Ministry of Health and Family Welfare
India records lowest daily New Cases after a gap of 5 months
Total Active Caseload at 3.83 lakhs falls under 4% mark
Steady decline in number of deaths; Daily Fatalities below 400
08 DEC 2020 11:55AM by PIB Delhi
India has achieved a significant milestone in its fight against COVID. The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen below 27,000 (26,567) for the first time after nearly 5 months. The new cases were 26,506 last on 10th July, 2020.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, India’s active caseload has fallen under the 4% mark today.
The active cases have drastically declined to 3.83 lakh. The total positive cases of the country are 3,83,866 and comprise (3.96%) of the total cases.
39,045 new recoveries were registered during the last 24 hours. It has led to a net decline of 12,863 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
New Recoveries outnumbering the daily New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.59% today. The total recovered cases stand at 91,78,946 today.
76.31% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 7,345 persons recovering from COVID, Maharashtra has recorded the maximum number of recoveries. Kerala has registered another 4,705 daily recoveries while Delhi has reported 3,818 new recoveries in the past 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 72.50% of the new cases.
Kerala has reported 3,272 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,075 new cases while West Bengal has registered 2,214 new cases yesterday.
75.58% of the 385 case fatalities that reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
16.36% of new fatalities reported are from Delhi which reported 63 deaths. West Bengal also saw a fatality count of 48 while Maharashtra reported 40 new deaths.
There is a steady decline in the number of daily deaths recorded in the country. Less than 400 new deaths were recorded in the country in the last 24 hours.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
থা ৫ গেপ লৈরুরবা মতুংদা ভারতনা নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী য়ামদবগী রেকোর্দ থমখ্রে
লাখ ৩.৮৩ লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ৪% মার্ককী মখাদা তাথখ্রে
শিবগী মশিং তপ্না তপ্না হন্থরক্লে; নুংতি নুমিৎ খুদিংগী শিবা মশিং ৪০০গী মখাদা লৈরে
08 DEC 2020 11:55AM by PIB Imphal
কোবিদ লান্থেংনবদা ভারতনা মশক নাইরবা মাইলস্তোন অমা ফংখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কনফর্ম তৌখিবা কেস মশিং অদু থা ৫গী মতুং অসিদা ইহান হানবা ওইনা ২৭,০০০(২৬,৫৬৭)গী মখাদা তাথখ্রে৷ হৌখিবা ২০২০গী জুলাই ১০দা অনৌবা লাকখিবা কেস মশিং অদু ২৬,৫০৬নি৷
নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা কোবিদ অনাবশিং চাং ৱাংনা লাইনা অসিদগী ফগৎলকপা অমসুং শিবগী চাং হন্থরকপা অসিনা মরম ওইরগা ভারতনা লেপ্পা লৈতনা এক্তিব কেস মশিং হন্থরক্লি৷
অতোপ্পা অচিবমেন্ত অমা ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অদু ঙসি ৪% মার্ককী মখাদা লৈখ্রে৷
এক্তিব কেস মশিং অদু লাখ ৩.৮৩গী মখাদা লৈখ্রে৷ লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবা অপুনবা কেস মশিং অদু ৩,৮৩,৮৬৬নি অমসুং মদু অপুনবা কেস মশিংগী ৩.৯৬%নি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা মীওই ৩৯,০৪৫ লাইনা অসিদগী ফরে হায়না রেজিস্তর তৌখ্রে৷ মসিনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসিদগী ১২,৮৬৩ তাথবা ঙমখ্রে৷
নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইনা অসিনা নাবা মশিং অদুদগী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী লাইনা অসিদগী ফগৎলকপগী মশিং অসিনা হেনবা অসিনা ঙসিদি ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৪.৫৯% য়ৌরে৷ ঙসিদি লাইনা অসিদগী ফখিবা অপুনবা কেস মশিং অদু ৯১,৭৮,৯৪৬ ওইরে৷
নৌনা লাইনা অসিদগী ফরকপা কেস মশিংগী ৭৬.৩১%দি রাজ্য ১০/য়ু.তিশিনা কনত্রিব্যুত তৌই৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ৭,৩৪৫ ফহন্দুনা মহারাস্ত্রনা লাইনা অসিদগী খ্বাইদগী য়াম্না হেন্না ফহনবা ঙম্বা রাজ্য ওইরে৷ কেরলানা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাইনা অসিদগী মীওই ৪,৭০৫ ফহল্লে হায়না রেকোর্দ তৌখ্রে অমসুং দিল্লী হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নৌনা মীওই ৩,৮১৮ ফহনবা ঙম্লে হায়না রিপোর্ত তৌখ্রে৷
রাজ্য ১০ অমসুং য়ু.তি.শিং অসিনা নৌনা লাকপা কেস মশিং অসিগী ৭২.৫০% কন্ত্রিব্যুত তৌখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেরলানা অনৌবা কেস মশিং ৩,২৭২ রিপোর্ত তৌখ্রে৷ মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস মশিং ৩,০৭৫ রিপোর্ত তৌখ্রে অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা ঙরাং অনৌবা কেস মশিং ২,২১৪ রিপোর্ত তৌখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা শিখিবা কেস মশিং ৩৮৫ অসিগী ৭৫.৫৮%দি রাজ্য ১০/য়ু.তি.শিং অসিদগী রিপোর্ত তৌরকখিবনি৷
দিল্লীনা মীওই ৬৩ শিদুনা নৌনা শিবা মশিংগী ১৬.৩৬%দি দিল্লীদগীনি হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ ৱেস্ত বেঙ্গলনা মীওই ৪৮ অমসুং মহারাস্ত্রনা মীওই ৪০ শি হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷
লৈবাক অসিদা লাইনা অসিনা মরম ওইরগা শিবা মী মশিংগী চাং অদু কা হেন্না হায়দরকখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা নৌনা মীওই ৪০০দগী হেন্না তানা শি হায়দুনা রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷