Prime Minister's Office
PM pens an op-ed on the vibrant relations between India and Japan
23 MAY 2022 9:07AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has written an op-ed in a local Japanese paper. Shri Modi is on official visit to Japan.
The Prime Minister tweeted;
"Penned an op-ed on the vibrant relations between India and Japan. Ours is a partnership for peace, stability and prosperity. I trace the journey of our special friendship which completes 70 glorious years. @Yomiuri_Online"
"Closer India-Japan cooperation is vital in the post-COVID world. Our nations are firmly committed to democratic values. Together, we are key pillars of a stable and secure Indo-Pacific region. I am equally glad that we are working closely in various multilateral forums as well."
"I have had the opportunity of regularly interacting with the Japanese people since my days as Gujarat CM. Japan’s developmental strides have always been admirable. Japan is partnering India in key sectors including infrastructure, technology, innovation, start-ups and more."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত আৰু জাপানৰ প্ৰাণৱন্ত সম্পৰ্কক লৈ এক অ'প-এড লিখিছে
23 MAY 2022 9:07AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে এখন স্থানীয় জাপানী কাকতত এক অ'প-এড লিখিছে। শ্ৰী মোদী জাপানৰ চৰকাৰী ভ্ৰমণলৈ গৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে টুইট কৰে; "ভাৰত আৰু জাপানৰ মাজত থকা প্ৰাণৱন্ত সম্পৰ্কৰ আধাৰত এক অ'প-এড লিখিছো। আমাৰ সম্পৰ্ক হৈছে শান্তি, স্থিৰতা আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে এক অংশীদাৰীত্ব। মই আমাৰ বিশেষ বন্ধুত্বৰ যাত্ৰাক অনুসৰণ কৰোঁ, যিয়ে ৭০ টা গৌৰৱময় বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰে। @Yomiuri_Online"
"কোভিডৰ পিছৰ বিশ্বত ভাৰত-জাপানৰ ঘনিষ্ঠ সহযোগিতা অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ বিবেচিত হৈছে। আমাৰ ৰাষ্ট্ৰসমূহ গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধৰ প্ৰতি দৃঢ়ভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। একেলগে, আমি এক স্থিৰ আৰু সুৰক্ষিত ইণ্ডো-পেচিফিক অঞ্চলৰ মূল স্তম্ভ। মই সমানে আনন্দিত যে আমি বিভিন্ন বহুপাক্ষিক মঞ্চতো ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰি আছো।"
"গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে মোৰ কাৰ্যকালৰ সময়ৰ পৰাই মই জাপানী জনসাধাৰণৰ সৈতে নিয়মীয়াকৈ বাৰ্তালাপ কৰাৰ সুযোগ পাইছো৷ জাপানৰ উন্নয়নমূলক পদক্ষেপ সদায় প্ৰশংসনীয় হৈ আহিছে৷ জাপানে আন্তঃগাঁথনি, প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন, ষ্টাৰ্ট-আপকে ধৰি গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডত ভাৰতৰ সৈতে অংশীদাৰীত্ব বৰ্তাই ৰাখিছে।"