স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৮০,৮৩৪ টা নতুন ঘটনা লাভ; যি পৰিসংখ্যা ৭১ দিনৰ পাছত সৰ্বনিম্ন
ভাৰতৰ সক্ৰিয় কেছল’ড ১০,২৬,১৫৯ লৈ হ্ৰাস
একেৰাহে ৩১ দিনৰ বাবে দৈনিক আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই দৈনিক নতুন ঘটনাক অতিক্ৰম কৰি আহিছে
আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯৫.২৬% লৈ বৃদ্ধি
একেৰাহে ২০ দিনৰ বাবে দৈনিক পজিটিভিটি হাৰ ১০% ৰ কম হৈ থাকি বৰ্তমানে ৪.২৫%
13 JUN 2021 11:28AM by PIB Guwahati
ভাৰতত যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৮০,৮৩৪ দৈনিক নতুন ঘটনা লাভ কৰা হয়। একেৰাহে ৬ দিন ধৰি দেশখনৰ দৈনিক নতুন ঘটনা ১ লাখৰ নিম্ন হৈ আছে। কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহৰ স্থায়ী আৰু সমন্বিত প্ৰচেষ্টাৰ ফলশ্ৰুতিত এয়া সম্ভৱ হৈ পৰিছে।
ভাৰতত সক্ৰিয় কেছল’ডৰ নিৰৱচ্ছিন্ন হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হৈছে। আজি দেশখনৰ সক্ৰিয় কেছল’ডৰ সংখ্যা ১০,২৬,১৫৯ লৈ হ্ৰাস পাইছে। এই পৰিসংখ্যা একেৰাহে তেৰ দিন ধৰি ২০ লাখৰ নিম্ন হৈ আহিছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৫৪,৫৩১ টা ঘটনা হ্ৰাস পায় আৰু এতিয়া সক্ৰিয় ঘটনাসমূহৰ হাৰ দেশখনৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ মাত্ৰ ৩.৪৯%।
ক’ভিড-১৯ ৰ সংক্ৰমণৰপৰা গৰিষ্ঠসংখ্যক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত, একেৰাহে ৩১ দিনৰ বাবে ভাৰতৰ দৈনিক আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই দৈনিক নতুন ঘটনাক অতিক্ৰম কৰি আহিছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১,৩২,০৬২ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত দৈনিক নতুন ঘটনাৰ তুলনাত ৫১,২২৮ অধিক ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে।
মহামাৰীটোৰ আৰম্ভণিৰেপৰা সংক্ৰমিত লোকসকলৰ ভিতৰত ২,৮০,৪৩,৪৪৬ লোকে ইতিমধ্যে ক’ভিড-১৯ ৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰিছে ও যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১,৩২,০৬২ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে। ইয়াৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সামগ্ৰিক আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯৫.২৬% হৈছেহি, যি ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাই আছে।
সমগ্ৰ দেশখনতে টেষ্টিং ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি কৰাৰ সমান্তৰালভাৱে, যোৱা ২৪ ঘন্টাত দেশখনত ১৯,০০,৩১২ টা টেষ্ট সম্পন্ন কৰা হয়। এতিয়ালৈকে ভাৰতত ৩৭.৮১ কোটিৰো অধিক (৩৭,৮১,৩২,৪৭৪) টেষ্ট সম্পন্ন কৰা হৈছে।
সমগ্ৰ দেশখনতে টেষ্টিং বৃদ্ধি কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সাপ্তাহিক পজিটিভিটি হাৰ হ্ৰাস হোৱাটো পৰিলক্ষিত হৈছে। সম্প্ৰতি সাপ্তাহিক পজিটিভিটি হাৰ ৪.৭৪% ৰ বিপৰীতে দৈনিক পজিটিভিটি হাৰ হ্ৰাস পাইছে আৰু আজি ৪.২৫% হৈছে। এই হাৰ একেৰাহে ২০ দিন ধৰি ১০% ৰ নিম্ন হৈ আছে।
ৰাষ্ট্ৰজোৰা টিকাদান অভিযানটোৰ অধীনত দেশখনত প্ৰদান কৰা ক’ভিড-১৯ ভেকচিন পালিৰ মুঠ সংখ্যাই কালি ২৫ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৩৪,৮৪,২৩৯ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়।
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে লাভ কৰা অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসৰি, ৩৫,০৫,৫৩৫ ছেচনজুৰি মুঠ ২৫,৩১,৯৫,০৪৮ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়।
ইয়াৰ অন্তৰ্ভুক্ত হৈছেঃ
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
১ম পালি
১,০০,৪৮,১৮৩
২য় পালি
৬৯,৬৩,৩৪৭
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
১ম পালি
১,৬৭,২৮,২৭২
২য় পালি
৮৮,৪২,২৯২
১৮-৪৪ বছৰ বয়স
১ম পালি
৪,০২,১৫,৫৬১
২য় পালি
৬,৭৭,৮৫৩
৪৫-৬০ বছৰ বয়স
১ম পালি
৭,৫৪,২৮,৭১৩
২য় পালি
১,১৯,৪২,৯২৬
৬০ বছৰৰ উৰ্ধ
১ম পালি
৬,২৪,৭২,৭৩২
২য় পালি
১,৯৮,৭৫,১৬৯
মুঠ
২৫,৩১,৯৫,০৪৮

Ministry of Health and Family Welfare
India reports 80,834 new cases in the last 24 hours; lowest after 71 days
India's Active Caseload further declines to 10,26,159
Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 31 consecutive days
Recovery Rate increases to 95.26%
Daily Positivity Rate stands at 4.25%, less than 10% positivity for 20 continuous days
13 JUN 2021 11:28AM by PIB Delhi
India has reported 80,834 Daily New Cases in the last 24 hours. The country has recorded less than 1 lakh Daily New Cases for 6 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has been witnessing a continuous fall in the active caseload. The country’s Active Caseload today stands at 10,26,159. The Caseload has been below 20 lakhs for thirteen successive days.
A net decline of 54,531 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 3.49% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 31 consecutive days now. 1,32,062 recoveries were registered in the last 24 hours. 51,228 more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,80,43,446 people have already recovered from COVID-19 & 1,32,062 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 95.26%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 19,00,312 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively India has conducted over 37.81 crore (37,81,32,474) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 4.74% while the Daily Positivity rate stands at 4.25% today. It has remained less than 10% for 20 consecutive days now.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country exceeded the 25 Cr mark yesterday under the Nationwide Vaccination Drive. 34,84,239 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
A total of 25,31,95,048 vaccine doses have been administered through 35,05,535 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
1,00,48,183
2nd Dose
69,63,347
FLWs
1st Dose
1,67,28,272
2nd Dose
88,42,292
Age Group 18-44 years
1st Dose
4,02,15,561
2nd Dose
6,77,853
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,54,28,713
2nd Dose
1,19,42,926
Over 60 years
1st Dose
6,24,72,732
2nd Dose
1,98,75,169
Total
25,31,95,048