Ministry of Health and Family Welfare
India records 30K Daily New Cases for the second successive day
Daily Recoveries continuously exceed Daily COVID19 Cases since the last 1.5 months
17 NOV 2020 11:27AM by PIB Delhi
India has been recording around 30,000 daily new cases for the last two consecutive days. 29,163 new cases were reported in the last 24 hours. The country has also seen less than 50,000 daily new cases being registered continuously for the past ten days.
While this signifies the wide adoption of COVID appropriate behaviour among the population, it also assumes significance in view of the high number of daily cases being continuously reported in many countries in Europe and the Americas.
The trend of new daily recoveries exceeding the daily new cases continues with 40,791 cases recovering in the last 24 hours against just 29,163 newly detected cases.
The Government continues to maintain a high level of countrywide testing. Total tests stand at 12,65,42,907 today. This has led to bringing down the cumulative positivity to 7.01%.
The Active Caseload which has now stands at 4,53,401 comprises just 5.11% of all cumulative cases.
The total recovered cases stand at 82,90,370. With this, the Recovery Rate has improved to 93.42% today.
72.87% of the recovered cases reported in the last 24 hours are from ten States/UTs.
Kerala saw the greatest number of recoveries as 6,567 confirmed cases tested negative. West Bengal registered 4,376 daily recoveries while Delhi reported another 3,560 of them.
75.14%of the new cases have been reported from ten states/UTs
Delhi which saw a surge in new cases over the last few days reported only 3,797 new cases yesterday, followed by West Bengal which reported 3,012 new cases. Kerala recorded 2,710 new cases.
78.40% of the 449 new deaths are concentrated in ten States/UTs.
More than a fifth, 22.76% of new fatalities reported are from Delhi which reported 99 deaths. Maharashtra reported 60 fatalities, followed by West Bengal (53).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা থংন-থংননা নিনি চনবা ওইনা নৌনা নারকপা মীশিং লিশিং ৩০ থেংনরি
হৌখিবা থা ১.৫সিদা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী কোবিদ-১৯না নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি
17 NOV 2020 11:27AM by PIB Imphal
ভারত্তা হৌখিবা নুমিৎ নিনি অসি থংন-থংননা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিং ৩০,০০০গী ময়াদা থেংনরি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা নারকপা মীশিং ২৯,১৬৩ থেংনখি‍। লৈবাকসিদা হৌখিবা নুমিৎ ১০নিসিদা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিং ৫০,০০০গী মখাদা ওইদুনা চৎলি‍।
ফীভম অসিনা মীয়াম্না কোবিদকা চুনবা হৌন-লোনচৎ পাক শন্না ইনবগী মওং তাকপগা লোয়ননা য়ুরোপ অমদি অমেরিকাগী লৈবাক কয়াদা নোংমগী নৌনা নারকপা মীশিং ৱাথনা হেনগৎলকপা থেংনরিবসিগী য়েংলুরগা মরুওইবা অমসু ওইরি‍।
নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎপগী ফীভম অসি মখা চত্থরকপা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ২৯,১৬৩ নৌনা নারকপদা মীওই ৪০,৭৯১ নাবা ফগৎলকখি‍।
লৈঙাক অসিনা লৈবাক পুম্বদা অৱাংবা থাক্কী তেস্তিং মখা চত্থরি‍। ঙসি ফাওবদা তৌখিবা অপুনবা তেস্ত মশিং ১২,৬৫,৪২,৯০৭নি‍। মসিনা অপুনবা পোজিতিভিতীগী চাং চাদা ৭.০১দা হন্থহল্লকপা ঙমহল্লে‍।
হৌজিক নারিবা মীশিং ৪,৫৩,৪০১ ওইদুনা অপুনবা নাখিবা মীশিংগী চাদা ৫.১১ খক্তমক ওইরি‍।
অপুনবা ফখ্রবা মীশিং ৮২,৯০,৩৭০ শুরে‍। মসিগা লোয়ননা ফগৎলকপগী চাং ঙসি চাদা ৯৩.৪২দা হেনগৎলক্লে‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা ফগৎলকখিবা মীশিংগী চাদা ৭২.৮৭দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
কেরলানা নারমবা মীশিং ৬,৫৬৭ নেগেতিব ওইবা থেংনদুনা খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইখি‍। ৱেস্ত বেঙ্গলদা নোংমদা ফগৎলকপা মীশিং ৪,৩৭৬ ওইখি অদুগা দিল্লীদা ৩,৫৬০ ফগৎলকখি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৫.১৪দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
হৌখিবা নুমিৎ খরনিসিদা নৌনা নারকপা মীশিং হেনগৎলকপগী ফীভম থেংনখিবা দিল্লীদা ঙরাং নৌনা নারকপা মীশিং শুপ্নতগী ৩,৭৯৭ থেংনখি‍, অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গলনা মীওই ৩,০১২ নৌনা নারক্তুনা মতুং ইনখি‍। কেরলাদা নৌনা নারকপা মীশিং ২,৭১০ থেংনখি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিং ৪৪৯গী মনুংদা চাদা ৭৮.৪০দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী শরুক মঙা থোকপগী অমা হেনবা, চাদা ২২.৭৬তি মীওই ৯৯ শিদুনা দিল্লীদগী ওইখি‍। মহারাস্ত্রদা মীওই ৬০ শিখিবগী পাউ লাকখি অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গলনা (৫৩) মতুং ইল্লি‍।