Prime Minister's Office
PM inaugurates 3024 newly constructed flats at Kalkaji, Delhi under ‘In-Situ Slum Rehabilitation Project’
Hands over keys of flats to eligible Jhuggi Jhopri dwellers at Bhoomiheen Camp
“Country is moving on the path of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas for everyone’s upliftment”
“Our government belongs to poor people. Poor remain central to policy formation and decision-making systems”
“When there is this security in life, the poor work hard to lift themselves out of poverty”
“We live to bring change in your lives”
“Work is going on to regularise the houses built in unauthorised colonies of Delhi through the PM-UDAY scheme”
“The aim of the central government is to turn Delhi into a grand city complete with all amenities in accordance with its status as the capital of the country”
“Delhi’s poor and middle class are both aspirational and talented”
02 NOV 2022 6:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated 3024 newly constructed EWS flats at Kalkaji, Delhi built for rehabilitating slum dwellers under the ‘In-Situ Slum Rehabilitation Project’ and handed over keys to eligible beneficiaries at Bhoomiheen Camp in a programme at Vigyan Bhawan in New Delhi today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today is a big day for hundreds of families of Delhi as it is a new beginning for many jhuggi dwelling poor families. The Prime Minister informed that more than 3000 homes have already been prepared in the first phase of Kalkaji Extension alone. Very soon, other families living in the area will get the opportunity to enter their new homes. “I am sure that these efforts of the central government will play a big role in making Delhi an ideal city”, he said. Remarking on the development that is witnessed and the dreams that are realised in big cities like Delhi, the Prime Minister said that the foundation of such developments and dreams is made up of the hard work and efforts of the poor. “Paradoxically”, he said, “these poor people have been made to live in deplorable conditions. When there is such an imbalance in one single city, who can we think of holistic development? In the Azadi ka Amrit Kaal, we have to fill this huge gap. That is why, the country is moving on the path of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas for everyone’s upliftment”
The Prime Minister pointed out that for decades, the system of governance in the country was plagued with the mentality that poverty is a poor people’s issue but the government of today belongs to the poor and it is not in its nature to leave them be. He highlighted that the poor remain central to policy formation and decision-making systems and that the government is treating the issues of the urban poor with equal importance”, Shri Modi added.
The Prime Minister said that there were 50 lakh people in Delhi, who did not even have a bank account. That deprived them of any benefit of the banking system. “They were in Delhi but Delhi was very far from them”, he said. This situation was changed by the government and a campaign for financial inclusion via opening accounts was undertaken. This resulted in direct benefits to the poor people of Delhi, including street vendors. He also commented on the ubiquitous penetration of UPI. More than 50 thousand street vendors received financial assistance under the SVANidhi scheme.
The Prime Minister said, “We are ensuring 'Ease of Living' for the poor in Delhi through 'One Nation, One Ration Card'.” This proved hugely beneficial for poor segments during the pandemic. Lakhs of eligible vulnerable people are receiving free ration from the central government for the last two years. In Delhi only, more than 2.5 thousand crore Rupees were spent on this, he informed. The Prime Minister continued and informed that more than 40 lakh poor people in Delhi got the security of insurance. Medical expenses were brought down through Jan Aushadhi Schemes. “When there is this security in life, the poor work hard with all their might without rest. He works to lift himself out of poverty.”, he added. The Prime Minister said that all this is done without much fanfare and expansive advertisements. This is because “we live to bring change in your lives”, he said.
Speaking on the topic of unauthorised colonies in Delhi the Prime Minister acknowledged the constant worry of the people about the status of their houses. “The central government has also done the work of reducing this concern of the people of Delhi. Work is going on to regularise the houses built in unauthorised colonies of Delhi through the PM-UDAY scheme. Till now thousands of people have taken advantage of this scheme”, he said. He also mentioned that 700 crore rupees have been spent in providing interest subsidies to poor and middle-class families for constructing their own houses.
“Our government is leaving no stone unturned to fulfil the aspirations of citizens in Delhi. The aim of the central government is to turn Delhi into a grand city complete with all amenities in accordance with its status as the capital of the country. Referring to his talk of ‘aspirational society’ from the ramparts of Red Fort, the Prime Minister said Delhi’s poor and middle class is both aspirational and talented.
Emphasising the development in the Delhi NCR region, the Prime Minister informed about the expansion of metro routes from 190 km to 400 km after 2014. He further noted that in the last 8 years, 135 new metro stations have been added to the network which ended up saving time and money. The Prime Minister also informed that the Government of India with an investment of Rs. 50 thousand crores is widening roads to provide relief to Delhi from traffic congestion. The Prime Minister gave examples of Dwarka Expressway, Urban Extension Road, Akshardham to Baghpat 6-lane Access Control Highway and elevated corridor in the form of Gurugram-Sohna Road.
The Prime Minister informed that services like Rapid Rail for Delhi NCR are going to begin in the near future. He noted the grand construction of the New Delhi Railway Station that is going to take place and expressed delight at the construction of Bharat Vandana Park on 80 hectares of land in Dwarka which is now moving towards completion in the next few months. “I am told that over 700 big parks in Delhi are maintained by the DDA. Various parks are being developed by DDA on the 22 km stretch between Wazirabad barrage to Okhla barrage”, he informed.
The Prime Minister asked the beneficiaries of the new houses to use LED bulbs only to save electricity, to make sure no water gets wasted and most importantly to keep the entire colony clean and beautiful. He noted that today the government of India is building houses for crores of poor people, supplying water through taps, providing electricity connections, Ujjwala cylinders, and so we have to break the age-old misconception that slums are associated with filth. “I am sure everyone will continue to play a leading role in the development of Delhi and the country. With the contribution of every citizen, the journey of Delhi and India’s development will reach new heights”, the Prime Minister concluded.
Lieutenant Governor of Delhi, Shri Shri Vinai Kumar Saxena, Union Minister for Housing & Urban Affairs, Shri Hardeep Singh Puri, Union Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, Union Minister of State for External Affairs, Smt. Meenakshi Lekhi and Members of Parliament were those present on occasion.
Background
In line with the vision of the Prime Minister to provide housing for all, in-situ slum rehabilitation in 376 Jhuggi Jhopri clusters is being undertaken by Delhi Development Authority (DDA). The objective of the rehabilitation project is to provide a better and healthy living environment to the residents of Jhuggi Jhopri clusters, with proper amenities and facilities.
DDA has undertaken three such projects at Kalkaji Extension, Jailorwala Bagh and Kathputli Colony. Under the Kalkaji Extension Project, in-situ Slum Rehabilitation of three slum clusters namely Bhoomiheen Camp, Navjeevan camp and Jawahar camp located at Kalkaji is being taken up in a phased manner. Under Phase I, 3024 EWS flats at the nearby vacant commercial centre site have been constructed. The Jhuggi Jhopri site at Bhoomiheen Camp will be vacated by rehabilitating eligible households of Bhoomiheen camp to the newly constructed EWS flats. Post vacation of Bhoomiheen Campsite, this vacated site will be utilised for rehabilitation of Navjeevan Camp and Jawahar Camp in Phase II.
Phase I of the Project has been completed and 3024 flats are ready to move in. These flats have been constructed at the cost of about Rs. 345 crores and are equipped with all civic amenities including finishing having been done with vitrified floor tiles, ceramics tiles, Udaipur green marble counter in the kitchen, etc. Public amenities like community parks, electric substations, sewage treatment plants, dual water pipelines, lifts, underground reservoirs for hygienic water supply etc. have also been provided. The allotment of flats will provide ownership title and a sense of security to the residents.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ‘ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত’কী মখাদা দিল্লীগী কালকাজীদা নৌনা শাবা ফ্লেত ৩০২৪ শঙ্গাখ্রে
ভুমিহীন কেম্পকী ঝুগগি ঝোপ্রিশিংদা লৈরিবা মতিক চাবা মীওইশিংদা ফ্লেতকী শো খুৎশিন্নখ্রে
“লৈবাক অসিনা সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী লম্বীদা মীয়াম খুদিংগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা চৎলি”
“ঐখোয়গী সরকারদি লাইরবশিংগীনি। লাইরবশিংনা ঐখোয়গী পোলিসী শেম্বা অমসুং ৱারেপ লৌবগী পথাপকী খ্বাইদগী ময়াইদা লৈ”
“পুন্সিদা সেক্যুরিতী লৈরকপা মতমদা, লাইরবশিংনা মশাবু লাইরবদগী থোক্লক্নবা কন্না শু-নোম্মি”
“ঐখোয়না অতোপ্পগী পুন্সিদা অহোংবা পুরক্নবগীদমক্তা হিংলি”
“দিল্লীগী আইন্না য়াদবা কোলোনীশিংদা শারিবা য়ুমশিংবু পি.এম.-উদয় স্কিমগী খুত্থাংদা রিগুলরাইজ তৌনবা থবক চত্থরি”
“কেন্দ্র সরকারগী পান্দমদি দিল্লীবু লৈবাক্কী কোনুং অমা ওইবগী থাক অসিগা মরী লৈননা তঙাই ফদবা হীরম খুদিংমক লৈবা মশক থোকপা শহর অমা ওইহনবনি”
“দিল্লীগী লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসশিং অসি করিগুম্বা মশক থোকপা থৌওং পাংথোক্নিংবগী ইথিল লৈবগা লোয়ননা তেলেন্তসু লৈ”
02 NOV 2022 6:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা পাংথোকপা থৌরমদা স্লমদা লৈবা মীওইশিংবু রিহেবিলিতেসন তৌনবগীদমক্তা ‘ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত’কী মখাদা দিল্লীগী কালকাজীদা নৌবা শাবা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত ৩০২৪ শঙ্গাখ্রে অমসুং ভুমিহীন কেম্পতা লৈবা মতিক চাবা বেনিফিশরীশিংদা ফ্লেতকী শো খুৎশিন্নখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসিগী তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা ঙসি অসি দিল্লীদা লৈবা ইমুং চাম্ম-চাম্মগী য়াম্না মরু ওইবা নুমিৎনি অমসুং ঝুগগিদা লৈবা লাইরবা ইমুং কয়াগী অনৌবা অহৌবা নুমিৎ অমসু ওইরি হায়খি। কালকাজী এক্সতেন্সনগী অহানবা ফেজ খক্তদা য়ুম ৩০০০ হেন্না শেম শাখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মফমসিদা লৈরিবা অতোপ্পা ইমুংশিংসু মশাগী অনৌবা য়ুমদা চঙবগী খুদোংচাবা অথুবা মতমদা ফংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “কেন্দ্র সরকারগী মসিগুম্বা খোঙথাং অসিনা দিল্লীবু অফবা শহর অমা ওইহনবদা তেংবাংগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্মি”, মহাক্না হায়খি। দিল্লীগুম্বা অচৌবা শহরদা উবা ফংলিবা চাউখৎ থৌরাং অমসুং মঙলান কয়া মঙফাওনরিবসিগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মসিগুম্বা চাউখৎ থৌরাং অমসুং মঙলানশিংগী ফম্বাক্তি লাইরবশিংগী শু-নোম্বা কনবা অমসুং হোৎনজমনশিংনা শেম্বনি হায়খি। “তাইয়োন্নবা মতৌ অমনা”, মহাক্না মখা তাখি, “মসিগুম্বা লাইরবশিং অসি নাতৈ চাদবা ফিভমদা হিংহনবসিনি। শহর অমখকক্তদা মসিগুম্বা খল মান্নদবা থৌওং থোক্লবদি, মপুং ওইবা চাউখৎপগী মতাংদা ঐখোয়না করম্না খনবা ঙমগনি? নিংতম্বগী অমৃত কাল অসিদা ঐখোয়না মসিগুম্বা খল মান্নদবা অসি মেনখৎপা তাবনি। মসিনা মরম ওইদুনা, লৈবাক অসিনা সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী লম্বীদা মীয়াম খুদিংগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা চৎলিবনি”।
দিকেদ কয়াদগী হৌদুনা লৈবাক্কী লৈঙাকপু লাইরবা হায়বসি মীয়ামগী শিংনবনি হায়বা ৱাখল্লোন্না শোকহন্দুনা লাকখি, অদুবু ঙসিগী সরকারসিদি লাইরবশিংগীনি অমসুং মখোয়বু নাথৈদুনা থম্বা হায়বসি সরকারগী ৱাখল্লোন্দা লৈতে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। লাইরবশিংনা ঐখোয়গী পোলিসী শেম্বা অমসুং ৱারেপ লৌবগী পথাপকী খ্বাইদগী ময়াইদা লৈ হায়বদা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লদুনা সরকারনা অর্বান লাইরবশিংগী শিংনবশিংবু মান্নবা মরু ওইবা পীদুনা য়েংলি হায়না মহাক্না হায়খি।
মশাগী বেঙ্ক একাউন্ত ফাওবা লৈজদবা মীওই লাখ ৫০ দিল্লীদা লৈরম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মসিনা মখোয়দা বেঙ্কিংগী কান্নবা ফংহল্লমদে। “মখোয়না দিল্লীদা লৈরবসু, দিল্লী অসি মখোয়দগী য়াম্না থাপ্না লৈরম্মি”, মহাক্না হায়খি। মসিগুম্বা ফিভম অসি সরকারনা হোংদোক্লে অমসুং একাউন্ত হাংবীদুনা ফাইনেন্সিএল ইনক্লুজন তৌবগী খোঙথাং অমা পায়খৎলে। মসিনা স্ত্রীত ভেন্দর য়াওনা দিল্লীগী লাইরবশিংদা হকথেংননা কান্নবা পীখি, তেংবাংখি। য়ু.পি.আই.না মীপুম খুদিংগী পুন্সিগী শরুক ওইরকপগী মতাংদসু মহাক্না পনখি। স্ত্রীত ভেন্দর ৫০,০০০ হেনবনা পি.এম. স্বনিধী স্কিমগী মখাদা শেলগী তেংবাং ফংনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐখোয়না ৱান নেসন, ৱান রাসন কার্দকী খুত্থাংদা দিল্লীগী লাইরবশিংগী পুন্সি মহিং নুংঙাইহল্লি”। মসিনা লাইচৎ মনুংদা লাইরবশিংদা মশক থোক্না কান্নবা পীখি। মমাংগী চহি ২দগী হৌনা লাইরবা লাখ কয়ানা লেম্না রাসন ফংলি। দিল্লী খক্তগী ওইনা, থবক অসিগীদমক্তা লুপা করোর লিশিং ২.৫ হেন্না থাদখি হায়না মহাক্না পাউদমখি। দিল্লীগী লাইরবা লাখ ৪০ হেনবনা ইন্স্যুরেন্সকী সেক্যুরিতী ফংখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি। জন ঔশধী স্কিমগী মতেংদগী অনা লাইয়েংবদা শেল চঙবসু হন্থহনখ্রে। “পুন্সিদা সেক্যুরিতী লৈরকপা মতমদা, লাইরবশিংনা মশাবু লাইরবদগী থোক্লক্নবা পোত্থাবা নাইদনা কন্না শু-নোম্মি”, মহাক্না মখা তাখি। থৌওংশিং অসি য়াম্না হরাও নুংঙাইবা অমসুং পাক শন্না এদভর্তাইজ তৌদুনা পাংথোকখি অমসুং মসিগী মরমদি “ঐখোয়না অতোপ্পগী পুন্সিদা অহোংবা পুরক্নবগীদমক্তা হিংবগীনি” হায়না মহাক্না হায়খি।
দিল্লীদা লৈরিবা আইন্না য়াদবা কোলোনীশিংগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম্না মতম পুম্বদা ৱাজরিবা অসি মখোয়গী য়ুমগী করি ফিভমদা লৈবগে খনবদনি হায়খি। “দিল্লীগী মীয়ামগী অৱাবশিং হন্থহন্নবগীদমক্তা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলে। মখোয়শিংবু পি.এম.-উদয় স্কিমগী খুত্থাংদা রিগুলরাইজ তৌনবা থবক চত্থরি। হৌজিক ফাওবদা, মীওই লিশিং কয়ানা স্কিম অসিগী কান্নবা লৌখ্রে”, মহাক্না হায়খি। লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসশিংদা মশাগী ময়ুম শানবা ইন্তরেস্ত সবসিদী পীবদা লুপা করোর ৭০০ শিজিন্নখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
“দিলীগী মীয়ামগী অনীংবা অপাম্বা থুংহন্নবগীদমক্তা ঐখোয়গী সরকারনা থবক অমত্তা চিত্থদনা পাংথোক্লি। কেন্দ্র সরকারগী পান্দমদি দিল্লীবু লৈবাক্কী কোনুং অমা ওইবগী থাক অসিগা মরী লৈননা তঙাই ফদবা হীরম খুদিংমক লৈবা মশক থোকপা শহর অমা ওইহনবনি”, মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা লাল কিলাগী ফম্বাক্তা দিল্লীগী মীয়ামগী ‘এস্পিরেস্নেল সোসাইতী’ ওইবগী ৱারোল নিংশিংলদুনা মহাক্না দিল্লীগী লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসশিং অসি এস্পিরেস্নেল ওইবগা লোয়ননা তেলেন্তসু লৈ হায়খি।
দিল্লী এন.সি.আর. মফমগী চাউখৎ-থৌরাংদা অখন্নবা মিৎয়েং চঙলদুনা, মেত্রো লম্বীবু ইং ২০১৪গী মতুংদা কিলোমীতর ১৯০দগী ৪০০দা শাংদোকখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। মমাংগী চহি ৮দা, নেতৱর্ক অসিদা অনৌবা মেত্রো স্তেসন ১৩৫ হাপচিনখি অমসুং মসিনা মীয়ামগী শেল অমসুং মতম অনিমক কনখি হায়না মহাক্না হায়খি। ভারত সরকারনা লুপা করোর লিশিং ৫০ থাদদুনা দিল্লীগী শোরোক পাকথোক্লি অমসুং মসিনা ত্রাফিক চিনবগী ফিভম হন্থহল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা দ্বার্কা এক্সপ্রেসৱে, অর্বান এক্সতেন্সন রোদ, অকশর্ধামদগী বাঘপাত ফাওবগী লেন ৬কী এক্সেস কন্ত্রোল হাইৱে অমসুং গুরুগ্রাম সোনহা রোদকী মওংদা শেম্বা ইলিভেতেদ কোরিদোরগী খুদম পীখি।
দিল্লী এন.সি.আর.গী রেপিদ রেলগী সর্ভিসসু অথুবা মতমদা হৌরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। নই দিল্লী রেলৱে স্তেসন শাবসু হৌরগনি হায়না মহাক্না তম্লদুনা মথংগী থা খরদা শাবা লোইশিল্লগদবা দ্বার্কাগী হেক্ত্যার ৮০গী লমদা শারিবা ভারত বন্দনা পার্ক্কীদমক্তা নুংঙাইবা ফাওই হায়খি। “দিল্লীগী অচৌবা পার্ক ৭০০মুক্তি দি.দি.এ.না শেন্নরি হায়না ঐহাক্কী ইফমদা পাউদম্লে। ৱজিরাবাদ বেরেজতগী ওখলা থোং ফাওবগী মরক্কী কিলোমীতর ২২গী অশাংবসিদা তোঙানবা পার্ক কয়া অমসু দি.দি.এ.না শারি”, মহাক্না হায়খি।
অনৌবা য়ুমশিংগী বেনিফিশরীশিংনা মৈ কন্নবা এল.ই.দি. বল্ব থানসি, ঈশিং মাংহল্লোইসি অমসুং খ্বাইদগী মরু ওইবা ওইনা, কোলোনীশিংবু লু নান্না অমসুং মশক ফজহল্লগা থমসি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। ভারত সরকারনা লাইরবা করোর কয়াগী ময়ুম শারি, তোতি ঈশিং পীরি, মৈ ফংহল্লি, উজ্বালা সিলিন্দর পীরি, অদুগা স্লমশিং অসিদি অমোৎ অকায়নি হায়না চহি কয়াদগী খন্নদুনা লাক্লিবা অসি ঐখোয়না মুত্থৎপা তাই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “দিল্লী অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা মীপুম খুদিংনা মশাগী থৌদাং পাংথোক্কনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ। মীপুম খুদিংনা মশাগী থৌদাং পাংথোক্তুনা দিল্লী অমসুং ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচৎনা অনৌবা থাক্তা য়ৌবা ঙমগনি”, প্রধান মন্ত্রীনা ৱা লোইশিনখি।
দিল্লীগী রাজ্যপাল, শ্রী শ্রী বিনয় কুমার সক্সেনা, হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরি, হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কৌশল কিশোর, এক্সতর্নেল এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি মীনাক্ষী লেখী অমসুং এম.পি.শিংনা ঙসিগী থৌরমদা শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
ঝুগগি ঝোপ্রি ক্লস্তর ৩৭৬কী ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসনগী খোঙথাং অসি মীপুম খুদিংগী য়ুম লৈবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মখা পোন্না দিল্লী দিভেলপমেন্ত ওথোরিতী (দি.দি.এ.)না পায়খৎপনি। রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত অসিগী পান্দমদি ঝুগগি ঝোপ্রি ক্লস্তরশিংদা লৈরিবা মীওইশিংদা পুন্সি হিংবগী হেন্না ফবা অমসুং হকশেল ফবা অকোয়বগী ফিভমগা লোয়ননা নোংমগী পুন্সিগী তঙাই ফদবা মতিক চাবা খুদোংচাবশিং ফংহনবনি।
দি.দি.এ.না মসিগুম্বা প্রোজেক্ত অহুমসু কালকাজী এক্সতেন্সন, জেলরৱালা বাঘ অমসুং কথপুতলি কোলোনীদা পায়খৎখ্রবনি। কালকাজীদা লৈবা ভুমিহীন কেম্প, নবজীবন কেম্প অমসুং জৱাহর কেম্প হায়রিবা স্লম অহুমসিগী ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন অসি কালকাজী এক্সতেন্সন প্রোজেক্তকী মখাদা তাঙ্কক নাইনা পায়খৎপনি। মনাক নকপা অহাঙবা কম্মর্সিএল সেন্তরদা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত ৩০২৪ ফেজ ১গী মখাদা শারে। ভুমিহীন কেম্পকী ঝুগগি ঝোপ্রিগী মফম অসি কেম্প অসিদা লৈবা মতিক চাবা ইমুংশিংবু নৌনা শারবা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত্তা রিহেবিলিতেত তৌরবা মতুংদা হাঙহনগনি। ভুমিহীন কেম্পকী মফমসি হাঙহল্লবা তুংদা, নবজীবন কেম্প অমসুং জৱাহর কেম্প রিহেবিলিতেত তৌনবগীদমক্তা হাঙলবা মফমসিমক অসিবু ফেজ ২গী মনুং চন্না শিজিন্নগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ ১ লোইশিনখ্রে অমসুং ফ্লেত ৩০২৪ অসি হোংজিনবা য়ানবা শেম শাবা লোইরে। ফ্লেতশিং অসি লুপা করোর ৩৪৫ চঙনা শাবনি অমসুং মসিদা ভিত্রিফাইদ ফ্লোর তাইল, সেরামিক্স তাইল, চাকখুমদা উদয়পুর গ্রীন মার্বল কাউন্তরনচিংবনা ফিনিশিং তৌবগী মতৌ য়াওনা তঙাই ফদবা হীরমশিং য়াওরি। কম্ম্যুনিতী পার্ক, ইলেক্ত্রিক সব স্তেসন, সিৱেজ ত্রিতমেন্ত প্লান্ত, দুএল ৱাতর পাইপ্লাইন, লিফ, হাইজিনিক ওইবা ঈশিং পীনবা অন্দর্গ্রাউন্দ রিজর্বরগুম্বা মীয়ামগী খুদোংচাবা পীবগী মওং মতৌ কয়াসু য়াওরি। ফ্লেত পীবনা মসিদা লৈগদৌরিবা মীয়ামদা মপু ওইবা অমসুং তেক্ত কায়দরে খলহনবগী ৱাখল্লোন চেলহনগনি।