রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা য়াম্না খোংজেল য়াংনা পি.পি.ই. ওভর্ওল পুথোক্লগনি
রেলৱেজনা রেলৱেগী দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিকশিংগীদমক নুমিৎ খুদিংগী প্রোতেক্তিব ওভর্ওল পুথোক্লগনি
মতমগী মথৌ তাবা অদু য়েংদুনা রেলৱেনা ফ্রন্ত লাইন্দা লৈরিবা অতোপ্পা মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিংদা ওভর্ওল চাদা ৫০ সপ্লাই তৌনবা খন্নরি
জগধারীদা লৈরিবা রেলৱে ৱার্কশোপতা অহানবা ওইনা অসিগুম্লবা ওভর্ওল থৌরাং তৌরি। চাউরাক্না রেলৱে ৱার্কশোপ ১৭তসু অথুবা মতমদা পুথোকপগী থবক হৌরগনি
07 APR 2020 12:45PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মিশন মোদ অমদা মখোয়গী ৱার্কশোপশিংদা পি.পি.ই. ওভর্ওল পুথোকপা হৌরে। জগধারী ৱার্কশোপনা পুথোকপা ওভর্ওল অমা হন্দক্তা দি.আর.দি.ও.গী লেব অমনা অয়াবা পীরক্লে। অয়াবা পীরবা দিজাইন অমসুং মেতরিয়েলদা য়ুম্ফম ওইরগা তোঙান-তোঙানবা জোনশিংগী মখাদা লৈরিবা অতোপ্পা ৱার্কশোপশিংনা প্রোতেক্তিব ওভর্ওল অসি পুথোক্লগনি। রেলৱেগী হোস্পিতালশিংদা কোবিদ-১৯ নারবা মীওইশিং য়েংশিনবগী থবক তৌরিবা রেলৱেগী ফ্রন্তলাইন দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিকশিংদা মসিগী পি.পি.ই. ওভর্ওল অসিদগী কান্নবা ফংলগনি।
রেলৱেগী দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিকশিংগীদমক নুমিৎ খুদিংগী অসিগুম্লবা প্রোতেক্তিব ওভর্ওল ১০০০ পুথোক্কনি। চাউরাক্না ৱার্কশোপ ১৭না এক্সর্সাইজ অসিদা থৌদাং লৌগনি।
রেলৱেনা লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিংদা ইনোবেতিব পি.পি.ই. গার্মেন্তকী চাদা ৫০ সপ্লাই তৌনবা খন্নরি।
ওভর্ওল পুম্নমক্কী মেতরিয়েল পঞ্জাবতা অচৌবা তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রী কয়াগা নক্ননা লৈরিবা জগধারীদগী মপুং ওইনা লৈরি।
লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরা অসিদা প্রদক্সন ফেসিলিতী মখা তানা হেঙ্গৎহল্লগনি। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মসিগী ওভর্ওল অমসুং ইনোবেসন দিবেলপ তৌরিবা অসি কোবিদকী মায়োক্তা শোক্নরিবা লান্দা শরুক য়ারিবা সরকারগী অতোপ্পা এজেন্সীশিংনা তরাম্না ওক্লি।
মসি খঙজিনবা য়াই মদুদি রেলৱেনা মনুংদা হোৎনরিবা অসি ভারত সরকারদা হায়খিবা অমদা য়ুম্ফম ওইরি অমদি ইন্দেন্তকী থোংদা ঐচ.এল.এল.দসু খঙহনখ্রে।
অসুক য়াম্না তেনখ্রবা মতমদা পি.পি.ই. পুথোকপা অসি অতোপ্পশিংগীদমক তুং ইল্লক্নবা বেঞ্চমার্ক অমা সেৎ তৌরি অমদি মসিনা ফ্রন্ত লাইন্দা লৈরিবা মখোয়শিং অদুগীদমক মথৌ তাবা ঙাকথোক্নবা ফিজোল পুথোকপদা ইনোৎ পীরগনি।

Ministry of Railways
Indian Railways in a race against time to make In-house PPE overall
Railways strives to make up to 1000 such protective overall for Railway Doctors & Paramedics every day
As a need of the hour gesture, Railways is considering to supply 50% of the overalls to other medical professionals on the front line
Jagadhari based Railway workshop was the first to make such an overall . Around 17 railway workshops are now gearing up to do so
07 APR 2020 12:45PM by PIB Delhi
Indian Railways has taken up the in-house production of PPE type overall on a mission mode. An overall produced by Jagadhari workshop was recently cleared by a DRDO lab, authorised for the purpose. Approved design and material will now be used for making this protective overall by other workshops under different zones. This PPE overall will offer much needed protection to Railway Doctors and paramedics working on the front line of COVID care at hospitals of Railways.
Facilities are being geared up in Railways to make up to 1000 such protective overall for Railway Doctors & Paramedics every day. Around 17 workshops would be striving to contribute to this exercise.
Railways is considering to supply 50% of the innovated PPE garment to other medical professionals of the country.
Material for all the overalls is being procurred centrally at Jagadhari which is located near many big textile industries in Punjab.
In the days to come, the production facilities can be further ramped up. The development of this overall and innovation by Indian Railways is being welcomed by other Government agencies engaged in the war against COVID.
Technical specifications of these PPEs are now ready, and material suppliers are in place. Now the production can start in right earnest. This development is big boost to equip our doctors and paramedics on the front line of this battle against Covid -19.
Indian Railways is aiming to produce three sets per sewing machine per hour for as many days as required in its Production Units & Workshops.
It may be noted this internal effort of Railways is over and above a centralised request projected to Government of India and also indicated to HLL through Indent.
Development of this kind of PPE in a quick time can set a benchmark for others to follow and this will help boost the production of one the most vital protection for those on the front line.