Prime Minister's Office
PM visits Matushri K.D.P. Multispeciality Hospital in Atkot, Rajkot
“This hospital is an example of the synergy between Government & Private on attempting to improve the lives of the people”
“In the last 8 years, ‘Sewa’ to the poor, ‘Sushasan’ and ‘Gareeb Kalyan’ were accorded the highest priority”
“No wrongdoing has taken place in the last 8 years which could cause embarrassment for the people of the country”
“Government has started campaigns to attain saturation in the schemes”
28 MAY 2022 1:36PM by PIB Delhi
Today, Prime Minister Shri Narendra Modi visited the newly built Matushri K.D.P. Multispeciality Hospital in Atkot, Rajkot. Shree Patel Seva Samaj manages the hospital. It will make available high-end medical equipment and provide world-class healthcare facilities to the region's people. Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel , Union Ministers Shri Parshottam Rupala, Dr Mansukh Mandaviya, Dr. Mahendra Munjapara, Members of Parliament, Gujarat Government Ministers and members of sant samaj were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed his happiness about the inauguration of the hospital. He said this hospital is for improving the health services in Saurashtra. This hospital is an example of the synergy between Government & Private for attempting to improve the lives of the people.
On the successful completion of 8 years of the NDA Government, the Prime Minister thanked the people for giving him the opportunity to serve the nation. He said that it was apt that he is on Gujarat soil on the eve of 8 years of service to the motherland. He bowed to the people of Gujarat for giving him opportunity and ‘sanskars’ to serve the country. He said that this service is in our culture, in our soil’s culture, and in Bapu and Patel's culture. He said that no wrongdoing has happened in the last 8 years which would have caused embarrassment for the people of the country. In these years, service to the poor, ‘Sushasan’ and ‘Gareeb Kalyan’ were accorded the highest priority. He said that the mantra of Sabka Saath Sabka Vikas Sabka Vishwas Sabka Prayas gave a push for the nation’s development.
The Prime Minister said Pujya Bapu and Sardar Patel dreamt for the empowerment of the poor, dalit, deprived, tribals, women etc.. An India where Swachata and Swasth have become a part of the nation’s consciousness. Bapu, said the Prime Minister, wanted an India where the economy is strengthened by Swadeshi solutions. He informed that now more than 3 crore families have got a pucca house, more than 10 Crore families have been freed from open defecation, more than 9 crore sisters have been freed from smoke in the kitchen, and more than 2.5 crore families have got electricity connection, more than 6 crore families have got drinking water connection and more than 50 crore beneficiaries have got health coverage for up to Rs. 5 lakh free of cost. He said these are not mere numbers but proof of our dedication to ensure the dignity of the poor and of the nation’s service.
The Prime Minister said that even during one in 100 years pandemic they have made sure the poor don’t feel any difficulty in their lives. Money was deposited in Jan Dhan bank accounts, free cylinders were given to the poor, and testing and vaccines were given free of cost for everyone.
The Prime Minister said even when war is going on now, we have attempted to ease the life of the people. He said that his government has started campaigns to attain saturation in the schemes. When everyone gets their due, there is no scope of discrimination and corruption, he emphasized. He said this attempt will ease the lives of the poor and middle class.
Speaking in Gujarati, the Prime Minister complimented the Patel community for their great work of public service. Recalling his days as the Chief Minister of Gujarat, the Prime MInister said that in 2001 when the people of Gujarat gave him the opportunity to serve them, there were only 9 medical colleges, now there are 30 medical colleges in Gujarat. “I wish to see a medical college in every district of Gujarat and the country. We have changed the rules and now medical and engineering students can study in their mother tongue”, he said.
Talking about industry, Shri Modi said earlier industry was visible only from Vadodara to Vapi, now industry is flourishing everywhere in Gujarat. Highways have broadened and MSME has emerged as a great strength of Gujarat. Pharmaceutical industry is also booming. Identity of Saurashtra is the courageous character of its people, he said.
Striking a personal note, the Prime Minister said that he understands poverty and how women of the family keep on working despite being unwell and avoid taking treatment so that the family is not inconvenienced. “Today you have a son in Delhi who has ensured that no mother goes without treatment. That is why PMJAY scheme has been launched”, he said. Similarly, there are Jan Aushadhi Kendras for affordable medicine and International Yoga Day is being celebrated for the good health of everyone, The Prime Minister concluded.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাজকোতকী অতকোত্তা লৈবা কে.দি.পি. মলতিস্পিসিএলিতী হোস্পিতালদা চৎখ্রে
“মসিগী হোস্পিতাল অসিদি মীয়ামগী পুন্সি কন্নবা হোৎনবগী পান্দমগা লোয়নবা সরকার অমসুং লন্নাইগা খুৎশম্নবগী খুদম অমনি”
“হৌখিবা চহি ৮দা, লাইরবগী ‘সেবা’, ‘সুহাসন’ অমসুং ‘গরীব কলয়ান’দা খ্বাইদগী অহেনবা মিৎয়েং চঙখি”
“লৈবাক অসিদা ইকায়বা নংহনগদবা অরানবা থবক অমত্তা হৌখিবা চহি ৮দা লৈবাক অসিদা পাংথোকখিদে”
“স্কিমশিংগী সেচ্যুরেসনগী থাক য়ৌনবগীদমক্তা সরকারনা কেম্পেন কয়া হৌদোকখ্রে”
28 MAY 2022 1:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা রাজকোতকী অতকোত্তা নৌনা শাখিবা মাতুশ্রী কে.দি.পি. মলতিস্পিসিএলিতী হোস্পিতালদা ঙসি চৎখ্রে। হোস্পিতাল অসি শ্রী পতেল সেবা সমাজনা শেন্নবনি। মসিনা হাই-এন্দ মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত ফংহনবগা লোয়ননা লমদমসিগী মীয়ামদা মালেমগী থাক্তা লাইয়েংবগী খুদোংচাবসু পীগনি। গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেল, কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী পর্শোত্তম রুপালা, দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়া, দাঃ মহেন্দ্র মুঞ্জাপারা, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর, গুজরাত সরকারগী মন্ত্রী অমসুং সন্ত সমাজকী মেম্বরশিংনা ঙসিগী থৌরমদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা হোস্পিতাল অসি শঙ্গাবদা মহাক্না নুংঙাইবা ফাওই হায়না ফোংদোকখি। হোস্পিতাল অসি সাউরাস্ত্রাগী হকশেলগী সেবা হেন্না ফগৎহন্নবনি হায়না মহাক্না হায়খি। মসিগী হোস্পিতাল অসিদি মীয়ামগী পুন্সি কন্নবা হোৎনবগী পান্দমগা লোয়নবা সরকার অমসুং লন্নাইগা খুৎশম্নবগী খুদম অমনি।
এন.দি.এ. সরকারনা চহি ৮ মায় পাক্না মপুং ফারকপা অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়াম্বু মহাক্কী মফমদা লৈবাক সেবা তৌনবা খুদোংচাবা পীবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মমালৈবাক্কী সেবাগী চহি ৮ মপুং ফারকপা মতমদা মহাক্না গুজরাত্তা লৈবা ফংবসি য়াম্না নুংঙাইবা ৱাফম্নি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্কী মফমদা লৈবাক সেবা তৌবগী খুদোংচাবা অমসুং ‘সন্সকার’ পীবীবগীদমক্তা মহাক্না গুজরাত মীয়ামগী মমাংদা কোক নোনখি। মসিগী সেবা অসিদি ঐখোয়গী চৎনবী, ঐখোয়গী লৈবাক্কী চৎনবী, অমদুং বাপু অমদি পতেলগী চৎনবীদা য়াওরবনি হায়না মহাক্না হায়খি। লৈবাক অসিদা ইকায়বা নংহনগদবা অরানবা থবক অমত্তা হৌখিবা চহি ৮দা লৈবাক অসিদা পাংথোকখিদে হায়না মহাক্না হায়খি। চহিশিং অসিদা লাইরবগী ‘সেবা’, ‘সুহাসন’ অমসুং ‘গরীব কলয়ান’দা খ্বাইদগী অহেনবা মিৎয়েং চঙখি। সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্রয়াসকী মন্ত্রনা লৈবাক চাউখৎপগী শাফু পীখি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
নুংশিজরবা বাপু অমসুং সর্দার পতেলনা লাইরবা, দলিত, শোত্থরবা, ত্রাইবেল অমসুং নুপীশিংগী মপাঙ্গল হাপ্পগী মঙলান মঙলমখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। স্বচ্ছতা অমসুং স্বস্থনা লৈবাক্কী ৱাখল্লোনগী শরুক ওইবা ভারত অমগী মঙলান। স্বদেশি ওইবা ৱারোইশিনশিংনা মপাঙ্গল লৈহনবা শেন্মিৎলোন লৈবা ভারত অমা বাপুনা পাম্লম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। ইমুং করোর ৩ হেনবগী পক্কা য়ুম লৈরে, ইমুং করোর ১০ হেনববু মপান্দা অমাংবা তৌবদগী মনিং তমহল্লে, ইচে-ইচল করোর ৯ হেনববু চাকখুমগী মৈখুদগী কল্লে, ইমুং করোর ২.৫ হেনবনা মৈ ফংলে, ইমুং করোর ৬ হেনবনা ময়ুমদা তোতি ঈশিং ফংলে অমসুং বেনিফিশরী করোর ৫০ হেনবনা লুপা লাখ ৫ ফাওবগী হেল্থ কভরেজ লেম্না ফংলে হায়না মহাক্না পাউদমখি। হায়রিবশিং অসি শুপ্নগী মশিং নত্তে, মসিদি ঐখোয়গী লৈবাক্কী সেবাগী মনুংদা লাইরবশিংগী পুন্সিদা ইকায় খুম্নজবা লাক্নবা ঐখোয়না খোঙফম চেৎনা হোৎনখিবগী খুদম্নি হায়না মহাক্না হায়খি।
চহি ১০০গী মনুংদা অমুকখক থোকপা শাথীরবা লাইচৎ মনুংদা লাইরবশিংনা মশাগী পুন্সিদা খুদোংচাদবা থেংনহন্দনবা থবক পায়খৎখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মখোয়গী জন ধন বেঙ্ক একাউন্ততা শেল হাপখি, লাইরবশিংদা গ্যাস সিলিন্দর লেম্না পীখি অমসুং তেস্তিং তৌবা অমসুং ভেক্সিন কাপ্পগী থৌওংগী মীয়ামগীদমক্তা লেম্না পাংথোকখি।
হৌজিক লান শোক্নবা মতমদসু, ঐখোয়না মীয়ামগী পুন্সি নুংঙাইহন্নবা হোৎনরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্কী সরকারনা স্কিমশিংগী সেচ্যুরেসনগী থাক য়ৌনবা হোৎনরি হায়না মহাক্না হায়খি। মীওই খুদিংনা মশাগী ফংফম থোকপা ফংলবা মতমদদি, শেঞ্জা থুমজা নত্ত্রগা অচান মীরাই নাইবগী ৱাফম অমত্তা লৈরোই হায়না মহাক্না মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনখি। অসিগুম্বা হোৎনরিবা কয়ানা লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসকী পুন্সি লাইহনগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতীদা ৱা ঙাঙলদুনা, পতেল খুন্নাইবু মীয়ামগী সেবাগীদমক্তা শক্নাইবা থবক পাংথোকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈগী মতম নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ইং ২০০১দা গুজরাত মীয়াম্না মহাক্কী মফমদা মখোয়গী সেবা তৌবা ফংবগী খুদোংচাবা পীবা মতমদা, গুজরাত্তা শুপ্নগী মেদিকেল কোলেজ ৯ লৈরম্মি, অদুবু হৌজিক্তি রাজ্যসিদা মেদিকেল কোলেজ ৩০ লৈরে হায়না ফোংদোকখি। “ঐহাক্না গুজরাত অসুং লৈবাক্কী জিলা খুদিংদা মেদিকেল কোলেজ অমমম লৈবা উবা পাম্মি। ঐখোয়না কাংলোন শেমদোকখ্রে অমসুং হৌজিক্তি মেদিকেল অমদি ইঞ্জিনিয়রিং মহৈরোইশিংনা মমালোলদা মহৈ তম্বা য়ারগনি”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
ইন্দস্ত্রীগী মতাংদা ৱা ঙাঙবা মতমদা, শ্রী মোদীনা হান্নগী মতমদা ইন্দস্ত্রীশিং অসি বদোদরাদগী বাপী ফাওবা খক্তদা উবা ফংলম্মি, হৌজিক্তি গুজরাতকী মফম খুদিংদা ইন্দস্ত্রী লৈরে হায়না ফোংদোকখি। হাইৱে পাকথোক্লে অমসুং এম.এস.এম.ই.না গুজরাতকী অচৌবা পাঙ্গল ওইরে। ফার্মাস্যুতিকেল ইন্দস্ত্রীসু য়াম্না থুনা চাউখৎলক্লি। সাউরাস্ত্রাগী শক্তাক অসিদি মসিগী মীয়ামগী থৌনা লৈবা লিচৎ-শাজৎনি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মশাগী ওইবা ৱাফম ফোংদোক্লদুনা, মহাক্না লাইরবা করিনো খঙই, য়ুমগী নুপীশিংনা শেল লৈতবদগী অমসুং ইমুংনা হেন্না অৱাবা তাবা তারে খন্দুনা মশাগী অনাবা লোৎশিন্দুনা অমসুং লাইয়েংদনা লৈবগী মতৌসু মহাক্না খঙই ফোংদোকখি। “ঙসিদি, মমা অমত্তনা লাইয়েংদনা তোকহল্লোই হায়না খোঙফম চেৎপা অদোমগী ইচানুপা অমা দিল্লীদা লৈরবনি। মসিনা মরম ওইরগা, ঐখোয়না পি.এম.জে.এ.ৱাই. হৌদোক্লিবনি”, হায়না মহাক্না হায়খি। মান্নবা ওইনা, হিদাক হোঙনা ফংহন্নবা জন ঔশধী কেন্দ্র লৈরি অমসুং মালেমগী য়োগ নুমিৎসু মীয়াম খুদিংগী হকশেল ফনবগীদমক্তা পাংথোক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।