Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and King of the Kingdom of Bahrain
06 APR 2020 8:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Majesty Hamad Bin Isa Al Khalifa, King of the Kingdom of Bahrain.
The two leaders discussed the ongoing COVID-19 health crisis and its consequences, including on logistics chains and financial markets.
His Majesty the King assured Prime Minister of his personal attention to the welfare of the large Indian community in Bahrain, during the present health crisis. Prime Minister expressed his heartfelt appreciation for the care and affection that the Bahrain authorities have always extended to the Indian diaspora.
The leaders agreed that their officials would remain in regular touch and ensure all possible support to each other for dealing with the challenges of COVID-19.
Prime Minister conveyed to His Majesty the King that India regards Bahrain as an important part of its extended neighbourhood. He also warmly recalled his own visit to the Kingdom last year.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାହାରିନ ସମ୍ରାଟଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
06 APR 2020 8:34PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବାହାରିନ ସମ୍ରାଟ ମହାମହୀମ ଶେଖ ହମଦ ବିନ ଇସା ଅଲ ଖଲିଫାଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ନେତା ବର୍ତ୍ତମାନ ବିଶ୍ୱରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ମହାମାରୀ କୋଭିଡ଼-19 ସଂକଟ ଏବଂ ଏହାର ପରିଣାମ, ଏଥିପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଚେନ୍‌ ତଥା ଆର୍ଥିକ ବଜାର ସଂପର୍କରେ ବିସ୍ତୃତ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି ।
ମହାମହୀମ ସମ୍ରାଟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ବର୍ତ୍ତମାନର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂକଟ ପରିସ୍ଥିତିରେ ବାହାରିନରେ ବସବାସ କରୁଥିବା ବିଶାଳ ଭାରତୀୟ ସମୁଦାୟଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ତଥା କଲ୍ୟାଣ ସଂପର୍କରେ ନିର୍ଭର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଦେଶରେ ବସବାସ କରୁଥିବା ଭାରତୀୟ ସମୁଦାୟଙ୍କ ପ୍ରତି ବାହାରିନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ ସଦାବେଳେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରି ଆସିଥିବା ଯତ୍ନ ତଥା ସ୍ନେହ ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେ ଦେଶର ନରେଶଙ୍କ ପ୍ରତି ହୃଦୟର କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରିଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ନେତା ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ଯେ କୋଭିଡ଼-19 ଭଳି ଆହ୍ଵାନର ସଫଳ ମୁକାବିଲା ସକାଶେ ଦୁଇ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଅଧିକାରୀମାନେ ପରସ୍ପର ସହ ନିରନ୍ତର ସଂପର୍କରେ ରହିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ବାହାରିନ ସମ୍ରାଟଙ୍କୁ ସୂଚୀତ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ସଦାବେଳେ ବାହାରିନକୁ ନିଜର ସଂପ୍ରସାରିତ ପ୍ରତିବେଶୀକ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଆସିଛି । ଏହି ଅବସରରେ ଗତ ବର୍ଷ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବାହାରିନ ଗସ୍ତରେ ଯାଇଥିବା ଅନୁଭୂତି ସଂପର୍କରେ ସେ ଦେଶ ସମ୍ରାଟଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରାଇଥିଲେ ।