প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা লৈনরিবা অফবা মরী অসিগী মতাংদা ওপেদ অমা ইখ্রে
23 MAY 2022 9:07AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লোকেল জপানিসকী পাউচে অমদা ওপেদ অমা ইখ্রে। শ্রী মোদীনা জপান্দা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি;
“ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা লৈনরিবা অফবা মরী অসিগী মতাংদা ওপেদ অমা ইখি। ঐখোয়গী মরী অসি শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং চাউখৎপগীদমক পার্তনরশিপ অমনি। ঐখোয়গী অখন্নবা মরু ওইবগী মরীগী খোঙচৎ অসি চহি ৭০ মপুং ফংখ্রে। @Yomiuri_Online”
“ভারত-জপানগী অচেৎপা কোওপরেসন অসি পোস্ত-কোবিদকী মালেম অসিদা য়াম্না মরু ওই। ঐখোয়গী লৈবাকশিংনা দেমোক্রেতিক ভেল্যুশিং ঙাক্নবা অচেৎপা ফিরেপ লৌরি। ঐখোয়না পুন্না তংদু লৈতাবা অমসুং সেক্যুর ওইবা ইন্দো-পেসিফিক লমদমগী মরু ওইবা য়ুম্বীশিং ওইরি। ঐখোয়না তোঙান-তোঙানবা মলতিলেতরেল ফোরমশিংদা পুন্না থবক তৌরিবা অসিদা ঐখোয়না অপেনবা পোকই।”
“গুজরাতকী সি.এম. ওইরিঙৈ মতমদগী হৌদুনা ঐহাক্না জপানগী মীওইশিংগা চাং নাইনা ৱারী শাজবগী খুদোংচাবা ফংদুনা লাকখি। জপানগী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙথাংশিং অসি মতম চুপ্পদা ফীদম্নীংঙাই ওই। জপান অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর, তেক্নোলোজী, ইনোবেসন, স্তার্ত-অপ অমসুং অহেনবা কয়া য়াওনা মরু ওইবা সেক্তরশিংদা ভারতকা পার্তনর ওইরি।”

Prime Minister's Office
PM pens an op-ed on the vibrant relations between India and Japan
23 MAY 2022 9:07AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has written an op-ed in a local Japanese paper. Shri Modi is on official visit to Japan.
The Prime Minister tweeted;
"Penned an op-ed on the vibrant relations between India and Japan. Ours is a partnership for peace, stability and prosperity. I trace the journey of our special friendship which completes 70 glorious years. @Yomiuri_Online"
"Closer India-Japan cooperation is vital in the post-COVID world. Our nations are firmly committed to democratic values. Together, we are key pillars of a stable and secure Indo-Pacific region. I am equally glad that we are working closely in various multilateral forums as well."
"I have had the opportunity of regularly interacting with the Japanese people since my days as Gujarat CM. Japan’s developmental strides have always been admirable. Japan is partnering India in key sectors including infrastructure, technology, innovation, start-ups and more."