ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ଗତ 7 ମାସ ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବନିମ୍ନ; ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 10,064 ପଜିଟିଭ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ତୁଳନାରେ ମୋଟ ଟିକାକରଣ ହୋଇଥିବା ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା ଦୁଇଗୁଣା ହେଲା
19 JAN 2021 11:29AM by PIB Bhubaneswar
ବିଶ୍ୱ ମହାମାରୀ ବିରୋଧୀ ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତ ଏକ ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ଆଜି ଏକ ନୂଆ ନିମ୍ନ ସ୍ତରରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
8 ମାସର ବ୍ୟବଧାନ ପରେ ଗତ 24ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ 10,064 ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । 2020 ଜୁନ 12ରେ ଶେଷଥର ପାଇଁ 10,956 ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଥିଲା । ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2 ଲକ୍ଷ (2,00,528)କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 1.90% ରହିଛି।ଭାରତର ସବୁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କରୋନା ଟିକା ନେଉଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବଢ଼ିବା ସାଙ୍ଗକୁ ଦୈନିକ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏବେ ରହିଥିବା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଟିକା ନେଇଥିବା ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା ଦୁଇଗୁଣାରୁ ଅଧିକ ହୋଇଛି ।
ଗତ 25 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 3,930୩ ଅଧିବେଶନରେ 2,23,669 ଲୋକଙ୍କର ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି। ଏହାକୁ ମିଶାଇ ଦେଶରେ କରୋନା ଟିକାର ଡୋଜ ନେଇଥିବା ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା 4.54,049କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି (ବର୍ତ୍ତମାନ 7,860 ଅଧିବେଶନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇସାରିଲାଣି) ।
ଟେଷ୍ଟିଙ୍ଗ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ସହ ଦେଶରେ କରୋନା ପଜିଟିଭିଟି ହାର ତୀବ୍ର ବେଗରେ ଖସିଛି ।
ଭାରତର ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର 1.97% ରହିଛି ।
22 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଜାତୀୟ ହାରାହାରିଠାରୁ କମ ରହିଛି ।
13 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି।
ପାଖାପାଖି ୮ ମାସର ବ୍ୟବଧାନ ପରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 140ରୁ କମ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ (137 ମୃତ୍ୟୁ) ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ଭାରତର ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଆଜି 96.66% ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 1,02,28,753 ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2,08,012 ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 17,411 ଆକ୍ରାନ୍ତ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 80.41% 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିଛି।
କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଏହି ରାଜ୍ୟରେ 3,921 ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 3,854 ଲୋକ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 1, 301 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଦିନକରେ ଦେଶରେ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ମୋଟ ମାମଲାର 71.76% 6ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛି ।
କେରଳରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 3,346 ନୂଆ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ଥିବା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଓ ତାମିଲନାଡୁରେ ଯଥାକ୍ରମେ 1, 924551 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ଦିନକରେ ହୋଇଥିବା ମୋଟ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁରେ ୭୨.୯୯% ୮ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ୩୫ କରୋନା ରୋଗୀ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । କେରଳରେ ୧୭ ଜଣଙ୍କ ଜୀବନ ଯାଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ୧୦ ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s records lowest Daily New Cases in 7 months; 10,064 found positive in the last 24 hours
Total Number of people vaccinated is MORE THAN DOUBLE the number of Active Cases
19 JAN 2021 11:29AM by PIB Delhi
India has crossed a crucial milestone in its fight against the global pandemic. The daily new cases have touched a new low today.
10,064 daily new cases were added to the national tally in the last 24 hours after seven months. The daily new cases were 10,956 on 12th June, 2020.
India’s total Active Caseload has dropped to 2 lakh (2,00,528) today.
India’s present active caseload now consists of just 1.90% of India’s total Positive Cases.
The fall in the number of daily new cases is accompanied by a fast rising number of people getting vaccinated against COVID19 across all States and UTs. The total number of people vaccinated is MORE THAN DOUBLE the number of Active Cases.
In the last 24 hours, 2,23,669 people were vaccinated across 3,930 sessions taking the cumulative total of people vaccinated to 4,54,049 (across 7,860 sessions conducted so far).
State wise breakup of the beneficiaries is as follows:
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
442
2
Andhra Pradesh
46,680
3
Arunachal Pradesh
2,805
4
Assam
5,542
5
Bihar
33,389
6
Chandigarh
265
7
Chhattisgarh
10,872
8
Dadra & Nagar Haveli
80
9
Daman & Diu
43
10
Delhi
7,968
11
Goa
426
12
Gujarat
10,787
13
Haryana
17,642
14
Himachal Pradesh
4,817
15
Jammu & Kashmir
3,375
16
Jharkhand
6,059
17
Karnataka
66,392
18
Kerala
15,477
19
Ladakh
119
20
Lakshadweep
201
21
Madhya Pradesh
18,174
22
Maharashtra
18,582
23
Manipur
978
24
Meghalaya
530
25
Mizoram
554
26
Nagaland
1,436
27
Odisha
46,506
28
Puducherry
554
29
Punjab
3,318
30
Rajasthan
23,546
31
Sikkim
120
32
Tamil Nadu
16,462
33
Telangana
17,408
34
Tripura
1,736
35
Uttar Pradesh
22,644
36
Uttarakhand
4,237
37
West Bengal
29,866
38
Miscellaneous
14,017
Positivity rate has also seen a deep dip with the increase in number of testing infrastructure.
India’s weekly positivity rate is 1.97%.
22 States/UTs have weekly positivity rate less than the national average.
13 States/UTs have weekly positivity rate more than the national average.
The country has recorded less than 140 fatalities (137 fatalities) in the last 24 hours after approximately 8 months.
India’s Recovery Rate has leaped past 96.66% today. The total number of recoveries has touched 1,02,28,753 while the number of Active Cases in the country stands at 2,08,012 today.
17,411 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
80.41% of the new recovered cases are observed fromTen States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 3,921 newly recovered cases in single day. 3,854 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,301 inChhattisgarh.
71.76% of the new cases are from Six States and UTs.
Kerala continues to report the highest number of daily new cases at 3,346. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 1,924 and 551 new cases, respectively.
Eight States & UTs has reported 72.99% of the total fatalities happened in the last 24 hours.
Maharashtra has reported 35 deaths. Kerala also saw a fatality count of 17 while West Bengal reported 10 new deaths.