Prime Minister's Office
PM replies to Japanese Embassy's message on Mann ki Baat
03 MAY 2023 7:57PM by PIB Delhi
The Japanese embassy in India tweeted about 100th episode of Mann ki Baat. Wishing on the occasion, the embassy recalled a message by the Late Japanese Prime Minister Shinzo Abe in the preface to the book ‘Mann Ki Baat: A Social Revolution on Radio’.
The Embassy also remembered 89th episode of Mann ki Baat, where PM Modi lauded the India-Japan cultural ties while citing Japanese artists, who have been staging Mahabharat and Ramayana in Asian countries.
Replying to the tweet thread, the Prime Minister tweeted :
"Thank you for the kind words and for also remembering my friend, late Mr. Shinzo Abe."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମନ୍ କୀ ବାତ୍ ଉପରେ ଜାପାନ ଦୂତାବାସର ବାର୍ତ୍ତାର ଉତ୍ତର ଦେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 MAY 2023 7:57PM by PIB Bhubaneshwar
ଭାରତରେ ଜାପାନ ଦୂତାବାସ ପକ୍ଷରୁ ମନ୍ କୀ ବାତର ୧୦୦ ତମ ଅଧ୍ୟାୟ ଉପରେ ଟୁଇଟ କରାଯାଇଥିଲା । ଏହି ଅବସରରେ ଜାପାନ ଦୂତାବାସ ଏହାର ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶିଞ୍ଜୋ ଆବେଙ୍କ ଏକ ସନ୍ଦେଶକୁ ‘ମନ୍ କୀ ବାତ: ଏ ସୋସିଆଲ ରିଭୋଲ୍ୟୁସନ ଅନ୍ ରେଡିଓ’ ପୁସ୍ତକର ପ୍ରସ୍ତାବନାରେ ମନେ ପକାଇଥିଲା ।
ଦୂତାବାସ ମନ୍ କୀ ବାତର ୮୯ତମ ଅଧ୍ୟାୟକୁ ମଧ୍ୟ ମନେ ପକାଇଥିଲା ଯେଉଁଥିରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଭାରତ-ଜାପାନ ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏସୀୟ ଦେଶଗୁଡ଼ିକରେ ମହାଭାରତ ଓ ରାମାୟଣ ମଞ୍ଚସ୍ଥ କରିଥିବା ଜାପାନ କଳାକାରଙ୍କ କଥା କହିଥିଲେ ।
ଏହି ଏକାଧିକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଏପରି ସହୃଦୟ ଶବ୍ଦ ଏବଂ ମୋର ବନ୍ଧୁ ସ୍ୱର୍ଗତଃ ଶ୍ରୀ ଶିଞ୍ଜୋ ଆବେଙ୍କୁ ମନେ ପକାଇଥିବାରୁ ଧନ୍ୟବାଦ’ ।