ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ ଓ ଜାପାନ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଜୀବନ୍ତ ସମ୍ବନ୍ଧଗୁଡ଼ିକ ବାବଦରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆଲେଖ୍ୟ
23 MAY 2022 9:07AM by PIB Bhubaneswar
: ଜାପାନର ଏକ ସ୍ଥାନୀୟ ସମ୍ବାଦପତ୍ରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କର ଏକ ଆଲେଖ୍ୟ ସ୍ଥାନ ପାଇଛି । ସରକାରୀ ଗସ୍ତ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏବେ ଜାପାନରେ ଅଛନ୍ତି ।
ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିଜର ଏକ ଟ୍ୱିଟରେ କହିଛନ୍ତି;
‘‘ଭାରତ ଓ ଜାପାନ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ଜୀବନ୍ତ ସମ୍ପର୍କକୁ ନେଇ ମୁଁ ଏକ ଲେଖା ଲେଖିଛି । ଶାନ୍ତି, ସ୍ଥିରତା ଓ ସମୃଦ୍ଧି ନିମନ୍ତେ ଆମର ଏକ ସହଯୋଗିତା ରହିଛି । ୭୦ ଗୌରବଶାଳୀ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଥିବା ଆମର ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବନ୍ଧୁତାକୁ ଆହୁରି ପରିସ୍ଫୁଟ କରିବା ଉପରେ ମୁଁ ରେଖାଙ୍କିତ କରୁଛି ।’’
‘‘କୋଭିଡ ପରବର୍ତ୍ତୀ ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତ-ଜାପାନ ସହଯୋଗ ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ରହିଛି । ଆମର ରାଷ୍ଟ୍ର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ । ଆମେ ଉଭୟ ସ୍ଥିର ତଥା ସୁରକ୍ଷିତ ପ୍ରଶାନ୍ତ-ମହାସାଗର କ୍ଷେତ୍ରର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ତମ୍ଭ । ମୁଁ ଖୁସି ଯେ ଆମେ ବିଭିନ୍ନ ବହୁପାକ୍ଷିକ ମଞ୍ଚରେ ମଧ୍ୟ ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ ।’’
‘‘ଗୁଜରାଟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଥିଲାବେଳେ ମଧ୍ୟ ଜାପାନର ଲୋକମାନଙ୍କ ସହିତ ନିୟମିତ ଭାବେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳୁଥିଲା । ଜାପାନର ବିକାଶଗତ ପ୍ରବୃତ୍ତି ସର୍ବଦା ପ୍ରଶଂସନୀୟ ରହିଆସିଛି । ଭିତ୍ତିଭୂମି, ପ୍ରଯୁକ୍ତି, ନବସୃଜନ, ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ ଓ ଆହୁରି ଅନେକ ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ସହିତ ଜାପାନ ସହଯୋଗିତା ରଖିଆସିଛି ।’’

Prime Minister's Office
PM pens an op-ed on the vibrant relations between India and Japan
23 MAY 2022 9:07AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has written an op-ed in a local Japanese paper. Shri Modi is on official visit to Japan.
The Prime Minister tweeted;
"Penned an op-ed on the vibrant relations between India and Japan. Ours is a partnership for peace, stability and prosperity. I trace the journey of our special friendship which completes 70 glorious years. @Yomiuri_Online"
"Closer India-Japan cooperation is vital in the post-COVID world. Our nations are firmly committed to democratic values. Together, we are key pillars of a stable and secure Indo-Pacific region. I am equally glad that we are working closely in various multilateral forums as well."
"I have had the opportunity of regularly interacting with the Japanese people since my days as Gujarat CM. Japan’s developmental strides have always been admirable. Japan is partnering India in key sectors including infrastructure, technology, innovation, start-ups and more."