হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা থা ৭তা নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস খ্বায়দগী নেম্বগী রেকোর্ত লৈরি; পুং ২৪ অসিগী মনুংদা পোজিতিব ১০,০৬৮ ফংলি
ভেক্সিন্নেসন তৌখিবা অপুনবা মী মশীং অসিনা এক্তিব কেস মশীংদগী শরুক অনি থোক্না হেল্লি
19 JAN 2021 11:29AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা মালেমগী লায়চৎ অসি থেংনবদা অরুবা থাক অমা লানখ্রে। অনৌবা নুংতিগী লাকপা কেস অসি ঙসি অনৌবা ওইনা য়াম্না নেম্না লৈখ্রে।
থা ৭কী মতুংদা লৈবাক্কী ওইবা অপুনবা মশীং থীবদা নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস পুং ২৪ অসিগী মনুংদা ১০,০৬৮ লৈরি। নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস অসি ২০২১গী জুনগী ১২দা ১০,৯৫৬ ওইরি।
ইন্দিয়াগী ঙসি অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ২ (২,০০,৫২৮)দা হন্থখ্রে।
ইন্দিয়াগী হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেস্তা ১.৯০% খক্তমক ওইরি।
স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন য়াম্না থুনা মীয়ামদা ফংহনবা অসিনা অনৌবা নুংতিগী লাকপা কেস মশীং অসিনা তারি। ভেক্সিন্নেসন তৌখিবা অপুনবা মী মশীং অসিনা এক্তিব কেস মশীংদগী শরুক অনি থোক্না হেল্লি ।
হৌকিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২,২৩,৬৬৯ অমা সেসন ৩,৯৩০দা ভেক্সিন পীখি মসিনা মথং-মথং হেনগৎলক্তুনা মীওই ৪,৫৪,০৪৯ (সেসন ৭,৮৬০ পাংথোকখিবা) ভেক্সিন পীখি।
স.ন.
স্তেত/য়ু.তি.
ভেক্সিনগী কান্নবা ফংখ্রবশিং
১
এ. অমসুং এন. ইথৎ
৪৪২
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৪৬,৬৮০
৩
আরুনাচল প্রদেশ
২,৮০৫
৪
আসম
৫,৫৪২
৫
বিহার
৩৩,৩৮৯
৬
চান্দিগর
২৬৫
৭
ছত্তিসগর
১০,৮৭২
৮
দদ্রা অমসুং নাগর হাবেলি
৮০
৯
দামন অমসুং দিয়ু
৪৩
১০
দিল্লী
৭,৯৬৮
১১
গোৱা
৪২৬
১২
গুজরাত
১০,৭৮৭
১৩
হারিয়ানা
১৭,৬৪২
১৪
হিমাতল প্রদেশ
৪,৮১৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩,৩৭৫
১৬
ঝরখন্দ
৬,০৫৯
১৭
কর্নাতকা
৬৬,৩৯২
১৮
কেরলা
১৫,৪৭৭
১৯
লদাখ
১১৯
২০
লক্ষদ্বীপ
২০১
২১
মধ্য প্রদেশ
১৮,১৭৪
২২
মহারাস্ত্রা
১৮,৫৮২
২৩
মনিপুর
৯৭৮
২৪
মেঘলয়া
৫৩০
২৫
মিজোরাম
৫৫৪
২৬
নাগালেন্দ
১,৪৩৬
২৭
ওরিশা
৪৬,৫০৬
২৮
পুদুচেরী
৫৫৪
২৯
পঞ্জাব
৩,৩১৮
৩০
রাজস্থান
২৩,৫৪৬
৩১
সিকিম
১২০
৩২
তামিল নাদু
১৬,৪৬২
৩৩
তেলঙ্গানা
১৭,৪০৮
৩৪
ত্রিপুরা
১,৭৩৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২২,৬৪৪
৩৬
উত্তরাখন্দ
৪,২৩৭
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গাল
২৯,৮৬৬
৩৮
অতোপ্পা
১৪,০১৭
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মশীং হেনগৎলকপা অসিনা পোজিতিবকী চাং অসিশু হন্থরক্লি।
ইন্দিয়াগী চয়োলগী ওইবা পোজিতিব কী চাং অসি ১.৯৭%নি
স্তেত/য়ু.তি. ১৩দা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবকী চাং অসিনা লৈবাক্কী ওইবা চাংচৎ অসিদগী হেল্লি।
লৈবাক অসিদা পুং ২৪দা চাওরাক্না থা ৮ অসিদা অশিবা ১৪০ (অশিবা ১৩৭)কী মখাদা লৈবগী রেকোর্দ লৈরি।
ইন্দিয়াগী অনাবা ফগৎলকপা অসি ঙসি ৯৬.৬৬%দা হেনগৎলক্লি। অপুনবা অনাবা ফবা অসি ১,০২,২৮,৭৫৩ ওইরি মরক অসিদা এক্তিব কেস অসিনা ২,০৮,০১২ ওইরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা লৈবাক অসিদা অনাবা ফগৎলকপা অসি ১৭,৪১১ গী রেজিস্তর তৌরি।
কেরলানা খ্বায়দগী য়াম্না অনৌবা অনাবা ফবা ৩,৯২১ ওইবগী রিপোর্ত লৈরি। মহারাস্ত্রাদা পুং ২৪দা মীওই ৩,৮৫৪ অনাবা ফগৎলি মতুংদা ছত্তিসগরদা ১,৩০১না মতুং ইল্লি।
স্তেত/য়ু.তি. তরুক্তগী অনৌবা কেস ৭১.৭৬% লৈরি।
কেরলানা অনৌবা কেস ৩,৩৪৬ লৈদুনা খ্বায়দগী ৱাংবগী রিপোর্ত লৈরি। মহারাস্ত্রা অমসুং তামিল নাদুনা ১,৯২৪ অমসুং ৫৫১ মথংশিৎনা অনৌবা কেস লৈদুনা মতুং ইল্লি।
স্তেত/য়ু.তি. নিপালদা পুং২৪ অসিগী মনুংদা অশিবগী রিপোর্ত ৭২.৯৯% লৈরি।
মহারাস্ত্রাদা ৩৫ শিবগী রিপোর্ত লৈরি। কেরলাদা অশিবা ১৭ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালদা ১০ নৌনা শিবগী রিপোর্ত লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s records lowest Daily New Cases in 7 months; 10,064 found positive in the last 24 hours
Total Number of people vaccinated is MORE THAN DOUBLE the number of Active Cases
19 JAN 2021 11:29AM by PIB Delhi
India has crossed a crucial milestone in its fight against the global pandemic. The daily new cases have touched a new low today.
10,064 daily new cases were added to the national tally in the last 24 hours after seven months. The daily new cases were 10,956 on 12th June, 2020.
India’s total Active Caseload has dropped to 2 lakh (2,00,528) today.
India’s present active caseload now consists of just 1.90% of India’s total Positive Cases.
The fall in the number of daily new cases is accompanied by a fast rising number of people getting vaccinated against COVID19 across all States and UTs. The total number of people vaccinated is MORE THAN DOUBLE the number of Active Cases.
In the last 24 hours, 2,23,669 people were vaccinated across 3,930 sessions taking the cumulative total of people vaccinated to 4,54,049 (across 7,860 sessions conducted so far).
State wise breakup of the beneficiaries is as follows:
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
442
2
Andhra Pradesh
46,680
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
5,542
5
Bihar
33,389
6
Chandigarh
265
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
80
9
Daman & Diu
43
10
Delhi
7,968
11
Goa
426
12
Gujarat
10,787
13
Haryana
17,642
14
Himachal Pradesh
4,817
15
Jammu & Kashmir
3,375
16
Jharkhand
6,059
17
Karnataka
66,392
18
Kerala
15,477
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
201
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
18,582
23
Manipur
978
24
Meghalaya
530
25
Mizoram
554
26
Nagaland
1,436
27
Odisha
46,506
28
Puducherry
554
29
Punjab
3,318
30
Rajasthan
23,546
31
Sikkim
120
32
Tamil Nadu
16,462
33
Telangana
17,408
34
Tripura
1,736
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
4,237
37
West Bengal
29,866
38
Miscellaneous
14,017
Positivity rate has also seen a deep dip with the increase in number of testing infrastructure.
India’s weekly positivity rate is 1.97%.
22 States/UTs have weekly positivity rate less than the national average.
13 States/UTs have weekly positivity rate more than the national average.
The country has recorded less than 140 fatalities (137 fatalities) in the last 24 hours after approximately 8 months.
India’s Recovery Rate has leaped past 96.66% today. The total number of recoveries has touched 1,02,28,753 while the number of Active Cases in the country stands at 2,08,012 today.
17,411 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
80.41% of the new recovered cases are observed fromTen States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 3,921 newly recovered cases in single day. 3,854 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,301 inChhattisgarh.
71.76% of the new cases are from Six States and UTs.
Kerala continues to report the highest number of daily new cases at 3,346. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 1,924 and 551 new cases, respectively.
Eight States & UTs has reported 72.99% of the total fatalities happened in the last 24 hours.
Maharashtra has reported 35 deaths. Kerala also saw a fatality count of 17 while West Bengal reported 10 new deaths.