Prime Minister's Office
PM Elaborates ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’ Through Consolidation of Systems and Processes
‘Minimum Government-Maximum Governance’ is Taking Shape in Nationwide Integrated Services
28 DEC 2020 1:25PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, while inaugurating the first-ever driverless Metro operations today also launched the expansion of National Common Mobility Card to the Airport Express Line of Delhi Metro. The card was started in Ahmedabad last year. During the launch Shri Modi dwelled on a very critical aspect of his mantra of ‘minimum government and maximum governance’ i.e. integrations of systems and processes to strengthen the vision of ‘Ek Bharat, Shreshth Bharat’.
The Prime Minister said that providing the same standards and facilities for modernization is very important. The Common Mobility Card at the national level is a major step in this direction. This one card will give integrated access to the commuters wherever they travel, whichever public transport they take.
Taking the example of the Common Mobility Card further, the Prime Minister dwelled on the process of consolidating all the systems and processes to improve ‘ease of living’. Through such consolidation of systems, the strength of the country is being harnessed in a more coordinated and efficient way. “Like One Nation, One Mobility Card, our government has done many things in the past years to integrate the systems of the country,” Shri Modi said.
One Nation, One Fastag has made travel seamless on highways across the country. This has saved commuters from jam and delays. One Nation, One Tax i.e. GST has ended the complications in the tax system and has brought uniformity in indirect tax system. One Nation, One Power Grid, is ensuring adequate and continuous power availability in every part of the country. Power loss is reduced.
With One Nation, One Gas Grid, Seamless Gas Connectivity is being ensured of the parts where gas-based life and economy used to be a dream earlier. One Nation, One Health Insurance Scheme i.e. Ayushman Bharat through which millions of people from India are taking advantage anywhere in the country. Citizens moving from one place to another have got freedom from the trouble of making new ration cards through One Nation, One Ration Card, Similarly, the country is moving in the direction of One Nation, One Agriculture Market due to new agricultural reforms and arrangements like e-NAM.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সিস্তেম অমসুং থৌওংশিং পুনশিন্দুনা ‘এক ভারত শ্রেস্থ ভারত’ পুরকপগী মতাঙদা শুগায়না হায়খ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা সর্ভিসশিং পুনশিন্দুনা ‘মিনিমম গভর্নমেন্ত-মেক্সিমম গভর্নেন্স’কী মওং লাক্লি
28 DEC 2020 1:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লৈবাকসিগী অহানবা দ্রাইভর য়াওদবা মেত্রো ওপরেসন শঙ্গাবগা লোয়ননা দিল্লী মেত্রোগী এয়রপোর্ত এক্সপ্রেসতা নেসনেল কম্মন মোবিলিতী কার্দূ হৌদোকখি‍। কার্দ অসু মমাঙ চহীদা অহমেদবাদতা হৌদোকখিবনি‍। হৌদোকপগী থৌরমদুদা শ্রী মোদীনা মহাক্কা লাইৱা ‘মিনিমম গভর্নমেন্ত অমসুং মেক্সিমম গভর্নেন্স’ হায়বদি ‘এক ভারত শ্রেস্থ ভারত’কী মঙলানগী খোঙফম চেৎশিনহন্নবা সিস্তেমশিং অমসুং থৌওংশিং পুনশিনবগী মরুওইবা ৱাফমশিংগী মতাঙদা ৱা ঙাঙখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা মান্নবা মোদর্নাইজেসনগী স্তেন্দর্দ অমসুং খুদোংচাবশিং ফংহনবা হায়বসি য়াম্না মরু ওই হায়না হায়খি‍। লৈবাক্কী থাক্তা পায়খৎলক্লিবা কম্মন মোবিলিতী কার্দ অসি মায়কৈ অসিদা অচৌবা খোঙথাঙ অমনি‍। কার্দ অমসিনা চত্থোক চৎশিন তৌরিবশিংদা মখোয়না চৎপা মফমশিংদা অমদি মখোয়না শীজিন্নরিবা পব্লিক ত্রান্সপোর্তশিংদা পুনশিল্লবা এক্সেস ফংহনগনি‍।
কম্মন মোবিলিতী কার্দকী খুদম পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সিস্তেম খুদিংমক পুনশিনবগী থৌওংগী মতাঙদা মচা খায়না ৱা ঙাঙখি‍। সিস্তেমশিং পুনশিন্দুনা লৈবাকসিগী মপাঙ্গল হেন্না মপা চুমবা অমদি মতিং লৈবা মওংদা শেমগৎলি‍। “ৱন নেসন ৱন মোবিলিতী কার্দকুম্না ঐখোয়গী লৈঙাক্না হৌখিবা চহীশিংদা লৈবাকসিগী সিস্তেমশিং পুনশিন্নবা থৌরাং কয়া পায়খৎখ্রে,” হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি‍।
ৱন নেসন, ৱন ফাস্তেগনা লৈবাক শিন্বা থুংনা হায়ৱেদা চত্থোক চৎশিন তৌবদা অপনবা লৈতবা ওইহল্লে‍। মসিনা চত্থোক চৎশিন তৌরিবশিংবু লম্বী চিনবা অমদি থেংথবদগী কোকহল্লে‍। ৱন নেসন, ৱন তেক্স হায়বদি জি.এস.তি.না তেক্স সিস্তেমগী খুদোংচাদবা ফীভমশিং লোইশিন্দনা ইন্দাইরেক্ত তেক্স সিস্তেমদা মান্নবা ফীভম পুরক্লে‍। ৱন নেসন, ৱন পৱার গ্রীদনা লৈবাকসিগী মফম খুদিংদা মৈ মরাং কায়না অমদি লেপ্পা নাইদনা ফংহন্নবা হোৎনরি‍। মৈ মাঙবগী চাং হন্থরে‍।
ৱন নেসন, ৱন গ্যাস গ্রীদনা গ্যাসতা য়ুম্ফম ওইবা পুন্সি অমদি শেন্মিৎলোনগী ফীভম মঙলান ওইরমবা মফমশিংদা অপনবা লৈতবা গ্যাস কন্নেক্তিভিতী ফংহল্লি‍। ৱন নেসন, ৱন হেল্থ ইন্সুরেন্স হায়বদি অয়ুস্মান ভারতকী খুত্থাঙদা ভারতকী মীশিং করোর কয়ানা লৈবাক্কী মফম অমা হেক্তদা কান্নবা লৌরি‍। ৱন নেসন, ৱন রেসন কার্দকী খুত্থাঙদা মফম অমদগী মফম অমদা হোংদুনা চৎপা মীয়ামদা অনৌবা রেসন কার্দ তান্নবগী খুদোংচাদবা ফীভম কোকহল্লে‍। মতৌ অসুম্না অনৌবা লৌউ শিংউগী লমদা পুরক্কদৌরিবা অওনবা অমদি ই-নামগুম্বা থৌরাংশিংনা লৈবাকসিনা ৱন নেসন, ৱন এগ্রিকলচর মার্কেতকী মায়কৈদা চঙশিল্লি‍।