ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନ ଦେଶରେ 30 ହଜାର ନୂଆ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା
● ଗତ ଦେଢ଼ ମାସ ଧରି ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ରହିଛି
17 NOV 2020 11:27AM by PIB Bhubaneswar
ଗତ ଦୁଇ ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 30 ହଜାରରେ ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 29,163 ନୂଆ ମାମଲା ଦେଖାଦେଇଛି ଗତ ଦଶ ଦିନ ଧରି ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 50 ହଜାର ତଳେ ରହିଛି ।
ୟୁରୋପ ଓ ଆମେରିକାରେ ଦୈନିକ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଅଧିକ ଆସୁଥିବା ବେଳେ ଭାରତରେ ତାହା କମ୍ ରହିଛି । ଏହା ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ କରୋନାକୁ ନେଇ ଥିବା ସଚେତନତାକୁ ସ୍ପଷ୍ଟ କରୁଛି ।
ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହେବା ଧାରା ଜାରି ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 29,163 ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି 40,791 ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷାକୁ ସରକାର ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଛନ୍ତି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ 12,65,42,907 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ପଜିଟିଭ୍ ହାର 7.01%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇପାରିଛି ।
ଏବେ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 4,53,401 ରହିଛି, ଯାହାକି ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 5.11% ।
ମୋଟ 82,90,370 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଫଳରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର 93.42%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 72.87% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 6,567 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 4,376 ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ 3,560 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାରୁ 75.14% ଆସିଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଗତ କିଛି ଦିନ ଧରି ଦିଲ୍ଲୀରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ବେଳେ ଗତକାଲି ଆସିଛି 3,797 ମାମଲା । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 3,012 ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଥିବା ବେଳେ କେରଳରେ ଆସିଛି 2,710 ମାମଲା ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 449 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 78.40% ମୃତ୍ୟୁ 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ ଏକ ପଞ୍ଚମାଂଶରୁ ଅଧିକ ଅର୍ଥାତ 22.76% ଦିଲ୍ଲୀରୁ (99 ମୃତ୍ୟୁ) ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 60 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 53 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India records 30K Daily New Cases for the second successive day
Daily Recoveries continuously exceed Daily COVID19 Cases since the last 1.5 months
17 NOV 2020 11:27AM by PIB Delhi
India has been recording around 30,000 daily new cases for the last two consecutive days. 29,163 new cases were reported in the last 24 hours. The country has also seen less than 50,000 daily new cases being registered continuously for the past ten days.
While this signifies the wide adoption of COVID appropriate behaviour among the population, it also assumes significance in view of the high number of daily cases being continuously reported in many countries in Europe and the Americas.
The trend of new daily recoveries exceeding the daily new cases continues with 40,791 cases recovering in the last 24 hours against just 29,163 newly detected cases.
The Government continues to maintain a high level of countrywide testing. Total tests stand at 12,65,42,907 today. This has led to bringing down the cumulative positivity to 7.01%.
The Active Caseload which has now stands at 4,53,401 comprises just 5.11% of all cumulative cases.
The total recovered cases stand at 82,90,370. With this, the Recovery Rate has improved to 93.42% today.
72.87% of the recovered cases reported in the last 24 hours are from ten States/UTs.
Kerala saw the greatest number of recoveries as 6,567 confirmed cases tested negative. West Bengal registered 4,376 daily recoveries while Delhi reported another 3,560 of them.
75.14%of the new cases have been reported from ten states/UTs
Delhi which saw a surge in new cases over the last few days reported only 3,797 new cases yesterday, followed by West Bengal which reported 3,012 new cases. Kerala recorded 2,710 new cases.
78.40% of the 449 new deaths are concentrated in ten States/UTs.
More than a fifth, 22.76% of new fatalities reported are from Delhi which reported 99 deaths. Maharashtra reported 60 fatalities, followed by West Bengal (53).