Ministry of Health and Family Welfare
India reports 80,834 new cases in the last 24 hours; lowest after 71 days
India's Active Caseload further declines to 10,26,159
Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 31 consecutive days
Recovery Rate increases to 95.26%
Daily Positivity Rate stands at 4.25%, less than 10% positivity for 20 continuous days
13 JUN 2021 11:28AM by PIB Delhi
India has reported 80,834 Daily New Cases in the last 24 hours. The country has recorded less than 1 lakh Daily New Cases for 6 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has been witnessing a continuous fall in the active caseload. The country’s Active Caseload today stands at 10,26,159. The Caseload has been below 20 lakhs for thirteen successive days.
A net decline of 54,531 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 3.49% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 31 consecutive days now. 1,32,062 recoveries were registered in the last 24 hours. 51,228 more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,80,43,446 people have already recovered from COVID-19 & 1,32,062 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 95.26%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 19,00,312 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively India has conducted over 37.81 crore (37,81,32,474) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 4.74% while the Daily Positivity rate stands at 4.25% today. It has remained less than 10% for 20 consecutive days now.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country exceeded the 25 Cr mark yesterday under the Nationwide Vaccination Drive. 34,84,239 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
A total of 25,31,95,048 vaccine doses have been administered through 35,05,535 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
1,00,48,183
2nd Dose
69,63,347
FLWs
1st Dose
1,67,28,272
2nd Dose
88,42,292
Age Group 18-44 years
1st Dose
4,02,15,561
2nd Dose
6,77,853
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,54,28,713
2nd Dose
1,19,42,926
Over 60 years
1st Dose
6,24,72,732
2nd Dose
1,98,75,169
Total
25,31,95,048

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারততা অনৌবা কেস ৮০,৮৩৪ লাকখি; নুমিৎ ৭০গী মতুংদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা ১০,২৬,১৫৯দা হন্থখ্রে
নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৩১নি শুরে
রিকোভরী রেত ৯৫.২৬%তা হেনগৎখ্রে
নুংতি নুমিৎ খুদিংগী পোজিতিব ওইবগী চাং ৪.২৫% ওই, পোজিতিব ওইবগী চাং ১০%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২০নি শুরে
13 JUN 2021 11:28AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৮০,৮৩৪ লাকখ্রে৷ হৌজিক্তি লৈবাক অসিদা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ৬নি শুরে৷ মসিগী ফিভম অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লেপ্পা-লৈতনা তারক্লি৷ লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ১০,২৬,১৫৯ ওইখ্রে৷ কেসলোদ লাখ ২০গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৩নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ৫৪,৫৩১ হন্থরকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ৩.৪৯% খক্তনি৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই কয়া অমা লেপ্পা-লৈতনা ফরকপনা, ভারততা নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবা মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৩১নি শুরে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ১,৩২,০৬২ নাবা ফখি৷ নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ৫১,২২৮ হেন্না নাবা ফখ্রে৷.
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক শন্দোরকপা মতমদগী হৌদুনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ২,৮০,৪৩,৪৪৬ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১,৩২,০৬২ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে৷ মসিনা লৈবাক অসিগী রিকোভরী রেত অসি ৯৫.২৬% ওইহন্দুনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং কা-হেন্না হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৯,০০,৩১২ তৌখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা ভারততা তেস্ত পুন্না কোতি ৩৭.৮১(৩৭,৮১,৩২,৪৭৪) হেন্না তৌখ্রে৷
নাকল অমদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎলকখিবা অসিদা মরী লৈননা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু লেপ্পা-লৈতনা হন্থরকখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ৪.৭৪% ওই অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ৪.২৫% ওইখ্রে৷ হৌজিক্তি ১০%গী মখাদা পোজিতিব ওইখিবা নুমিৎ ২০নি শুরে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিন দ্রাইবকী মখাদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপুনবা মশিং অদু ঙরাং কোতি ২৫ হেনখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ৩৪,৮৪,২৩৯ কাপখ্রে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ৩৫,০৫,৫৩৫দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ২৫,৩১,৯৫,০৪৮ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০০,৪৮,১৮৩
অনিশুবা দোজ
৬৯,৬৩,৩৪৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬৭,২৮,২৭২
অনিশুবা দোজ
৮৮,৪২,২৯২
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৪,০২,১৫,৫৬১
অনিশুবা দোজ
৬,৭৭,৮৫৩
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৭,৫৪,২৮,৭১৩
অনিশুবা দোজ
১,১৯,৪২,৯২৬
চহি ৬০ হেল্লবশিং
অহানবা দোজ
৬,২৪,৭২,৭৩২
অনিশুবা দোজ
১,৯৮,৭৫,১৬৯
অপুনবা
২৫,৩১,৯৫,০৪৮