department of Pharmaceuticals, Dr P D Vaghela to review the operations and issues of the pharmaceutical and Medical Devices industry.
For details:
Delivery of Medicines through Speed Post
Minister of Communications, Law & IT Sh. Ravi Shankar Prasad has instructed Secretary Posts to ensure that delivery of medicines through Speed Post is given the highest priority during lockdown. He has further directed that all employees of Department of Posts are sensitised so that no one should face difficulty in receiving or sending medicines during lockdown.
For details:
Shri Ram Vilas Paswan holds video conference with Food Ministers of States and UTs to review foodgrains distribution during lockdown
Centre asks States/UTs to check hoarding and ensure fair prices of essential commodities during the lockdown. Wheat procurement for RMS 2020-21 to commence from 15th April, 2020
For details:
Clarification on passing of ordinary and special resolutions by companies under the Companies Act, 2013 and rules made thereunder on account of the threat posed by COVID-19
For details:
Office of Principal Scientific Adviser to the Government of India issues simple guidelines, for controlling spread of COVID-19 in densely populated areas
The guidelines propose swift installation of do-it-yourself hand-washing stations that have been used world-wide to contain epidemics. The manual, put together by the team at the PSA’s office, brings out how frugal but effective tools can have disproportionate positive impact. Prof Raghavan urges Community leaders, NGOs, corporates etc. to implement these and other measures. The key goal of the proposed measures is to emphasize sanitation and hygienic practices and suggest key interventions
For details:
DRDO develops kiosk for COVID-19 sample collection
The unit has been developed by DRDL in consultation with the doctors of Employees' State Insurance Corporation (ESIC), Hyderabad. The COVSACK is a kiosk for use by healthcare workers for taking COVID-19 samples from suspected infected patients. Patient under test walks into the Kiosk and a nasal or oral swab is taken by health care professional from outside through the built in gloves.
For details:
Village Panchayats undertake various measures to contain the spread of COVID-19 in the country
Best practices include spreading awareness by websites, social media, posters and wall writings, spray of disinfectants, distribution of locally produced protective gear to villagers, giving free rations and monetary assistance to the needy and doorstep delivery of essential commodities
For details:
Strategies and Solutions employed by PCMC to counter the COVID-19 pandemic
PimpriChinchwad Municipal Corporation has performed incredibly well in waste management and sanitation services. More recently, PCMC has caught the eye for being swift and vigilant in their response to fighting against the COVID-19 pandemic.CMC has initiated several innovative and important initiatives to counter the spread of the virus.
For details:
Fit India and CBSE organise first-ever live fitness sessions for school students in the second phase of lockdown,
After the massive response to the live fitness sessions under Fit India Active Day programme launched by Fit India, the Government of India’s flagship fitness movement is yet again set to start a new series of fitness sessions. This time it willbe organised in partnership with the Central Board of Secondary Education (CBSE) for school children from across the country. During the programme guidelines of Ministry of AYUSH to stay healthy will be shared with students.
For details:
NIOS of HRD Ministry initiates a unique method to ensure effective schooling to reach the unreached directly at door step
In wake of COVID-19, innovations by NIOS in telecast of Live sessions through Skype in association with KVS, NVS and CBSE & NCERT through SwayamPrabha DTH Channels
For details:
OFB to manufacture 1.10 lakh ISO Class 3 coveralls
Ordnance Factory Board (OFB) has started supply of coveralls conforming to ISO Class 3 exposure standards. Manufacture of initial order of 1.10 lakh from HLL Lifecare Limited (HLL) is in full swing. This order will be completed in 40 days.
For details:
Ministry of Tourism launches its "DekhoApnaDesh" webinar series from today
The Ministry of Tourism has launched its "DekhoApnaDesh" webinar series from today to provide information on the many destinations and the sheer depth and expanse of the culture and heritage of our Incredible India.
For details:
NFL making available urea fertilisers to farmers unhindered
Despite National level COVID -19 lockdown National Fertilizers limited- NFL is ensuring adequate supply of fertilizers to farmer community working at over 100 per cent capacity
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunachal Pradesh: A person who illegally entered through Hollongi Check post area in Arunachal Pradesh was sent for medical check up and later quarantined.
• Assam: In Assam, a team from IIT Guwahati have developed an antimicrobial spray based coating for PPE kits to kill and prevent the spread of microbes once they come in contact with the coated PPE surface.
• Manipur: CM reviews distribution of rice to the public under PMGKY in all districts.
• Mizoram: 32 Kgs of ICMR Testing Kits arrived by IAF Dornier Aircraft today and sent to Zoram Medical College, Aizawl, Mizoram.
• Nagaland: Nine Opposition party MLAs have been made part of COVID-19 monitoring team in Nagaland. State govt clarifies revealing identity of first COVID-19 patient of Nagaland was necessary to facilitate contact tracing.
• Sikkim: Govt decides to extend the lockdown till 3rd May, 2020, may consider relaxation after 20th April.
• Tripura: CM receives 6000 suggestions when he asked people to share the work government should do after withdrawal of lockdown.
• Kerala: State Finance Minister urges Centre to take steps to resolve the financial needs of the State govts& sanction loans to States through RBI. State to continue current restrictions until new guidelines are issued. Till yesterday evening, total recoveries 197; undergoing treatment 178; under observation 1,12,183.
• Tamil Nadu: Nellore doctor’s body who died of Covid cremated in Chennai amidst tight security after locals protest. Chennai Corp. to start testing residents from Wednesday. Chennai Police book & seize vehicles of those not wearing masks. Total +ve cases till now 1173; cured 58; deaths 11.
• Karnataka: 11 new cases so far today. Total Covid confirmed cases till now 258; death toll reach 9; number of patients cured and discharged 65.
• Andhra Pradesh: State cancels Class X exams; students advised to listen to online classes. Migrant workers at a quarantine center at Gooty in Anantapur clash with Police. Total +ve cases in the State reach 473; death toll 9; cured 14. Districts leading in +ve cases: Guntur (109), Kurnool (91), Nellore (56), Prakasam (42), Krishna (44), Kadapa (31).
• Telangana: State marks 126 localities in the city as containment clusters. Migrant labourers try to leave Hyderabad city after lockdown gets extended. Total cases in the State rise to 592 of which 103 have been cured, while 472 are undergoing treatment.
• Maharashtra: 121 new coronavirus cases in Maharashtra; state tally surges to 2,455.Among the new cases that were reported on Tuesday, 92 were from Mumbai, 13 from Navi Mumbai, 10 from Thane city, five from Vasai-Virar and one from Raigad.
• Gujarat: State recorded 45 new Covid-19 positive cases, taking the total tally to 617. The cases include 31 from Ahmedabad, Surat 9, Mehsana 2 and one each from Bhavnagar, Dahod and Gandhinagar. (Principal Secretary, Health)
• Rajasthan: 72 new cases have been reported today in Rajasthan so far, including 71 in Jaipur and 1 in Jhunjhunu. The total number of positive cases in the state has risen to 969, according to Rajasthan Health Department
• MP: In Madhya Pradesh 1171 samples were tested and 126 new positive cases were found marking the highest single day tally. 98 of these are from Indore, 20 are from Bhopal. The total tally in the state is 730.
• Goa: No new cases were reported as of this morning in Goa keeping the tally of active cases at 2. Out of 7 positive cases reported, five have already recovered.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
14 APR 2020 7:07PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
ঙরাংদগী লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১২১১ হেনগৎলে অমসুং মীওই ৩১ শিরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ১০৩৬ ময়ুমদা হনখ্রে । হৌজিক কোভিদ-১৯গী অপুনবা হোস্পিতাল ৬০২ লৈরে, মসিদা আইসোলেসন ফম্মুং ১,০৬,৭১৯ অমসুং আই সি য়ু ফম্মুং ১২,০২৪ লৈরে ।
লৈবাক শীনবা থুংনা মে ৩ ফাওবা অথিংবা শাংদোক্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোক্লে
ভারতনা কোভিদ-১৯ থেংনরিবা অসিগী মতাংদা ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী মীয়ামদা ৱা ঙাংখি । অথিংবা অসি মে ৩ ফাওবা শাংদোক্লে অমসুং এপ্রিল ২০দগী খুদোংথিনিংঙাই ওইদবা মফম খর কোমথোক্কনি হায়না মহাক্না লাউথোকখি । পি এম মোদীনা হায়খি য়াম্না খুদোংথিনিংঙাই ওইবা মফমশিং অমসুং হোতস্পোতশিং মখা তানা য়েংশিনখিগনি । অহলশিং চেকশিনবা, মীয়াম থাপ্না লৈবা অমসুং অথিংবা ঙাকপা য়াওনা পাংথোক্কদবা থবক তরেৎ মহাক্না মীয়ামদা থমখি । প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অথিংবা থম্বগী কান্নবা ভারতনা ফংলে । শেন-থুমগী অৱাবা কয়া মায়োক্নরি অদুবু মসিনা লৈবাক অসিদা মীওই কয়াগী পুন্সি কনবা মরম্না মসি অচুম্বা লম্বীনি ।
কোভিদ-১৯গী অথিংবা য়েংলগা মে ৩ ফাওবা পেসেঞ্জর ত্রেনশিং লেপখিগনি
মথা তাবা ওর্দর অমা থোক্ত্রি ফাওবা, য়ু তি এস অমসুং পি আর এস য়াওনা তিকেৎ ককফম কাউন্তর পুম্নমক থিংখিগনি । ই তিকেৎশিং য়াওনা ত্রেন তিকেৎশিং মাংজৌননা ককপা মখা তানা থিংখিগনি অদুবু ওনলাইন কেন্সেল তৌবা মখা তানা য়াখিগনি । ত্রেনশিং লেপখিবগী রিজার্বেসন রিফন্দ তৌবা মপুংফানা পাংথোকলি । ত্রেনশিং কেন্সেল তৌদবা অদুবু ককখিবা তিকেৎশিং কন্সেল তৌবগী রিফন্দ অয়াবা পীরি ।
অথিংবা মনুংগী নুমিৎ ২০দা এফ সি আইনা ত্রেন ১০০০গী মপোৎ হোনখি
২০২০গী মার্চ ২৪দগী অথিংবা মনুংদা ফুদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা ত্রেন ১০০০গী মপোৎ(রেকস)কী চানবা মহৈ-মরোং মিল্লিয়ন মেত্রিক তন ৩ হেন্না পুখি । হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা রেলৱেজনা রেকস ৯৫০ অনলোদ তৌবা ঙমখি । অথিংবা হেক থম্লকপদগী রেলৱেজনা চাংচত্তা, এফ সি আইনা নোংমদা মেত্রিক তন লাখ ৩ অনলোদ তৌরি , মসি হান্নগী মতমদগী শরুক অনি হেল্লবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614116
শিন্মীশিংগী খুৎশুমলগা মরি লৈনবা অৱাবশিং কোকহন্নবা কন্ত্রোল রুম ২০ হাংদোক্লে
কোভিদ-১৯গা মরি লৈননা লাকপা ৱাথোকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ভারত পুম্নমক্কী ওইনা চীফ লেবর কম্মিসন্নরগী ওফিস মখাদা লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত মিনিস্ত্রিনা কন্ত্রোল রুম ২০ হাংদোক্লে ।
লৈবাক অসিনা কোভিদ-১৯ থেংনরিবা অসিদা মতেং পাংনবা স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউরশিপ মিনিস্ত্রিনা থবক কয়া পায়খৎলে
এম এস দি ই স্কিল ইকোসিস্তমেগী মখাদা ত্রেন তৌখিবা হকশেলগী মীওই ১,৭৫,০০০ রাজ্যশিংদা থাখ্রে । ক্বারেনতাইন সেন্তরশিং/আইসোলেসন ৱার্দশিংগী ওইনা ফিল্ড ইন্সতিতুৎ ৩৩গী খুদোংচাবশিং রাজ্যশিংদা ফংহনখ্রে । জন সিকসান সন্থান্না মাক্স লাখ ৫ হেন্না শাখি । অথিংবা মনুংদা এপ্রেনতিস খুদিংমক্ত স্তাইপেন্দ মপুংফানা পীনবা ফার্মশিংদা খঙহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614219
কোভিদ-১৯গী হৌজিক মায়োক্নরিবা অৱাবা মতুংদা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপা অমুক হৌনবা সরকার ৱারি শানবা হৌরে
কোভিদ-১৯গী হৌজিক মায়োক্নরিবা অৱাবা মরক্ত লৌউ-শিংউ অমসুং মসিদা মরি লৈনবা থবকশিংগী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোক্লিবা মীওইশিংনা থেংনবা অৱাবশিং অমসুং অথুবা মতমদা মখোয়গী অৱাবশিং কোকহন্নবা দরকার ওইবা থবকশিং লৌখৎনবগী মতাংদা পাউ লৌনবা এগ্রিকলচর, কোরপোরেসন অমসুং ফারমরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরিনা ভিদিও কনফরেন্স অমা পাংথোকখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614278
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা এয়র ওপরেসনশিং মতেং পাংনবা ভিসাখাপাতনাম এয়রফিল্ডদগী ভারত নেভিনা ২৪ x ৭ থবক পাংথোক্লি
কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপা থিংনবা লৈবাক শীনবা থুংনা অথিংবা থম্লিবা অসিদা, ইস্তর্ন নেভেল কম্মান্দগী আই এন এস দেগা ভিসাখাপাতনামদা জোইন্ত-য়ুজর এয়রফিল্দ ওইনা নুমিৎ চুপ্পা হাংদোক্তুনা থম্লি ।
হোলসেল কৈথেলশিং চিনবা হন্থনবা অমসুং ই-নামগী মখাদা সপ্লাই চেন থবক তৌহন্নবা কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা থবক কয়া পায়খৎলে : নরেন্দ্র সিংহ তোমার
মহাক্না হায়খি অহেনবা মন্দি ৪১৫দা ই-নাম পায়খৎতুনা অথুবদা অপুনবা ই-নাম মন্দি ১০০০ য়ৌরগনি। মসিগী ওনলাইন প্লেতফোর্ম অসিনা ভারত্ত লৌউ-শিংউগী কৈথেলদা অচৌবা অওনবা অমা পুরক্লগনি । ঐখোয়গী ই-নাম প্লেতফোর্মদা রেজিস্তার তৌরবা লৌমী ক্রোর ১.৬৬ অমসুং ললোনবা মীওই লাখ ১.২৮ হেন্না লৈরে । লৌমীশিংনা লেম্না ই-নাম পোরতেলদা রেজিস্তার তৌবা য়াগনি অমসুং ই-নাম খুদিংমক্ত ওনলাইনদা য়োন্নবা মখোয়গী পোৎথোকশিং অপলোদ তৌবা য়াগনি । ললোনবশিংনা মফম অমদগী হেক্ত ই-নামদা য়োল্লিবশিং লৈবা য়াগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614110
অথিংবা মনুংদা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী থবকশিং খুদোংচানবা থবক কয়া পায়খৎলে
পি এম –কিষান স্কিমগী মখাদা লৌমী ক্রোর ৮.৩১দা লুপা ক্রোর ১৬,৬২১ য়েন্থোকখ্রে । পি এম–জি কে ৱাইগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু তিশিংদা হৱায় মেত্রিক তন ৩,৯৮৫ পীখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614054
দ্রগস অমসুং ফারমা ইন্দস্ত্রি অমসুং মখোয়গী এসোসিয়েসনশিংগী মীহুৎশিংগা য়ুনিয়ন ফারমা সেক্রেতরিগা ভি সি পাংথোকখি
লৈবাক মনুংগী ওক্নবা অমসুং মপানদা য়োন্নবা ভারতকী ফারমা ইন্দস্ত্রিনা ঐচ সি কিউ য়াওনা তঙাইফদবা হিদাকশিং মরাংকাইনা পুথোক্লি । রাজ্যশিং/য়ু তিশিংগী লৈঙাক্কী মতেংগা লোয়ননা দিপার্তমেন্তনা লৈবাক শীনবা থুংনা পোৎথোক পুথোকপা অমসুং পুথোক-পুশিনবগী থবক পাংথোক্লি । ফারমাসিউতিকেল অমসুং মেদিকেল দিভাইস ইন্দস্ত্রিগী থবকশিং অমসুং খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা ফারমাসিউতিকেল দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরি দোক্তর পি দি বাগেলানা চেয়র লৌদুনা পাংথোকখিবা ভি সি অমদা ফিবম অসি থেংনরকপনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614045
স্পিৎ পোস্তকী খুৎথাংদা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবা
অথিংবা মনুংদা মরুওইনা লৌদুনা স্পিৎ পোস্তকী খুৎথাংদা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবা কম্মুনিকেসন, লো অমসুং আই তিগী মিনিস্তর রবি সানকর প্রসাদনা সেক্রেতরি পোস্তদা খঙহনখ্রে । অথিংবা মনুংদা কনাগুম্বা মীওই অমদা হিদাক-লাংথকশিং ফংবা নৎত্রগা থাবা মতমদা খুদোংচাদবা অমতা থেংনহন্দনবা থবক পায়খৎনবা মহাক্না পোস্ত দিপার্তমেন্তী ইমপ্লোয়িশিংদা খঙহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614037
অথিংবা মনুংদা চেং য়েন্থোকপগী থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিন্নবা রাজ্যশিং/য়ু তিশিংগী ফুদ মিনিস্তরশিংগা রাম বিলাস পাসৱান্না ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখি
অথিংবা মনুংদা পৈশিন্দুনা থম্বশিং য়েংশিন্নবা অমসুং তঙাইফদবা পোৎলমশিং মমল চানা য়োন্নবা য়েংশিন্নবা কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ু তিশিংদা খঙহনখি । ২০২০গী এপ্রিল ১৫দগী আর এম এস ২০২০-২১গী গেহু লৈবা হৌরগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614097
কম্পেনি এক্ত, ২০১৩গী মখাদা কম্পেনিশিংনা অচম্বা অমসুং অখন্নবা ৱারেপ লৌখিবা অমসুং কোভিদ-১৯গী অকিবা অসিনা মরম ওইদুনা রুলশিং শেমখিবগী মতাংদা শেংদোকপা
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614097
ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী ওফিসনা মী কুংনা তাবা মফমশিংদা কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা চৎন-কাংলোনশিং পীরি
লাইচৎশিং শন্দোরকপা থিংনবা মালেমগী মফম কয়াদা শীজিন্নরিবা মশা মতোমদা খুৎ হামজনবা স্তেসনশিং থম্নবা চৎন-কাংলোন অসিনা খঙহল্লি । পি এস এ ওফিসকী কাংবু অমনা শেম্বা মেনুয়েল অদুদদা মতিক চাবা খুৎলায়শিং শীজিন্ননবা হায়রি । হায়রিবা থবকশিং অসি পায়খৎনবা প্রো: রগাবান্না লৈকায়গী লুচিংবশিং অমসুং এন জি ওশিং অমসুং কোরপোরেতশিংদা তকশিল্লি । পায়খৎনবা হায়রিবা থবকশিংগী অসিগী মরুওইবা পান্দমদি লু-নানবা অমসুং সেনিতেসনগী থবকশিং পাংথোকহনবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614054
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা পীখিবা ৱারোলগী তেক্স
ই এস আই কন্ত্রিবিউসন ফাইলিং তৌবগী মতম মখাতানা এ এস আই সিনা শাংদোক্লে
কোভিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক অসি য়াম্না চাউনবা শিংনবা অমা মায়োক্নরি। ফার্ম কয়া মতম খরগী ওইবা থিংলে অমসুং শিন্মী কয়া থবক শুবা ফংদ্রে । ললোন-ইতিক্কী থবকশিং অমসুং শিন্মীশিংগী য়াইফনবা সরকারনা পায়খৎলক্লিবা থবকশিংগী শরুক অমা ওইনা ইমপ্লোয়িজ স্তেৎ ইন্সুরেন্স কোরপোরেসন(ই এস আই সি)না মসিগী ইমপ্লোয়িশিং অমসুং ইন্সুয়োর তৌরবা মীওইশিংনা কোভিদ-১৯ থেংননবা থৌনা পীনবা থবক কয়া পায়খৎলে।
কোভিদ-১৯ অথিংবা মতুংদা ফার্মশিং থবক অমুক হৌরকপদা সরকারনা মতেং পাংগনি হায়না ইন্দস্ত্রিগী মীহুৎশিংদা গাদকারিনা থাজবা পীখি
কোভিদ-১৯ অথিংবা মতুংদা ফার্মশিং থবক অমুক হৌরকপদা সরকারনা মতেং পাংগনি হায়না ইন্দস্ত্রিগী মীহুৎশিংদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং এম এস এম ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকারিনা থাজবা পীখি । ঙসি এফ আই সি সি আইগী মীহুৎশিংগা পাংথোকপা ৱেব সেমিনার অমদা মিনিস্তরনা হায়খি মসিগী মতাংদা সরকারনা তোঙান-তোঙানবা শেন-থুমগী ৱারেপ কয়া লৌরে ।
সেন্ত্রেল এদমিনিস্ত্রেতিব ত্রাইবুনেলনা প্রেসতা থোকপা ৱারোল
অথিংবা মনুংদা এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা আই সি এ আরগী থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা অথিংবা থম্বদগী অৱাবা কয়া লাকপদা লৌমীশিংগী মতেং পাংনবা ইন্দিয়ান কাউন্সিল ওফ এগ্রিকলচরেল রিছর্সনা পায়খৎলিবা থবকশিং নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে । মীওইবদা কোভিদ-১৯ চাংয়েং তৌবদা আই সি এ আর ইন্সতিতুৎ অহুম থবক শীজিন্নরি অমসুং অথিংবা মনুংদা লৌমীশিং মতেং পাংনবা আই সি এ আরনা থবক কয়া পায়খৎলি অমসুং লৌমী ক্রোর কয়াদা চেকশিনৱা পীরি ।
কোভিদ-১৯ সেম্পল খোমজিন্নবা দি আর দি ওনা কিওক্স পুথোক্লে
য়ুনিত অসি ইমপ্লোয়িজ স্তেৎ ইন্সুরেন্স কোরপোরেসন, হায়দ্রবাদকী দোক্তরশিংগা লোয়ননা দি আর দি এলনা পুথোকপনি । কোবসেক অসি চিংনবা অনাবা মীওইশিংদগী কোভিদ-১৯ সেম্পলশিং লৌনবা হকশেলগী মীওইশিংনা শীজিন্নগদবা কিওক্স অমনি । চাংয়েং তৌগদবা মীওই অদু কিওক্স মনুংদা চংগনি অমসুং হকশেলগী মীওইশিংনা মপানদগী গ্লোবশিং শীজিন্নদুনা নাতোনগী নৎত্রগা খৌনাওগী সেম্পলশিং লৌগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614372
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা খুঙ্গংগী পঞ্জায়তশিংনা থবক কয়া পায়খৎলে
পায়খৎলিবা থবকশিংগী মনুংদা ৱেবসাইতশিং, সোসিয়েল মেদিয়া, পোস্তরশিং অমসুং ফক্লাংদা মীয়াম খঙহনবা, মহিক হাৎনবা হিদাক চাইবা, খুঞ্জাশিংদা মফম অদুদা পুথোকপা মাক্স য়েন্থোকপা, লেম্না চানবা পোৎলমশিং পীবা অমসুং লায়রবশিংদা শেন অমসুং তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফংহনবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614379
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা পি সি এম সিনা পায়খৎলিবা পাম্বৈশিং
অমোৎপা লোইশিনবগী থবকশিংদা পিমপরি চিনচৱাদ মিউনিসিপাল কোরপোরেসন্না থবক নিংথিংনা পায়খৎলি । হন্দক পি সি এম সিনা কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা থবকশিং য়াংনা অমসুং মীকুপ-নাহুম শিংনা পায়খৎপদা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লি । ভাইরস শন্দোরকপা লাকশিন্নবা সি এম সিনা মরুওইবা অমসুং অনৌবা থবক পায়খৎলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614054
অথিংবা থম্বগী অনিশুবা তাঙ্কক্ত স্কুলগী মহৈরোয়শিংগীদমক অহানবা লাইফ ফিদনেস সেসনশিং ফিত ইন্দিয়া অমসুং সি বি এস ইনা পাংথোক্লে
ফিত ইন্দিয়ানা হৌদোকখিবা ফিত ইন্দিয়াগী মখাদা পাংথোকখিবা লাইফ ফিতনেস থৌরমশিং মাইপাক্না শরুক য়ানখিবা মতুংদা অমুক অনৌবা ফিতনেসন সেসনশিং হৌরগনি । হন্দক্কী থৌরম অসি লৈবাক অসিগী স্কুল মহৈরোয়শিংগীদমক সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ সেকেন্দরি ইজুকেসন্না শীনগদবনি । থৌরম মনুংদা হকচাং ফনা লৈনবা অয়ুস মিনিস্ত্রিনা পীবা কাংলোনশিং মহৈরোয়শিংদা খঙহনগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614338
স্কুল কাবা ফংদ্রবশিং থোংজিলদা স্কুল কাবা ফংহন্নবা ঐচ আর দি মিনিস্ত্রিগী এন আই ও এসনা অঙকপা পাম্বৈ অমা হৌদোক্লে
কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপদগী, শ্বায়াম প্রভা দি তি ঐচ চেন্নেলশিংগী খুৎথাংদা কে ভি এস, এন ভি এস অমসুং সি বি এস ই অমসুং এন সি ই আর তিগা লোয়ননা স্কাইপকী খুৎথাংদা এন আই ও এসনা লাইফ সেসনশিং তেলিকাস্ত তৌরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614299
ও এফ বিনা আই এস ও ক্লাস ৩ কোভরৱাল লাখ ১.১০ শারে
ওর্দিনান্স ফেক্তরি বোর্দ(ও এফ বি)না আই এস ও ক্লাস ৩ এক্সপোজর স্তেন্দার্দগী কোভরৱালশিং পীবা হৌরে । ঐচ এল এল লাইফকিয়ার লিমিতেদনা পীরকপা অহানবগী ওর্দর লাখ ১.১০ পীনবা থবক কন্না পায়খৎলি । মসিগী ওর্দর অসি নুমিৎ ৪০দা লোইশিনগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614292
তুরিজম মিনিস্ত্রিনা ঙসিদগী মসিগী ৱেবিনার সেরিজ “দেখো অপনা দেস” হৌরে
লমকোয়ফমশিংগী অমসুং ঐখোয়গী অঙকপা ভারতকী কলচর অমসুং হেরিতেচগী মতাংদা ই-পাউ পীনবা তুরিজম মিনিস্ত্রিনা ঙসিদগী মসিগী ৱেবিনার সেরিজ “দেখো অপনা দেস” হৌরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614342
এন এফ এলনা লৌমীশিংদা অপনবা লৈতনা য়ুরিয়া হার ফংহল্লে
কোভিদ-১৯গী লৈবাক শীনবা থুংনা অথিংবা লৈরবসু নেসনেল ফরতিলাইজর লিমিতেদ-এন এফ এলনা লৌমীশিংদা চাদা ১০০ হার মখলশিং ফংহন্নবা থবক পায়খৎলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1614318
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
- অরুনাচল প্রদেস : রাজ্য অসিগী হোল্লোঙ্গি চেক পোস্ত এরিয়াদা আইন্না য়াদনা চংলকপা মীওই অমা মেদিকেল চেক তৌরবা মতুংদা ক্বারেনতাইন তৌখ্রে ।
- অসাম : আই আই তি গুৱাহাতিগী কাংবু অমনা পি পি ই কিতশিংগী মথক্ত লৈবা মহিক হাৎনবা এন্তিমাইক্রোবিয়েল স্প্রে অমা পুথোক্লে, মসিনা পি পি ইগী মথক্ত তৈদুনা মহিকশিং হাৎতুনা ভাইরসশিং শন্দোকপা থিংবা ঙম্মি ।
- মনিপুর : পি এম জি কে ৱাইগী মখাদা জিলাশিংদা চেং য়েন্থোকপগী থবকশিং সি এমনা অমুক হন্না য়েংশিনখি ।
- মিজোরম : ঙসি আই এ এফ দোরনিয়র এয়রক্রাফনা কে জি ৩২গী আই সি এম আর তেস্তিং কিতশিং পুরকখি অমসুং আইজোলদা লৈবা জোরম মেদিকেল কোলেজদা থাখ্রে ।
- নাগালেন্দ : নাগালেন্দগী কোভিদ-১৯ মোনিতরিং তিমদা ওপোজিসন দলগী এম এল এ ৯ য়াওরে । খোঙ্গুল লিবা য়ানবা নাগালেন্দগী অহানবা কোভিদ-১৯ অনাবা মীওই অদু মশক তাকথোকপনি হায়না সরকারনা শেংদোকখি ।
- সিক্কিম : ২০২০গী মে ৩ ফাওবা অথিংবা শাংদোকপা হায়না সরকারনা ৱারেপ লৌরে ।
- ত্রিপুরা : অথিংবা লৌথোক্লবা মতুংদা সরকারনা করি থবক পায়খৎকদগে হায়না মহাক্না মীয়ামদগী ৱাখল্লোন হংবদা সি এমনা পাউতাক ৬০০০ ফংখি ।
- কেরলা : রাজ্য অদুগী শেন-থুমগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা থবক ওইনা পায়খৎনবা রাজ্যগী ফাইনান্স মিনিস্তরনা কেন্দ্রদা তকশিনখি। অনৌবা কাংলোনশিং ফোংদ্রি ফাওবা রাজ্য অসিনা মখা তানা হৌজিক চৎনরিবা অথিংবা থমখিগনি । ঙরাং ফাওবা মীওই ১৯৭ অনাবা ফখি, মীওই ১৭৮ লায়েংখি অমসুং ১,১২,১৮৩ কুপ্না য়েংশিল্লি ।
- তামিলনাদু : কোভিদনা শিহনখিবা নেরোরগী দোক্তরগী হকচাং চেন্নাইদগী অকনবা চেকশিন-থৌরাং মরক্ত পোলোইখ্রে । চেন্নাই পুলসিনা মাক্স উপতবা গারিশিং ফাগৎখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ১১৭৩; অনাবা ফখিবা ৫৮; শিখিবা ১১ য়ৌরে ।
- করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ১১ থেংনখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ২৫৮; শিখিবা ৯; অনাবা ফখিবা ৬৫ নি ।
- অন্ধ্র প্রদেস : ক্লাস তেনগী পরিখাশিং কেন্সেল তৌরে । অপুনবা কেস ৪৭; শিখিবা ৯; অনাবা ফখিবা ১৪ নি ।
- তেলাঙ্গানা : অথিংবা শাংদোকখিবদগী শিন্মীশিং হায়দ্রবাদ থাদোক্তুনা চৎনবা হোৎনরে । রাজ্য অসিগী পুনবা কেস ৫৯২ য়ৌরে, মসিগী মনুংদা ১০৩ ফরে অমসুং ৪৭২ লায়েংলি ।
- মহারাস্ত্রা : রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ১২১ থেংনদুনা হৌজিক অপুনবা কেস ২৪৫৫ য়ৌরে ।
- গুজরাত : রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ৪৫ থেংনদুনা হৌজিক অপুনবা কেস ৬১৭ য়ৌরে ।
- রাজাস্থান : ঙসি রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ৭২ থেংনদুনা হৌজিক অপুনবা কেস ৯৬৯ য়ৌরে ।
- মৈধ্য প্রদেস : রাজ্য অসিদা সেম্পল ১১৭১ তেস্ত তৌরে অমসুং নোংমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না হেনগৎপা ওইনা ঙসি অনৌবা কেস ১২৬ থেংনখি । রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ৭৩০ য়ৌরে ।
- গৱা : গৱাদা ঙসি অয়ুক ফাওবদা অনৌবা কেস অমতা থেংনদে অমসুং হৌজিক অপুনবা একতিব কেস ২ লৈরি । পোজিতিব কেস ৭গী মনুংদা কেস ৫ মমাংদা অনাবা ফখ্রে ।
Fact Check on #Covid19