Prime Minister's Office
PM performs the Bhoomi Poojan ceremony of Hostel Phase-1 built by Saurashtra Patel Seva Samaj in Surat
Praises the service spirit of people of Gujarat
“We should follow words of Sardar Patel and should love our country, make our destiny with mutual affection and cooperation"
“Amrit Kaal inspires us to remember those personalities who played a big role in awakening public consciousness. It is very important for today's generation to know about them”
“The country is now connecting its traditional skills with modern possibilities”
“What is the power of 'Sabka Saath, Sabka Vikas', I learnt this from Gujarat
“Whole world is full of hope about India and with the speed with which the economy has made a comeback after the difficult times of Corona”
15 OCT 2021 12:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi performed the Bhoomi Poojan ceremony of Hostel Phase-1 built by Saurashtra Patel Seva Samaj in Surat via video conferencing.
Addressing the gathering, the Prime Minister praised the spirit of people of Gujarat and said that it is a matter of pride for him that in the tasks of social development, Gujarat has always taken a lead. He remembered Sardar Patel on the occasion and quoted the great leader to emphasize that caste and creed should not be allowed to hinder the task of national development. “We are all sons and daughters of India. We all should love our country, make our destiny with mutual affection and cooperation", the Prime Minister quoted Sardar Patel.
The Prime Minister said India is currently in its 75th year of independence. Along with new resolutions, this Amrit Kaal inspires us to remember those personalities who played a big role in awakening public consciousness. It is very important for today's generation to know about them, he added.
The Prime Minister talked about Vallabh Vidyanagar. He said this place was developed so that education can be spread, village development works can be accelerated. He continued about his experience of serving Gujarat as Chief Minister and said that a person like him with no caste-base in politics was blessed by the people to serve the state in 2001. He praised the strength of the blessings of the people that enabled him to continue serving the state and later, the entire country for more than twenty years without any break. He said “what is the power of 'Sabka Saath, Sabka Vikas', I learnt this from Gujarat itself” recalling that earlier, there was a lack of good schools in Gujarat, there was a shortage of teachers for good education. The Prime Minister narrated how he connected people to solve this problem
The Prime Minister said in the new National Education Policy, the option of teaching professional courses in the local language has also been given. Now studies are not limited to degrees, but studies are being linked with skills. The country is now connecting its traditional skills with modern possibilities.
Referring to the robust recovery in the wake of the pandemic, the Prime Minister said that the whole world is full of hope about India with the speed with which the economy has made a comeback after the difficult times of Corona. He also made reference to a world body assertion that India is again going to be the fastest growing economy in the world.
The Prime Minister praised the Gujarat Chief Minister and noted his connect with technology as well as ground realities. “His experience of working at different levels is going to be very useful for the development of Gujarat”, The Prime Minister added.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সুরত্তা সৌরাস্ত্র পতেল সেবা সমাজনা শাবা হোস্তেল ফেজ-১গী উরেপ উয়ুং পি.এম.না তমখ্রে
গুজরাতকী মীয়ামগী থৌগল তৌবগী ৱাখল্লোনবু থাগৎখ্রে
“ঐখোয়না সরদার পতেলনা তাক্লমবশিং ইনগদবনি অমদি লৈবাকসিবু নুংশিগদবনি, ঐখোয়গী ইরাইবক নঅমগা অমগা নুংশি চানবা অমদি তেংবাংনবনা লেপচগদবনি”
“অমৃত কালনা মীয়ামবু মীকপ থোকহন্নবা অচৌবা থৌদাং লৌরম্বা মখোয়গুম্বা মীওইশিংবু নীংশিংনবা পুক্নিং থৌনা হাপ্লি। ঙসিগী মীরোলনা মখোয়বু মশক খঙবা হায়বসি য়াম্না মরুওই”
“লৈবাকসিনা মশাগী হান্নগী স্কিলশিংবুসু মতমগী লৈরিবা খুদোংচাবশিংগা পুনশিন্নরি”
“’সবকা সাথ, সবকা বিকাস’কী পাঙ্গল করিনো হায়বসি ঐনা গুজরাত্তগী তমজরকপনি”
“কোরোনাগী লুরবা তানফমসিগী মতুংদা ঐখোয়গী শেন্মিৎলোন্না থুনা য়াঙনা হঙ্গৎলক্লিবা অসিনা মালেম পুমবনা ভারতকীদমক্তা থাজবা থম্নরক্লি”
15 OCT 2021 12:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা সুরত্তা সৌরাস্ত্র পতেল সেবা সমাজনা শাবা হোস্তেল ফেজ-১গী উরেপ উয়ুং তমখ্রে‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাঙবদা প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী মীয়ামগী মথৌনা অমদি ৱাখল্লোনবু থাগৎলদুনা খুন্নাইগী চাওখৎ থৌরাংগী থবক থৌরমশিংদা মতম পুম্নমক্তা গুজরাতনা লমজিংদুনা চৎলিবসি মহাক্কীদমক্তদি চাউথোকচনিংঙাইনি‍। থৌরমদুদা সরদার পতেলবু নীংশিংলদুনা অফাওবা লুচিংবা অদুনা হায়রমবা ৱাফম পল্লদুনা লৈবাক্কী চাওখৎ থৌরাংদা ফুরুপ অমসুং লাইনীংনা খুরৌ থাংহল্লোইদবনি হায়বা ৱাফম থমখি‍। “ঐখোয় পুম্নমক ভারতকী মচা ঙাক্তনি‍। ঐখোয় পুম্নমক্না ঐখোয়গী লৈবাকপু নুংশিগদবনি, অমগা অমগা নুংশিননা অমদি তেংবাংনদুনা ইশাগী লাইবক লেপচগদবনি,” হায়না সরদার পতেলনা হায়রমবা ৱাফম প্রধান মন্ত্রীনা থমখি‍।
ভারতনা হৌজিক মাগী নীং তম্বগী ৭৫শুবা চহিদা লৈরি‍ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। অসিগুম্লবা মতম অসিনা অনৌবা ফিরেপশিংগা লোয়ননা, মীয়ামবু মীকপ থোকহন্নবা অচৌবা থৌদাং লৌরম্বা মখোয়গুম্বা মীওইশিংবু নীংশিংনবা পুক্নিং থৌনাসু হাপ্লি‍। ঙসিগী মীরোলনা মখোয়বু মশক খঙবা হায়বসি য়াম্না মরুওই, হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা বল্লভ বিদ্যানগরগী মরমদা ৱা ঙাঙখি‍। মফম অসি মহৈ মশিং শন্দোক্নবগীদমক, খুঙ্গঙগী চাউখৎ থৌরাংগী থবকশিং য়াঙশিনহন্নবগীদমক শেমগৎলিবনি‍। মহাক্না গুজরাতকী মুখ্যমন্ত্রী ওইনা পুরিঙৈ মতমদা থেংনরকখিবশিংগী মরমদা মখা তারদুনা ফুরুপকী য়ুম্ফম থোইদোক্না লৈতবা মহাক্কুমবা মীওই অমবু মীয়াম্না স্তেত অসিগী থৌগল তৌনবগীদমক ২০০১দা থৌজানবিখি‍। মহাকপু স্তেতসিদা অমদি তুংদা লৈবাক পুম্ববু মখা তানা চহি কুন অরেপ্পা লৈতনা থৌগল তৌননবা থৌজানবিবগী থৌনাবুসু মহাক্না থাগৎখি‍। “’সবকা সাথ, সবকা বিকাস’কী পাঙ্গল করিনো হায়বসি ঐনা গুজরাত্তগী তমজরকপনি” হায়রদুনা মতম অমদা গুজরাত্তা অফবা স্কুলশিং মরাং কায়না লৈরমদে, অফবা মহৈ মশিং তাকপি তম্বিনবা ওজা মরাং কায়না লৈরমদে হায়বা ৱাফম থমখি‍। হায়রিবা ফীভমসিগী পাম্বৈ পুরক্নবগীদমক মহাক্না কমদৌনা মীয়ামগা শম্নখিবগে হায়বা মহাক্না পাউদমখি‍।
অনৌবা নেসনেল এজেকেসন পোলিসীদা প্রোফেসনেল কোর্সশিং লম-লমদুগী লোলদা তমজবা য়ানবগী থৌরাংসু লৌখৎলে‍। হৌজিক্তি লাইরিক তম্বগী ৱাহন্থোক দিগ্রীখক্তনা অরোইদা ওইদ্রে, লাইরিক তম্বগা স্কিলগা পুনশিন্নরি‍। লৈবাকসিনা মশাগী হান্নগী স্কিলশিংবুসু মতমগী লৈরিবা খউদোংচাবশিংগা পুনশিন্নরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍।
লাইচৎ মতুংদা হান্নগী ফীভমদা ইচঙ থৌনা হঞ্জিল্লকপগী মতাঙদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা কোরোনাগী লুরবা তানফমসিগী মতুংদা ঐখোয়গী শেন্মিৎলোন্না থুনা য়াঙনা হঙ্গৎলক্লিবা অসিনা মালেম পুমবনা ভারতকীদমক্তা থাজবা থম্নরক্লি‍। হন্দক্তা মালেমগী ওইবা লূপ অমনা ভারতনা অমুক্কা হন্না মালেমগী খ্বাইদগী খোঙজেল য়াঙনা চেনখৎলক্লিবা শেন্মিৎলোন ওইরক্কদৌরি হায়না হায়খিববুসু মহাক্না পনখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রীবু থাগৎখি অমদি মহাকপু তেক্নোলোজীগী লমদসু খঙবা অমদি মীয়ামগসু য়াম্না তোৎন-তিন্নবা মীওই অমনি হায়না শিংথাখি‍। “তোঙান তোঙানবা থাক্তা থবক তৌবগী মহাক্কী ৱাখল্লোন, গুজরাতকী চাওখৎ লমজেলদা য়াম্না কান্নরক্কনি,” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি‍।