ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସୁରତରେ ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ପଟେଲ ସେବା ସମାଜ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ହଷ୍ଟେଲ ଫେଜ-୧ର ଭୂମିପୂଜନ ସମାରୋହରେ ଭାଗ ନେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଗୁଜୁରାଟବାସୀଙ୍କ ସେବା ମନୋଭାବକୁ ପ୍ରଶଂସା
“ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ବାଣୀକୁ ଆମେ ଅନୁସରଣ କରିବା ଓ ଦେଶକୁ ଭଲ ପାଇବା, ପରସ୍ପର ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟ ଓ ସହଯୋଗରେ ନିଜ ଭାଗ୍ୟ ଗଢିବା”
ଜନସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ତୁଲାଇଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱମାନଙ୍କୁ ମନେ ପକାଇବା ପାଇଁ ଅମୃତ କାଳ ପ୍ରେରିତ କରୁଛି । ଆଜିର ପୀଢି ସେମାନଙ୍କ ସମ୍ପର୍କରେ ଜାଣିବା ବେଶ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ।
ଦେଶ ନିଜ ପାରମ୍ପରିକ କୌଶଳ ସହ ଆଧୁନିକ ସମ୍ଭାବନାକୁ ସଂଯୋଗ କରୁଛି
“ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶର ଶକ୍ତି କ’ଣ, ତାହା ମୁଁ ଗୁଜୁରାଟରୁ ଶିଖିଛି”
“କରୋନାର ଜଟିଳ ସମୟ ପରେ ଆମ ଅର୍ଥନୀତିର ଯେପରି ପୁନରୁତ୍ଥାନ ହୋଇଛି ସେଥିପାଇଁ ସାରା ବିଶ୍ୱ ଭାରତକୁ ନେଇ ଆଶାବାଦୀ”
15 OCT 2021 12:05PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ସୁରତରେ ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ପଟେଲ ସେବା ସମାଜ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ହଷ୍ଟେଲ ଫେଜ-୧ର ଭୂମିପୂଜନ ସମାରୋହରେ ଭାଗ ନେଇଥିଲେ ।
ଗୁଜୁରାଟବାସୀଙ୍କ ଭାବନାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ ସାମାଜିକ ବିକାଶରେ ଗୁଜୁରାଟ ସବୁବେଳେ ଅଗ୍ରଣୀ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିବାରୁ ଗୌରବାନ୍ୱିତ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିବା ସହ ଏହି ମହାନ ନେତାଙ୍କ ଉକ୍ତିକୁ ପୁନରୁଦ୍ଧାର କରି କହିଥିଲେ ଜାତି ଓ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟରେ ବାଧକ ସାଜିବାକୁ ଦେବା ଅନୁଚିତ । ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଉକ୍ତି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ସେ କହିଥିଲେ, ଆମେ ସମସ୍ତେ ଭାରତର ପୁଅ ଓ ଝିଅ । ଆମେ ସମସ୍ତେ ନିଜ ଦେଶକୁ ପ୍ରେମ କରିବା, ପରସ୍ପର ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟ ଓ ସହଯୋଗରେ ନିଜ ଭାଗ୍ୟ ଗଢିବା ଉଚିତ ।
ଭାରତ ଏବେ ନିଜ ସ୍ୱାଧୀନତାର ୭୫ ବର୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହି ଅମୃତ କାଳରେ ଆମେ ନୂଆ ସଂକଳ୍ପ ନେଇ ଜନଚେତନାକୁ ଜାଗ୍ରତ କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ତୁଲାଇଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱମାନଙ୍କୁ ମନେ ପକାଇବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଉଛି । ଆଜିର ପୀଢି ସେମାନଙ୍କ ସମ୍ପର୍କରେ ଜାଣିବା ଖୁବ ଜରୁରୀ ।
ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବଲ୍ଲଭ ବିଦ୍ୟାନଗର ସମ୍ପର୍କରେ କହିଥିଲେ । ଗ୍ରାମୀଣ ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ସହ ଶିକ୍ଷାର ପ୍ରସାର ପାଇଁ ଏହି ସ୍ଥାନ ବିକଶିତ ହୋଇଥିଲା । ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ଗୁଜୁରାଟରେ ସେବା କରିବାର ନିଜ ଅନୁଭବ ବଖାଣିବା ସହ ରାଜନୀତିରେ କୌଣସି ଜାତି ଆଧାର ନଥିବା ସତ୍ତ୍ୱେ କିପରି ତାଙ୍କ ଭଳି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ୨୦୦୧ରେ ଲୋକେ ରାଜ୍ୟର ସେବା କରିବାକୁ ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେଇଥିଲେ ତାହା କହିଥିଲେ । ଜନ ଆଶୀର୍ବାଦର ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ ଏହା ୨୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଭାବେ ରାଜ୍ୟ ଓ ପରେ ସାରା ଦେଶର ସେବା କରିବାକୁ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଦେଇଛି ବୋଲି କହିଥିଲେ । ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶର ଶକ୍ତି କଣ, ତାହା ଗୁଜୁରାଟରୁ ଶିଖିଥିଲି । ପୂର୍ବରୁ ଗୁଜୁରାଟରେ ଭଲ ସ୍କୁଲର ଅଭାବ ଥିଲା, ଉତ୍ତମ ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ ଶିକ୍ଷକଙ୍କ ଅଭାବ ଥିଲା । ଏହି ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଯୋଡା ଯାଇଥିଲା ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ନୂଆ ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତିରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ପ୍ରଫେସନାଲ କୋର୍ସ ପଢିବାର ବିକଳ୍ପ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଏବେ ପାଠ ପଢିବା କେବଳ ଡିଗ୍ରୀ ହାସଲ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସୀମିତ ରହିନାହିଁ, ବରଂ ପାଠ ସହିତ କୌଶଳକୁ ଯୋଡା ଯାଇଛି । ଦେଶ ଏବେ ନିଜ ପାରମ୍ପରିକ କୌଶଳକୁ ଆଧୁନିକ ସମ୍ଭାବନା ସହିତ ଯୋଡୁଛି ।
ମହାମାରୀ ପୃଷ୍ଠଭୂମିରେ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ହେଉଥିବା ତୀବ୍ର ପୁନରୁତ୍ଥାନର ଉଦାହରଣ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେଉଁ ଗତିରେ ଅର୍ଥ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରୋନାର ଜଟିଳ ସମୟ ପରେ ସୁଧୁରିଛି ତାହା ସାରା ବିଶ୍ୱକୁ ଭାରତ ପ୍ରତି ଆଶାବାଦୀ କରିଛି । ଭାରତ ପୁଣିଥରେ ବିଶ୍ୱର ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିଶୀଳ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ପରିଣତ ହେବାକୁ ଯାଉଛି ବୋଲି ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସଂସ୍ଥା ଆକଳନ କରିଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁଜୁରାଟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ସାଙ୍ଗକୁ ବାସ୍ତବତା ସହ ତାଙ୍କ ସମ୍ପର୍କ କହିଛି ବୋଲି କହିଥିଲେ । ବିଭିନ୍ନ ସ୍ତରରେ କାମ କରିବାର ତାଙ୍କ ଅଭିଜ୍ଞତା ଗୁଜୁରାଟର ବିକାଶରେ ବେଶ ସହାୟକ ହେବ ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM performs the Bhoomi Poojan ceremony of Hostel Phase-1 built by Saurashtra Patel Seva Samaj in Surat
Praises the service spirit of people of Gujarat
“We should follow words of Sardar Patel and should love our country, make our destiny with mutual affection and cooperation"
“Amrit Kaal inspires us to remember those personalities who played a big role in awakening public consciousness. It is very important for today's generation to know about them”
“The country is now connecting its traditional skills with modern possibilities”
“What is the power of 'Sabka Saath, Sabka Vikas', I learnt this from Gujarat
“Whole world is full of hope about India and with the speed with which the economy has made a comeback after the difficult times of Corona”
15 OCT 2021 12:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi performed the Bhoomi Poojan ceremony of Hostel Phase-1 built by Saurashtra Patel Seva Samaj in Surat via video conferencing.
Addressing the gathering, the Prime Minister praised the spirit of people of Gujarat and said that it is a matter of pride for him that in the tasks of social development, Gujarat has always taken a lead. He remembered Sardar Patel on the occasion and quoted the great leader to emphasize that caste and creed should not be allowed to hinder the task of national development. “We are all sons and daughters of India. We all should love our country, make our destiny with mutual affection and cooperation", the Prime Minister quoted Sardar Patel.
The Prime Minister said India is currently in its 75th year of independence. Along with new resolutions, this Amrit Kaal inspires us to remember those personalities who played a big role in awakening public consciousness. It is very important for today's generation to know about them, he added.
The Prime Minister talked about Vallabh Vidyanagar. He said this place was developed so that education can be spread, village development works can be accelerated. He continued about his experience of serving Gujarat as Chief Minister and said that a person like him with no caste-base in politics was blessed by the people to serve the state in 2001. He praised the strength of the blessings of the people that enabled him to continue serving the state and later, the entire country for more than twenty years without any break. He said “what is the power of 'Sabka Saath, Sabka Vikas', I learnt this from Gujarat itself” recalling that earlier, there was a lack of good schools in Gujarat, there was a shortage of teachers for good education. The Prime Minister narrated how he connected people to solve this problem
The Prime Minister said in the new National Education Policy, the option of teaching professional courses in the local language has also been given. Now studies are not limited to degrees, but studies are being linked with skills. The country is now connecting its traditional skills with modern possibilities.
Referring to the robust recovery in the wake of the pandemic, the Prime Minister said that the whole world is full of hope about India with the speed with which the economy has made a comeback after the difficult times of Corona. He also made reference to a world body assertion that India is again going to be the fastest growing economy in the world.
The Prime Minister praised the Gujarat Chief Minister and noted his connect with technology as well as ground realities. “His experience of working at different levels is going to be very useful for the development of Gujarat”, The Prime Minister added.