ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପାଞ୍ଚ ମାସ ପରେ ଭାରତର ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ସର୍ବନିମ୍ନ ସ୍ତରରେ
● ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 3.83 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ, ଯାହାକି 4%ରୁ କମ୍
● ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ, ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ 4 ଶହରୁ କମ୍
08 DEC 2020 11:55AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ ବିରୋଧୀ ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି । ପ୍ରାୟ ପାଞ୍ଚ ମାସ ପରେ ଦେଶରେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 27 ହଜାର (26,567)ରୁ ତଳକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । 2020 ମସିହା ଜୁଲାଇ 10 ତାରିଖରେ ନୂଆ ମାମଲାର ସଂଖ୍ୟା ଥିଲା 26,506 ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟରେ ଆଜି ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 4%ରୁ ତଳକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 3.83 ଲକ୍ଷକୁ ଖସିଆସିଛି । ଦେଶରେ ଏବେ ଥିବା ପଜିଟିଭ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 3,83,866 ରହିଛି, ଯାହାକି ମୋଟ ମାମଲାର 3.96% ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 39,045 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ଦ୍ୱାରା ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ 12,863 ହ୍ରାସ ଘଟିଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ରହୁଥିବାରୁ ଦେଶରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର 94.59%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଏବେ ରହିଛି 91,78,946 ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 76.31% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ 7,345 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 4705 ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ 3818 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାର ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 72.50% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 3272 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3075 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2214 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 385 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ 75.58% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏହାର 16.36%, ଅର୍ଥାତ୍ 63 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 48 ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 40 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଦେଶରେ ଏବେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 4 ଶହରୁ କମ୍ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India records lowest daily New Cases after a gap of 5 months
Total Active Caseload at 3.83 lakhs falls under 4% mark
Steady decline in number of deaths; Daily Fatalities below 400
08 DEC 2020 11:55AM by PIB Delhi
India has achieved a significant milestone in its fight against COVID. The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen below 27,000 (26,567) for the first time after nearly 5 months. The new cases were 26,506 last on 10th July, 2020.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, India’s active caseload has fallen under the 4% mark today.
The active cases have drastically declined to 3.83 lakh. The total positive cases of the country are 3,83,866 and comprise (3.96%) of the total cases.
39,045 new recoveries were registered during the last 24 hours. It has led to a net decline of 12,863 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
New Recoveries outnumbering the daily New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.59% today. The total recovered cases stand at 91,78,946 today.
76.31% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 7,345 persons recovering from COVID, Maharashtra has recorded the maximum number of recoveries. Kerala has registered another 4,705 daily recoveries while Delhi has reported 3,818 new recoveries in the past 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 72.50% of the new cases.
Kerala has reported 3,272 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,075 new cases while West Bengal has registered 2,214 new cases yesterday.
75.58% of the 385 case fatalities that reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
16.36% of new fatalities reported are from Delhi which reported 63 deaths. West Bengal also saw a fatality count of 48 while Maharashtra reported 40 new deaths.
There is a steady decline in the number of daily deaths recorded in the country. Less than 400 new deaths were recorded in the country in the last 24 hours.