Ministry of Health and Family Welfare
India’s records lowest Daily New Cases in 7 months; 10,064 found positive in the last 24 hours
Total Number of people vaccinated is MORE THAN DOUBLE the number of Active Cases
19 JAN 2021 11:29AM by PIB Delhi
India has crossed a crucial milestone in its fight against the global pandemic. The daily new cases have touched a new low today.
10,064 daily new cases were added to the national tally in the last 24 hours after seven months. The daily new cases were 10,956 on 12th June, 2020.
India’s total Active Caseload has dropped to 2 lakh (2,00,528) today.
India’s present active caseload now consists of just 1.90% of India’s total Positive Cases.
The fall in the number of daily new cases is accompanied by a fast rising number of people getting vaccinated against COVID19 across all States and UTs. The total number of people vaccinated is MORE THAN DOUBLE the number of Active Cases.
In the last 24 hours, 2,23,669 people were vaccinated across 3,930 sessions taking the cumulative total of people vaccinated to 4,54,049 (across 7,860 sessions conducted so far).
State wise breakup of the beneficiaries is as follows:
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
442
2
Andhra Pradesh
46,680
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
5,542
5
Bihar
33,389
6
Chandigarh
265
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
80
9
Daman & Diu
43
10
Delhi
7,968
11
Goa
426
12
Gujarat
10,787
13
Haryana
17,642
14
Himachal Pradesh
4,817
15
Jammu & Kashmir
3,375
16
Jharkhand
6,059
17
Karnataka
66,392
18
Kerala
15,477
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
201
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
18,582
23
Manipur
978
24
Meghalaya
530
25
Mizoram
554
26
Nagaland
1,436
27
Odisha
46,506
28
Puducherry
554
29
Punjab
3,318
30
Rajasthan
23,546
31
Sikkim
120
32
Tamil Nadu
16,462
33
Telangana
17,408
34
Tripura
1,736
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
4,237
37
West Bengal
29,866
38
Miscellaneous
14,017
Positivity rate has also seen a deep dip with the increase in number of testing infrastructure.
India’s weekly positivity rate is 1.97%.
22 States/UTs have weekly positivity rate less than the national average.
13 States/UTs have weekly positivity rate more than the national average.
The country has recorded less than 140 fatalities (137 fatalities) in the last 24 hours after approximately 8 months.
India’s Recovery Rate has leaped past 96.66% today. The total number of recoveries has touched 1,02,28,753 while the number of Active Cases in the country stands at 2,08,012 today.
17,411 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
80.41% of the new recovered cases are observed fromTen States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 3,921 newly recovered cases in single day. 3,854 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,301 inChhattisgarh.
71.76% of the new cases are from Six States and UTs.
Kerala continues to report the highest number of daily new cases at 3,346. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 1,924 and 551 new cases, respectively.
Eight States & UTs has reported 72.99% of the total fatalities happened in the last 24 hours.
Maharashtra has reported 35 deaths. Kerala also saw a fatality count of 17 while West Bengal reported 10 new deaths.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
৭ মাহৰ পিচত প্ৰথমবাৰৰ বাবে এদিনত সৰ্বনিম্ন সংখ্যক আক্ৰান্ত; ২৪ ঘণ্টাত ১০,০৬৪গৰাকীৰ দেহত সংক্ৰমণৰ নিশ্চিতি
সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ দুগুণৰো অধিক লোকক প্ৰতিষেধক প্ৰদান
19 JAN 2021 11:29AM by PIB Guwahati
গোলকীয় মহামাৰীবিধৰ বিৰুদ্ধে অব্যাহত যুঁজত ভাৰতে আৰু এটা সাফল্য অৰ্জন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। মতুনকৈ আক্ৰান্তৰ সৰ্বমুঠ সংখ্যা আজি এই পৰ্যন্ত সৰ্বনিম্ন বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশত ১০,০৬৪গৰাকী ব্যক্তিৰ দেহত সংক্ৰমণ নিশ্চিত কৰ হয়। প্ৰণিধানযোগ্য যে, যোৱা ১২ জুন, ২০২০ত ১০,৯৫৬গৰাকী আক্ৰান্ত হোৱাৰ ৭ মাহৰ পিচত এই প্ৰথমবাৰ দেশত এটা দিনত ইমান কম সংখ্যক লোক আক্ৰান্ত হোৱা বুলি তথ্য নিশ্চিত কৰা হৈছে।
আজিৰ তাৰিখত দেশত মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা প্ৰায় ২লাখ(২,০০,৫২৮)লৈ অৱনমিত হয়।
সেই অনুসৰি দেশত মুঠ আক্ৰান্তৰ মাত্ৰ ১.৯০% লোকহে অসুস্থ হৈ চিকিত্সাধীন হ’বলগীয়া হৈছে।
নিতৌ আক্ৰান্তৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত অৱনমিত হোৱাৰ বিপৰীতে বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত প্ৰতিষেধক লোৱা ব্যক্তিৰ সংখ্যা দ্ৰুত গতিত বাঢ়িবলৈ ধৰিছে। আজিৰ তাৰিখত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ দুগুণৰো অধিক লোকক প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত দেশৰ বিভিন্ন ঠাইত সম্পন্ন কৰা টীকাকৰণ অভিযানৰ ৩,৯৩০টা খেপত মুঠ ২,২৩,৬৬৯গৰাকী ব্যক্তিক প্ৰতিষেধক প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াকে লৈ এই পৰ্যন্ত দেশত প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰা লোকৰ মুঠ সংখ্যা হৈছেগৈ ৪,৫৪,০৪৯গৰাকী(৭,৮৬০টা স্থানত সম্পন্ন হোৱা অভিযানৰ জৰিয়তে)
বিভিন্ন ৰাজ্যত প্ৰতিষেধক গ্ৰহণ কৰা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰ :
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
প্ৰতিষেধক লোৱা হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা
1
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
442
2
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
46,680
3
অৰুণাচল প্ৰদেশ
2,805
4
অসম
5,542
5
বিহাৰ
33,389
6
চণ্ডীগড়
265
7
চত্তিশগড়
10,872
8
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী
80
9
দমন আৰু দিউ
43
10
দিল্লী
7,968
11
গোৱা
426
12
গুজৰাট
10,787
13
হাৰিয়াণা
17,642
14
হিমাচল প্ৰদেশ
4,817
15
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
3,375
16
ঝাৰখণ্ড
6,059
17
কৰ্ণাটক
66,392
18
কেৰালা
15,477
19
লাডাখ
119
20
লাক্ষাদ্বীপ
201
21
মধ্য প্ৰদেশ
18,174
22
মহাৰাষ্ট্ৰ
18,582
23
মণিপুৰ
978
24
মেঘালয়
530
25
মিজোৰাম
554
26
নাগালেণ্ড
1,436
27
ওড়িশা
46,506
28
পুডুচেৰী
554
29
পাঞ্জাৱ
3,318
30
ৰাজস্থান
23,546
31
ছিক্কিম
120
32
তামিল নাডু
16,462
33
তেলেংগাণা
17,408
34
ত্ৰিপুৰা
1,736
35
উত্তৰ প্ৰদেশ
22,644
36
উত্তৰাখণ্ড
4,237
37
পশ্চিম বংগ
29,866
38
অন্যন্য
14,017
নমুনা পৰীক্ষণ আন্তঃগাঁথনিৰ দ্ৰুত সংখ্যা বৃদ্ধিয়ে আক্ৰান্তৰ হাৰ অৱনমিত কৰাত বিশেষ ভাবে সহযোগিতা আগবঢ়াই আহিছে।
আজিৰ তাৰিখত ভাৰত সপ্তাহত আক্ৰান্তৰ হাৰ ১.৯৭% বুলি ঠাৱৰ কৰা হৈছে।
ইফালে, আক্ৰান্তৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ দেশৰ ২২খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সপ্তাহত আক্ৰান্তৰ হাৰ কম বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।
আনহাতে, আক্ৰান্তৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ দেশৰ ১৩খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সপ্তাহত আক্ৰান্তৰ হাৰ অধিক হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত দেশত মৃত্যু হোৱা কভিড আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১৩৭গৰাকী। প্ৰায় ৮টা মাহৰ পিচত এদিনত হোৱা মৃতকৰ সংখ্যা ১৪০ গৰাকীৰ তল(১৩৭গৰাকী)লৈ অৱনমিত হৈছে নিশ্চিত কৰা হয়।
ভাৰতত আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ শতকৰা হাৰ আজি ৯৬.৬৬% হৈছেগৈ। ইয়াকে লৈ দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা মঠ ব্যক্তিৰ সংখ্যা ১,০২,২৮,৭৫৩গৰাকী হোৱাৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা আজি ২,০৮,০১২গৰাকী বুলি নিশ্চিত কৰা হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ১৭,৪১১গৰাকী ব্যক্তিয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৮০.৪১%ই ১০খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৩,৯২১গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ৩,৮৫৪ আৰু ১,৩০১গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু টত্তিশগড়।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭১.৭৬%ই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৩,৩৪৬গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ১,৯২৪ আৰু ৫৫১গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু তামিল নাডু।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মৃত্যু সাৱটা ৭২.৯৯% মৃতকেই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৩৫গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু পশ্চিম বংগত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ১৭ আৰু ১০গৰাকী লোকৰ।