মন্ত্রীমন্দলগী লোইশঙ
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা কেবিনেত সেক্রেতরিনা রাজ্যশিংগী চীফ সেক্রেতরিশিং অমসুং দি জি পিশিংগা উনখি
01 APR 2020 3:14PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ঙসি রাজ্যশিংগী চীফ সেক্রেতরিশিং অমসুং দি জি পিশিংগা কেবিনেত সেক্রেতরিগা মীফম অমা পাংথোকখি ।
- কোভিদ-১৯ শন্দোরকপগী অকিবা লৈবনা তাবলিগি জমাত শরুক য়াখিবা মীওইশিং অকনবা খোঙ্গুল লিবা রাজ্যশিংদা খঙহনখি । খোঙ্গুল লিবগী থবক লালগী মওংদা পায়খৎনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখি ।
- তাবলিগি জামাত শরুক য়াখিবা মপান লৈবাক্কী মীওইশিং ভিসাগী নিয়মশিং থুগাইরে হায়বা খঙলে । ভিসাগী নিয়মশিং থুগাইরিবা মপান লমগী মীওইশিং অমসুং থৌরম শীল্লিবশিং থবক লৌখৎনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে ।
- মথংগী চয়োলদা প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান য়োজনা থবক ওইনা পায়খৎনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখি । য়োজনা অসি পায়খৎপা মতমদা মীয়াম লাপ্না লৈহন্দুনা পাংথোক্কদবনি ।
- লৈবাক শীনবা থুংনা অথিংবা মপুংফানা পায়খৎলিবা হায়বা খঙলে । মীয়াম লাপ্না লৈহন্দুনা রাজ্যশিংগী মরক্ত পোৎপুবা গারিশিং অথিংবা অমতা য়াওদনা চৎথোক-চৎশিন তৌহন্নবা রাজ্যশিংদা খঙহনখি ।
- তঙাইফদবা পোৎলমশিং শাবগী থবক পায়খৎকদবনি । পোৎলমশিং মফমশিংদা য়ৌহনবগী থবকসু পায়খৎনবা খঙহনখি ।

Cabinet Secretariat
Cabinet Secretary meeting with Chief Secretaries / DGPs of all States via Video Conferencing
01 APR 2020 3:14PM by PIB Delhi
Cabinet Secretary took a meeting today by video-conferencing with all the Chief Secretaries/DGPs of the States.
• The States were sensitized about the intensive contact tracing of Tablighi Jamat participants as this has increased the risk of containment efforts of COVID-19. The States were asked to complete the contact tracing process on a war footing.
• It has been found that foreigners who had participated in the Tablighi Jamat had violated visa conditions. The State were asked to initiate action for violation of visa condition against the foreigners and the organizers of the event.
• The States were asked to implement the PM Garib Kalyan Yojana within the next week. This will involve large cash transfer to beneficiaries. It should be organized in a staggered manner to ensure social distance.
• It was noted that lockdown is being implemented effectively all over the country. The States were asked to ensure that intra-state movement of goods is allowed without any hindrance while maintaining social distance.
• The manufacturing of essential goods should be ensured. It should also be ensured that the supply chains of such goods are maintained.
• ***