Ministry of Health and Family Welfare
India registers an unprecedented hike in Testing with more than 18 cr tests
Positivity Rate of 15 States/UTs less than National Average
3rd countrywide massive Dry Run covers 4895 session sites, 615 districts, 33 States/UTs
09 JAN 2021 12:20PM by PIB Delhi
India has demonstrated an exponential increase in the number of COVID-19 cumulative tests. It has crossed the landmark of 18 crore (18,02,53,315) total tests today.
9,16,951 tests were conducted in the last 24 hours.
Progressive countrywide expansion in testing infrastructure has played a crucial role in the steep rise of testing numbers. With 2316 testing labs in the country including 1201 Government laboratories and 1115 Private laboratories, the daily testing capacity has got a substantial boost.
High level of comprehensive testing on a sustained basis has also resulted in bringing down the national positivity rate.
The cumulative rate continues to decline as total tests cross 18 crore. The national cumulative positivity rate is 5.79% today. It has reduced from 8.93% to 5.79% in a span of five months.
15 States/UTs have positivity Rate less than the National Average. Bihar has the lowest Positivity Rate with 1.44%.
India’s Tests per Million (TPM) stand at 130618.3 today. With the increase in testing infrastructure, the TPM has also increased exponentially.
22 States/UTs have better Tests per Million population than the national average.
13 States and UTs have lower tests per million population compared to the national figure, indicting the need for higher testing in these regions.
India also registered 19,253 new recoveries in the same duration which has led to a further contraction of the Active Caseload. India’s present active caseload of 2,24,190 consists of just 2.15% of India’s Total Positive Cases.
The total recovered cases are at 10,056,651 today. The Recovery Rate has improved to 96.41%. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 9,832,461.
78.89% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Kerala saw 5,324 persons recovering from COVID. Maharashtra and West Bengal reported 2,890 and 1,136 new recoveries, respectively.
18,222 cases were registered in the last 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 79.83% of the new cases.
Kerala reported 5,142 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,693 new cases while Karnataka reported 970 daily cases yesterday.
76.32% of the 228 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Seven States/UTs.
Maharashtra reported 73 deaths. Kerala also saw a figure fatality count of 23 followed by 21 in West Bengal.
The third massive countrywide mock drill conducted yesterday for ensuring the readiness of all preparations and simulate a seamless and glitch free vaccine administration, covered 4895 session sites across 615 districts in 33 States/UTs.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা তেস্ত করোর ১৮ হেন্না তৌদুনা তেস্তিংদা মমাংদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা রেজিস্তর তৌখ্রে
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৫গী পোজিতিবকী চাং অসি নেস্নেলগী চাংদগী তানা লৈরি
৩শুবা লৈবাক পুম্বা পাক-শন্না দ্রাই রন সেসন সাইত ৪৮৯৫, দিস্ত্রীক্ত ৬১৫, স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ৩৩ য়ৌশিনখ্রে
09 JAN 2021 12:20PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা কোবিদ-১৯ তেস্ত মথং-মথং তৌরকপদা মশিং য়াম্না হেনগৎলকপা অমা উৎখ্রে। মসিনা পুন্না কোরোর ১৮ (১৮,০২,৫৩,৩১৫) লান্দুনা ঙসি থাক অমা য়ৌখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তকী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মথৌ হেনগৎলকপা অসিনা তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎলকপা অসিদা য়াম্না চাওবা থৌদাং অমা লৌরি। লৈবাক অসিদা সরকাগী লেবোরেতরী ১২০১ অমসুং লনাইগী লেবোরেতরী ১১১৫ পুন্না লেব ২৩১৬ অসিনা তেস্ত তৌবগী চাং অসি অদুক্কা মতিক ৱাংলি।
কম্যুলেতিবকী চাং অসি অপুনবা তেস্ত করোর ১৮লানবা অসিনা হন্থরক্লি। লৈবাক্কী ওইবা কম্যুলেতিব পোজিতিবকী চাং অসি ঙসি ৫.৭৯%নি। মসি থা মঙা অসিদা ৮.৯৩%দগী ৫.৭৯%দা হন্থরক্লি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৫গী পোজিতিবকী চাং অসি নেস্নেলগী চাংদগী তানা লৈরি। বিহারনা পোজিতিবকী চাং অসি ১.৪৪% ওইদুনা খ্বায়দগী নেম্না লৈরি।
ইন্দিয়াগী তেস্ত পর মিল্লিয়ম (তি.পি.এম.) অসি ঙসি ১৩০৬১৮.৩দা লৈরি। তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎলকপা অসিনা তি.পি.এম. অসি মশিং য়াম্না হেনগৎলক্লি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ২২দা মীশিং তেস্ত পর মিল্লিয়ন অসি লৈবাক্কী ওইবা এভেরেজতগী হেন্দুনা লৈরি
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১৩দা মীশিং তেস্ত পর মিল্লিয়ন অসি লৈবাক্কী ওইনা য়েংনবদা নেম্না লৈরি, হায়রিবা মফমশিং অসি তেস্তিং হেন্না তৌবা মথৌ তারি।
ইন্দিয়ানা অনৌবা অনাবা ফবা ১৯,২৫৩ রেজিস্তর তৌদুনা হায়রিবা অসিদা এক্তিব কেসলোদ অসি তাথরক্লি। ইন্দিয়াগী হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ২,২৪,১৯০ ওইদুনা হায়রিবা অসিদা ইন্দিয়াগী পোজিতিব কেস অপুনবা ২.১৫% য়াওরি।
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসি ঙসি ১০,০৫৬,৬৫১নি। অনাবা ফগৎলকপা অসি ৯৬.৪১দা হেনগৎলক্লি। অনাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেস অসিগী খেন্নবা অসি ৯,৮৩২,৪৬১নি।
অনৌবা অ্নাবা ফগৎলকপা অসি স্তেত/য়ু.তি. ১০না ৭৮.৮৯%পীরি।
কেরলানা কোবিদতগী মীওই ৫,৩২৪ ফগৎলকপা উরি। মহারাস্ত্রা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালনা ২,৮৯০ অমসুং ১,১৩৬ অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা মথংশিৎনা রিপোর্ত লৈরি।
পুং ২৪ অসিদা কেস ১৮,২২২ রেজিস্তর তৌরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০না ৭৯.৮৩% অনৌবা কেস লৈরি।
কেরলাদা অনৌবা কেস ৫,১৪২ পুং ২৪ অসিদা ফংলি। মহারাস্ত্রাদা অনৌবা কেস ৩,৬০৩দী পাউদম লৈরি মরক অসিদা কর্নাতকাদা ঙরাং ফাওবদা কোস ৯৭০ নুমিৎ খুদিংগী লাক্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অশিবা ২২৮ কেস ফংদুনা ৭৬.৩২%গী রিপোর্ত লৈরি হায়রিবা অসি স্তেত/য়ু.তি. ৭তগীনি।
মহারাস্ত্রানা ৭৩ অশিবগী রিপোর্ত লৈ। কেরলাদা ২৩ অশিবগী পাউ লৈরি অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালদা ২১।
৩শুবা ওইনা পাকশন্না লৈবাকপুম্বগী মোক দ্রিল ঙরাং পাকথোকখ্রে মসনা ভেক্সিনেসন অসি পাংথোকপদা অয়েৎপা লৈতনবা ওইরি হায়রিবা অসিদা সেসন সাইত ৪৮৯৫, দিস্ত্রীক্ত ৬১৫, স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ৩৩ য়ৌশিনখি।