Prime Minister's Office
PM inaugurates Global Maritime India Summit 2023
Unveils ‘Amrit Kaal Vision 2047’ - a blueprint for the Indian Maritime blue economy
Lays foundation stone and dedicates to nation projects worth more than Rs 23,000 crores
Lays foundation stone of Tuna Tekra Deep Draft Terminal at Deendayal Port Authority, Gujarat
Dedicates more than 300 MoUs for global and national partnership in the Maritime sector
“In the changing world order, the world is looking towards India with new aspirations”
“Government’s vision of ‘Ports for Prosperity and Ports for Progress’ is bringing transformational changes at the ground level”
“Our Mantra is ‘Make in India - Make for the world’”
“We are moving towards a future where the Blue Economy will be the medium to create a Green Planet”
“India is moving towards becoming a global cruise hub through its state-of-the-art infrastructure”
“Combination of Development, Demography, Democracy and Demand is an opportunity for investors”
17 OCT 2023 11:54AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the third edition of Global Maritime India Summit 2023 in Mumbai via video conferencing today. The Prime Minister also unveiled ‘Amrit Kaal Vision 2047’, a blueprint for the Indian maritime blue economy. In line with this futuristic plan, the Prime Minister inaugurated, dedicated to the nation and laid the foundation stone for projects worth more than Rs 23,000 crores that are aligned with the ‘Amrit Kaal Vision 2047’ for the Indian maritime blue economy. The summit provides an excellent platform for attracting investment in the country's maritime sector.
Addressing the gathering, the Prime Minister welcomed everyone to the 3rd edition of the Global Maritime India Summit 2023. He recalled how the entire world was marred by the uncertainties of the Covid pandemic when the Summit took place in 2021, and emphasized that a new world order is taking shape today. In the changing world order, the Prime Minister underlined that the world is looking towards India with new aspirations. He stated that India’s economy is constantly strengthening in a world dealing with economic crisis, and the day is not far when India will become one of the top 3 economies in the world. Underscoring the role of sea routes in global trade, the Prime Minister emphasized the need for a reliable global supply chain in the post-Corona world.
The Prime Minister said that history bears testimony that India's maritime capabilities have always benefited the world. The Prime Minister listed the systematic steps undertaken to strengthen the sector in the last few years. He underlined the transformative impact of the historic G20 consensus on the proposed India-Middle East Europe Economic Corridor. He said that as the Silk Route of the past changed the economy of many countries, this corridor too will transform the picture of global trade. He said that Next Generation Mega Port, International Container Trans-shipment port, island development, inland waterways, and multi-modal hub will be undertaken under this leading to a reduction in business cost and environmental degradation will improve logistical efficiency and create jobs. The Prime Minister reiterated that investors have a great opportunity to become part of this campaign and join India.
Prime Minister Modi reiterated that the India of today is working to fulfill the resolve of becoming a developed nation in the next 25 years. He underlined that the government is bringing about revolutionary changes in every sector and mentioned the work done to strengthen the maritime sector of India. In the last decade, the Prime Minister informed that the capacity of major ports in India has doubled, and turnaround time for big vessels has come down to less than 24 hours as compared to 42 hours in 2014. He also mentioned the construction of new roads to increase port connectivity and touched upon the SagarMala Project to strengthen the coastal infrastructure. These efforts, the Prime Minister said, are increasing employment opportunities and Ease of Living manifold.
“Government’s vision of ‘Ports for Prosperity and Ports for Progress’ is bringing transformational changes at the ground level”, the Prime Minister said as he noted that the mantra of ‘Ports for Productivity’ is also being encouraged. Shri Modi informed that the government is taking major steps to enhance economic productivity by making the logistics sector more efficient and effective. He underlined that Coastal Shipping Modes are also being modernized in India and informed that the coastal cargo traffic has doubled in the last decade, thereby providing a cost-effective logistic option for the people. Regarding the development of inland waterways in India, the Prime Minister informed that cargo handling of national waterways grew by four times. He also mentioned India’s improvement in the Logistics Performance Index in the last 9 years.
The Prime Minister talked about the government’s focus on the ship-building and repair sector. He said that indigenous aircraft Carrier INS Vikrant is proof of India's capacity. “India is going to become one of the top five ship-building nations in the coming decade. Our Mantra is ‘Make in India - Make for the world’”, the Prime Minister said. He informed that the government is working to bring together all stakeholders in the sector through maritime clusters. Ship-building and repair centers will be developed in many places. He mentioned that India is already at second place in the field of ship recycling. He also informed about the effort to make the major ports in India carbon-neutral via a net-zero strategy for the sector. “We are moving towards a future where the Blue Economy will be the medium to create a Green Planet”.
The Prime Minister underlined that work is underway in India for the big players in the maritime sector to enter the country and mentioned GIFT City in Ahmedabad which has launched ship leasing as a financial service while offering discounts at the same time. Shri Modi expressed delight that 4 global ship leasing companies of the world have also registered with GIFT IFSC. He also called upon other ship leasing companies present at this summit to join GIFT IFSC.
“India has a vast coastline, strong riverine eco-system and rich cultural heritage which create new possibilities for Maritime Tourism '', the Prime Minister remarked. He mentioned the nearly 5 thousand-year-old Lothal Dockyard in India which is a world heritage and called it the ‘Cradle of Shipping’. He informed that a National Maritime Heritage Complex is also being built in Lothal near Mumbai to preserve this world heritage and urged the citizens to visit upon completion.
The Prime Minister mentioned the world’s longest river cruise service to promote maritime tourism in India. He informed about the upcoming International Cruise terminal in Mumbai and modern cruise terminals in Visakhapatnam and Chennai. “India is moving towards becoming a global cruise hub through its state-of-the-art infrastructure”, he added.
Concluding the address, the Prime Minister remarked that India is one of the few countries which has such a combination of Development, Demography, Democracy and Demand. “At a time when India is moving towards the goal of becoming a developed India by 2047, this is a golden opportunity for you”, Shri Modi said and sent out an open invite to investors from all over the world to come to India and join the path of development.
Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal was present on the occasion.
Background
During the programme, the Prime Minister unveiled 'Amrit Kaal Vision 2047', the long-term blueprint for the Indian maritime blue economy. The blueprint outlines strategic initiatives aimed at enhancing port facilities, promoting sustainable practices, and facilitating international collaboration. In line with this futuristic plan, the Prime Minister inaugurated, dedicated to the nation and laid the foundation stone of projects worth more than Rs 23,000 crores that are aligned with the 'Amrit Kaal Vision 2047’ for the Indian maritime blue economy.
The Prime Minister laid the foundation stone of Tuna Tekra all-weather deep draft terminal, to be built at a cost of more than Rs 4,500 crores at Deendayal Port Authority in Gujarat. This state-of-the-art greenfield terminal will be developed in PPP mode. The terminal, which is likely to emerge as an international trade hub, will handle next-gen vessels exceeding 18,000 twenty-foot equivalent units (TEUs) and will act as a gateway for Indian trade via the India-Middle East-Europe Economic Corridor (IMEEC). The Prime Minister also dedicated more than 300 Memorandums of Understanding (MoUs) worth more than 7 lakh crore for global and national partnerships in the maritime sector.
The summit is the biggest Maritime Event in the country and will witness the participation of Ministers from across the globe representing countries from Europe, Africa, South America, and Asia (including central Asia, Middle East and BIMSTEC region). The summit is also to be attended by Global CEOs, Business leaders, Investors, Officials, and other stakeholders worldwide. Further, several Indian states will also be represented at the summit by the Ministers and other dignitaries.
The three-day summit will discuss and deliberate key issues of the maritime sector including ports of the future; decarbonisation; coastal shipping and inland water transportation; shipbuilding; repair and recycling; finance, insurance & arbitration; maritime clusters; innovation & technology; maritime safety and security; and maritime tourism, among others. The summit provides an excellent platform for attracting investment in the country's maritime sector.
The first Maritime India summit was held in 2016 in Mumbai while the Second Maritime Summit was held virtually in 2021.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গ্লোবেল মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিৎ ২০২৩ হৌদোকখ্রে
ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমিগী ব্লুপ্রিন্ত অমা-‘অমৃত কাল ভিজন ২০৪৭’ হৌদোকখ্রে
লুপা করোর ২৩,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
গুজরাতকী দিনদয়াল পোর্ত ওথোরিতিদা তুনা তেক্রা দিপ দ্রাফ তর্মিনেলগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
মেরিতাইম সেক্তরদা মালেম অমসুং জাতিগী পার্তনরশিপকীদমক এম.ও.য়ু ৩০০ হেন্না কৎথোকখ্রে
“মালেমগী হোঙলক্লিবা ফিবম অসিদা, অনৌবা থাজবশিংগা লোয়ননা মালেম্না ভারত্তা য়েংলক্লি”
“নুংঙাই-য়াইফনবা হিথাংফমশিং অমসুং চাউখৎনবা হিথাংফমশিং হায়বা সরকারগী পান্দম্না মখোঙদগী হৌনা অওনবা কয়া পুরক্লে”
“ঐখোয়গী লাইৱাদি ‘মেক ইন ইন্দিয়া-মেক ফোর ৱার্ল্দ’ হায়নি”
“মশা-মউ ফবা মালেম অমা ওইহন্নবা ব্লু ইকোনোমিনা পাম্বৈ ওইগদবা তুংলমচৎ অমদা ঐখোয় চঙশিল্লি”
“লৈবাক অসিগী অফবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী খুৎথাংদা মালেমগী ক্রুইজ হব অমা ওইনবা মায়কৈদা ভারত চঙশিল্লি”
“চাউখৎপা, মীওইশিং, গনতন্ত্র অমসুং দরকার ওইবা পুনশিনবা অসি শেন থাদরিবশিংগী খুদোংচাবা অমনি”
17 OCT 2023 11:54AM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মুম্বাইদা ৩শুবা গ্লোবেল মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিৎ ২০২৩ হৌদোকখ্রে। ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমিগী ব্লুপ্রিন্ত অমা-‘অমৃত কাল ভিজন ২০৪৭’ প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখ্রে। তুংগীদমক য়েংলগা, ‘অমৃত কাল ভিজন ২০৪৭’ গা চুন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৩,০০০ হেনবগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। ভারতকী মেরিতাইম সেক্তরদা শেন থাদনিংবা পোকহন্নবা মীফম অসি মতিক চারবা মফম অমা ওইরে।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, ৩শুবা গ্লোবেল মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিৎ ২০২৩ দা শরুক য়ারিবশিং প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি। মহাক্না হায়খি ২০২১দা মীফম অসিদা পাংথোকপা মতমদা কোবিদ লাইচৎনা মালেম শীনবা থুংনা তম্বা ঙমদবা ফিবমশিংনা অৱাবা ওইহনখি অমসুং ঙসিদা মালেমগী অনৌবা শক্তম অমা লৈরে। মালেমগী হোঙলক্লিবা ফিবম অসিদা, অনৌবা থাজবশিংগা লোয়ননা মালেম্না ভারত্তা য়েংলক্লি। শেন-থুমগী অৱাবা মায়োক্নরিবা মালেম অমদা ভারতকী শেন্মিৎলোন লেপ্তনা ফগৎলক্লি অমসুং মালেমগী মকোক থোংবা ইকোনোমি অহুমগী মনুংদা ভারত য়াওগদবা মতম অদু কুইদ্রে। মালেমগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা সমুদ্রগী লম্বীশিং অসি য়াম্না মরুওই। কোরোনা মতুংগী মালেমদা অফবা সপ্লাই চেন অমা দরকার ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী মেরিতাইমগী তৌবা ঙম্বশিংনা মতম পুম্নমক্তা মালেমদা কান্নবা পীখি হায়বা পুৱারিনা শাখিনি। ইন্দিয়া-মিদল ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোরগী ৱাফম পুৱারি ওইনা জি-২০ মীফমদা য়ানবা পুরকখ্রে। থায়নগী সিল্ক রুতনা লৈবাক কয়াগী শেন্মিৎলোন্দা অহোংবা পুরকখিবগুম, মসিগী কোরিদোর অসিনা মালেমগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা অহোংবা অমা পুরক্কনি। তুংগী মীরোলগী অচৌবা হিথাংফম, ইন্তরনেসনেল কন্তেন্নর ত্রান্স-সিপমেন্ত পোর্ত, ইথৎ চাউখৎহনবা, কংফাল মনুংগী ঈশিং লম্বীশিং অমসুং মল্তি-মোদাল হব শেমগৎতুনা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী ফিবম ফগৎহনগনি অমসুং থবক ফংহনগনি। খোঙজং অসিদা শরুক য়ানবা অমসুং ভারতকা পুন্নবা ইনভেস্তরশিংগী অচৌবা খুদোংচাবা অমা লৈরে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মথং চহি ২৫দা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইনবা ৱাশকশিং মপুংফানবা ঙসিগী ভারতনা থবক তৌরি। হিরম খুদিংমক্তা সরকারনা অওনবা পুরক্লে অমসুং ভারত্তা মেরিতাইম সেক্তর চাউখৎনবা থবক পায়খৎলে। হৌখিবা চহি ১০দা, ভারতকী অচৌবা হিথাংফমশিংগী থবক তৌবা ঙম্বা শরুক অনিদা হেনগৎহল্লে অমসুং ২০১৪দা অচৌবা ভেসেলশিংগী তর্নএরাউন্দ তাইম পুং ৪২ ওইরম্বা অদু হৌজিক পুং ২৪গী মখাদা লৈরে। হিথাংফম য়ৌবা অনৌবা লম্বীশিং শেমগৎলে অমসুং সমুদ্র মপানগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা সাগরমালা প্রোজেক পায়খৎলে। হায়রিবা থবকশিং অসিনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহনগনি অমসুং হিংবদা লাইবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নুংঙাই-য়াইফনবা হিথাংফমশিং অমসুং চাউখৎনবা হিথাংফমশিং হায়বা সরকারগী পান্দম্না মখোঙদগী হৌনা অওনবা কয়া পুরক্লে। পোৎথোক-চাথোক হেনগৎহন্নবা হিথাংফমশিং শীজিন্নবা হায়বা লাইৱা অসিসু পুক্নিং থৌগৎলে। লোজিসতিক্স সেক্তর হেন্না মতিক চানা থবক তৌহন্দুনা শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহন্নবা সরকারনা মরুওইবা থবকশিং পায়খৎলে। ভারত্তা কোস্তেল সিপ্পিংগী থবকশিং মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎলে অমসুং হৌখিবা চহি ১০দা কোস্তেল কার্গো ত্রাফিক শরুক অনিদা হেনগৎলে অমসুং মসিনা মীয়ামদা মমল হোংনা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী খুদোংচাবা পীরে। লৈবাক অসিগী কংফাল মনুংগী ঈশিং লম্বীশিংদা কার্গো পুথোক-পুশিন শরুক মরিদা হেনগৎলে। হৌখিবা চহি ৯দা লোজিসতিক্স পর্ফোমেন্স ইন্দেক্সতা ভারতকী ফিবম ফগৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি জহাজ শাবা অমসুং শেমজিন-শাজিনবগী হিরমদা সরকারনা অকনবা মীৎয়েং চঙলে। লৈবাক অসিনা মশানা শাজবা এয়রক্রাফ কেরিয়র আই.এন.এস বিক্রান্ত অসি ভারতকী তৌবা ঙম্বগী খুদম্নি। লাক্লিবা চহি ১০দা ভারত জহাজ শাবা মকোক থোংবা লৈবাক মঙাগী মনুংদা লৈবাক অমা ওইবা ঙম্লগনি। মেরিতাইম ক্লস্তরগী খুৎথাংদা হিরম অসিগী মরী লৈনবা খুদিংমক পুনশিন্নবা সরকারনা থবক তৌরি। মফম কয়াদা জহাজ শাফমশিং অমসুং শেমজিন শাজিন্নবা মফমশিং শেমগৎলগনি। জহাজ রিসাইক্লিংগী লমদা ভারত অনিশুবা মফমদা লৈরি। হিরম অসিদা নেত-জিরো লাল্লোং অমগী মখাদা ভারতকী মরুওইবা হিথাংফমশিং কার্বোন থাদোক্তবা মফম ওইহন্নবা থবক পায়খৎলে। মশা-মউ ফবা মালেম অমা ওইহন্নবা ব্লু ইকোনোমিনা পাম্বৈ ওইগদবা তুংলমচৎ অমদা ঐখোয় চঙশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মেরিতাইম সেক্তরগী অচৌবা কম্পেনিশিং ভারত্তা চঙলক্নবা থৌরাং তৌদুনা লৈরে অমসুং অহমেদবাদকী গিফ সিতিদা শেন-থুমগী থবক অমা ওইনা জহাজ শান্দোকপগী থবক হৌরে। মালেমগী জহাজ লিজদা পীবা কম্পেনি ৪ গিফ আই.এফ.এস.সিদা রেজিস্তার তৌরে। মীফম অসিদা শরুক য়ারিবা অতোপ্পা জহাজ শান্দোকপা কম্পেনিশিং গিফ আই.এফ.এস.সিদা শরুক য়ারগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মেরিতাইম তুরিজমদা অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎনবা ভারতকী পাক-চাউরবা সমুদ্র মপান, অফবা তুরেল অমসুং ইনাকখুল্লবা নাৎ কয়া লৈরি। ভারতকী চহি লিশিং ৫ রোম শুরবা লোথাল হিথাংফম অসি মালেমগী লনগৈ অমনি অমসুং মসি ‘জহাজগী থবক্কী নাউশুম’ হায়না খঙনরে। মসিগী মালেমগী তাংলবা লন অসি চেকশিন্না থম্নবা মুম্বাই ময়াগী লোথালদা নেসনেল মেরিতাইম হেরিতেচ কমপ্লেক্স অমা শেমগৎলে অমসুং মসি লোইরবা মতুংদা মীয়াম্না য়েংবা চৎপীয়ু।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা রিভর ক্রুইজ সর্বিসনা ভারত্তা মেরিতাইম তুরিজম য়োকখৎকনি। মুম্বাইদা ইন্তরনেসনেল ক্রুইজ তর্মিনেল শেমগৎলে অমসুং বিশাখাপত্নম অমসুং চেন্নাইদা অনৌবা ক্রুইজ তর্মিনেলশিং শেমগৎলে। লৈবাক অসিগী অফবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী খুৎথাংদা মালেমগী ক্রুইজ হব অমা ওইনবা মায়কৈদা ভারত চঙশিল্লি।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “চাউখৎপা, মীওইশিং, গনতন্ত্র অমসুং দরকার ওইবা পুনশিনবা লৈবাক খরগী মনুংদা ভারত অমনি অমসুং মসি শেন থাদরিবশিংগী খুদোংচাবা অমনি। ২০৪৭দা চাউখৎলবা ভারত অমা ওইনবা পান্দমদা ভারতনা মাঙলোমদা চঙশিল্লিবা মতম অমদা মসি অদোমগী অফবা খুদোংচাবা অমনি। ভারত্তা লাক্নবা অমসুং চাউখৎপগী লম্বীদা চৎমিন্ননবা শ্রী মোদীনা মালেম শীনবা থুংবগী ইনভেস্তরশিংদা তকশিনখি।
থৌরম অদুদা পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সর্বনন্দা সোনোৱাল শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমীগী অশাংবা মতমগী ব্লুপ্রিন্ত ওইগদৌরিবা ‘অমৃত কাল ভিজন ২০৪৭’ মায়খুম হাংদোকখ্রে। ব্লুপ্রিন্ত অসিনা হিথাংফমশিংগী ফেসিলিতী হেন্না ফগৎহনবা, সস্তেনেবল ওইবা থৌওংশিংগী পুক্নিং থৌগৎপা, অমসুং ইন্তর্নেস্নেল কোলাবোরেসন লৈহন্নবা তেংবাংবগী পান্দম থম্বা স্ত্রেতজিক ওইবা থৌওং কয়া য়াওরি। ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমীগী ‘অমৃত কাল ভিজন ২০৪৭’গা মরী লৈনবা লুপা করোর ২৩,০০০ হেনবগী প্রোজেক্ত কয়া প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখ্রে, লৈবাক মীয়ামদা খুৎশীন্নখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী দীন্দয়াল পোর্ত ওথোরিতীদা লুপা করোর ৪,৫০০ হেন্না চঙদুনা শাগদৌরিবা তুনা তেক্রা ওল-ৱেদর দীপ দ্রাফ তর্মিনেলগী উরেপ উয়ুং তমখি। স্তেত-ওফ-দি আর্ত গ্রীনফিল্দ তর্মিনেল অসি পি.পি.পি মোদতা শাগনি। মালেমগী ত্রেদ হব অমা ওইরকপা য়ারিবা তর্মিনেল অসিনা ত্বেন্তী-ফুত ইকুইভেলেন্ত য়ুনিৎ ১৮,০০০ হেনবা নেক্স-জেন ভেসেল শেন্নগনি, অমসুং ভারত-মিদ্দল ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক ওরিদোর ফাওগদবা ভারতকী ত্রেদকী থোংজিন অমা ওইনা মথৌ পাংথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিমক্কী মনুংদা মেরিতাইম সেক্তরগী গ্লোবেল অমসুং দোমেস্তিক পার্ত্নরশিপকীদমক্তা লুপা করোর লাখ ৭ হেনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম ও য়ু) ৩০০ অমগসু মীয়ামদা খুৎশীন্নখ্রে।
সম্মিত অসিনা লৈবাক অসিগী মেরিতাইমগী খ্বাইদগী চাউবা থৌরম ওইগনি। মসিদা য়ুরোপ, অফ্রিকা, সাউথ অমেরিকা, এসিয়া (সেন্ত্রেল এসিয়া, মিদ্দল ইস্ত অমসুং বিমসতেক লৈবাকশিং য়াওনা)বু মীহুৎ শিন্দুনা মালেম পুম্বগী মন্ত্রীশিংনা শরুক য়াখি। সম্মিত অসিদা মালেমগী গ্লোবেল সি.ই.ও, ব্যুজিনেস লীদর, ইনভেস্তর, ওফিসিএল অমসুং স্তেকহোলদর পুম্নমক্না শরুক য়াখি। মখা তারকপদা, ভারতকী তোঙান-তোঙানবা রাজ্য কয়াগী মখোয়গী মন্ত্রী অমসুং অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিংনা মীহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াখি।
নুমিৎ হুম্নি চত্থগদবা সম্মিত অসিদা তুংগী মতমগী হিথাংফম; দিকার্বোনাইজেসন; কোস্তেল শিপ্পিং অমসুং ইনলেন্দ ৱাতর ত্রান্সপোর্তেসন; জহাজ শাবা; শেমজিন শাজিনবা অমসুং রিসাইক্লিং তৌবা; ফাইনান্স, ইন্স্যুরেন্স অমসুং আর্ব্রিতেসন; মেরিতাইম ক্লস্তর; ইন্নোভেসন অমসুং তেক্নোলোজী; মেরিতাইম সেফতী অমসুং সেক্যুরিতী; অমসুং মেরিতাইম তুরিজম য়াওনা মখল কয়াগী হীরমগী শিংনবশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি। সম্মিত অসিনা লৈবাক্কী মেরিতাইম সেক্তরদা ইনভেস্তমেন্তশিংগী পুক্নিং চীংশিনবগী প্লেতোর্ম অমা ওইনসু মতেং পাংগনি।
খ্বাইদগী অহানবা মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিত অসি ইং ২০১৬ দা মুম্বাইদা পাংথোকখিবনি। অনিশুবা মেরিতাইম সম্মিত অসিনা ইং ২০১২ দা ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখিবনি।