Prime Minister's Office
Prime Minister meets President of the Republic of Estonia
18 FEB 2026 8:35PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with H.E. Mr. Alar Karis, President of the Republic of Estonia on 18 February 2026 on the sidelines of the AI Impact Summit in New Delhi.
Prime Minister Modi and President Karis warmly recalled their meeting last year on the sidelines of the AI Action Summit in Paris. They reiterated their commitment to further India-Estonia relations, based on shared values of democracy and rule of law, and shared goals of international peace and stability.
The leaders welcomed the significant strategic upswing in India-EU relations with the successful conclusion of the India-EU Free Trade Agreement during the 16th India-EU Summit in January 2026.
The leaders reviewed bilateral relations, notably ongoing collaboration in IT and digitalisation, and underscored the potential for furthering cooperation in futuristic technologies, e-governance, cybersecurity, startups and AI, including in education and skilling. They also discussed potential for collaboration in clean energy and smart energy management.
Both leaders exchanged views on regional and global issues.
The leaders expressed satisfaction at the growing cultural and people-to-people ties between India and Estonia. President Karis expressed appreciation for the contribution of Indian professionals in Estonia, and both sides agreed to work towards facilitating greater talent mobility and tourism.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଇଷ୍ଟୋନିଆର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ୍ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
18 FEB 2026 8:35PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୮ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଆୟୋଜିତ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମିଟ୍‌ ଅବସରରେ ଇଷ୍ଟୋନିଆର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଆଲାର କରିସ୍‌ଙ୍କ ସହିତ କାରିସଙ୍କ ସହିତ ସାକ୍ଷାତ୍ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କରିସ ପୂର୍ବବର୍ଷ ପ୍ୟାରିସରେ ଆୟୋଜିତ ଏଆଇ ଆକ୍ସନ୍‌ ସମିଟ୍‌ର ଅବସରରେ ହୋଇଥିବା ସାକ୍ଷାତକାରକୁ ସ୍ମରଣ କରିଥିଲେ। ଗଣତନ୍ତ୍ର ଓ ଆଇନ ଶାସନର ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ଆଧାରିତ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଶାନ୍ତି ଓ ସ୍ଥିରତାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ଉପରେ ଆଧାର କରି ସେମାନେ ଭାରତ-ଇଷ୍ଟୋନିଆ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି।
ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୬ରେ ହେବାକୁ ଥିବା ୧୬ ତମ ଭାରତ-ଇୟୁ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଭାରତ-ଇୟୁ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତିନାମାର ସଫଳ ରୂପାୟନ ସହିତ ନେତାମାନେ ଭାରତ-ଇୟୁ ସମ୍ପର୍କର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ରଣନୈତିକ ଉନ୍ନତିକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ।
ନେତୃବୃନ୍ଦ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କର ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ, ବିଶେଷତଃ ଆଇଟି ଏବଂ ଡିଜିଟାଲାଇଜେସନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଚାଲିଥିବା ସହଯୋଗକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତମୁଖୀ ପ୍ରଯୁକ୍ତି, ଇ-ଶାସନ, ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା, ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍‌ ଏବଂ ଏଆଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ, ଶିକ୍ଷା ଓ କୌଶଳ ବିକାଶ ସହିତ, ଆହୁରି ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ସମ୍ଭାବନାକୁ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ। ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଏବଂ ସ୍ମାର୍ଟ ଶକ୍ତି ପରିଚାଳନାରେ ସହଯୋଗର ସମ୍ଭାବନା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ସେମାନେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ।
ଉଭୟ ନେତା ଆଞ୍ଚଳିକ ଏବଂ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ।
ଭାରତ ଓ ଇଷ୍ଟୋନିଆ ମଧ୍ୟରେ ବଢୁଥିବା ସାଂସ୍କୃତିକ ତଥା ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ପର୍କକୁ ନେଇ ନେତାମାନେ ସନ୍ତୋଷ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେଇଷ୍ଟୋନିଆରେ ଭାରତୀୟ ବୃତ୍ତିଗତଙ୍କ ଅବଦାନ ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କରିସ୍ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଥିଲେ ଏବଂ ଅଧିକ ପ୍ରତିଭା ଗତିଶୀଳତା ଓ ପର୍ଯ୍ୟଟନକୁ ସୁଗମ କରିବା ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ସହମତି ଜଣାଇଥିଲେ।