Prime Minister's Office
PM lauds Mudra Yojana on completion of 8 years
08 APR 2023 11:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded Mudra Yojana on completion of 8 years.
In response to a series of tweets by MyGovIndia, the Prime Minister said;
"#PMMudraYojana has played a vital role in funding the unfunded and ensuring a life of dignity as well as prosperity for countless Indians. Today, as we mark #8YearsOfMudraYojana, I salute the entrepreneurial zeal of all those who benefitted from it and became wealth creators."
"This video gives a good idea about the speed and scale of Mudra Yojana."
In response to a tweet by the Finance Ministry, the Prime Minister said;
"Commendable! A tribute to the hardwork of our people."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୮ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 APR 2023 8:07PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ୮ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଅବସରରେ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ମାଇଁଗଭଇଣ୍ଡିଆର ଟ୍ୱିଟ ଶୃଙ୍ଖଳ ପ୍ରତ୍ୟୁତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“#PMMudraYojana ପାଣ୍ଠି ନଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଇବା ସାଙ୍ଗକୁ ଅଗଣିତ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ସମ୍ମାନର ସହ ଜୀଇଁବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସମୃଦ୍ଧି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ଆଜି #8YearsOfMudraYojana ପାଳନ ଅବସରରେ ସେହି ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କ ଉଦ୍ୟୋଗୀ ମନୋଭାବକୁ ସାଲ୍ୟୁଟ ଜଣାଉଛି, ଯେଉଁମାନେ ଏହାଦ୍ୱାରା ଲାଭାନ୍ୱିତ ହେବା ସହ ସମ୍ପଦ ସୃଜନକର୍ତ୍ତା ହୋଇ ପାରିଛନ୍ତି ।”
ଏହି ଭିଡିଓ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନାର ତୀବ୍ରତା ଓ ବ୍ୟାପକତା ସମ୍ପର୍କରେ ଭଲ ଭାବେ ବୁଝାଇ ପାରିବ ।
ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ହୋଇଥିବା ଏକ ଟ୍ୱିଟ ପ୍ରତ୍ୟୁତ୍ତରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ପ୍ରଶଂସନୀୟ! ଆମ ଲୋକଙ୍କ କଠିନ ପରିଶ୍ରମକୁ ନମନ କରୁଛି ।”