Ministry of Finance
Twenty States allowed to mobilize Rs.68,825 crore
13 OCT 2020 6:28PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance, has today granted permission to 20 States to raise an additional amount of Rs.68,825 crore through open market borrowings.
Additional borrowing permission has been granted @ 0.50 % of the Gross State Domestic Product (GSDP) to those States who have opted for Option- 1 out of the two options suggested by the Ministry of Finance to meet the shortfall arising out of GST implementation.
In the meeting of GST Council held on 27th August, 2020, these two options were put forward and were subsequently communicated to the States on 29th August, 2020. Twenty States have given their preferences for Option-1. These States are - Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Sikkim, Tripura, Uttar Pradesh and Uttarakhand . Eight States are yet to exercise an option.
Facilities available to the States who choose Option-1 inter-alia include:
1. A special borrowing window, coordinated by the Ministry of Finance to borrow the amount of shortfall in revenue through issue of debt. The total shortfall in the revenue of the States on this account has been estimated at around Rs 1.1 lakh crore.
2. Permission to borrow the final instalment of 0.5% of GSDP out of the 2% additional borrowings permitted by the Government of India in view of the COVID pandemic, waiving the reforms condition.
The Department of Expenditure, on 17th May 2020, had provided additional borrowing limit of upto 2% of GSDP to the States. The final instalment of 0.5% out of this 2% limit was linked to carrying out at least three out of four reforms stipulated by the Government of India. However, in case of States who have exercised Option-1, to meet the shortfall arising out of GST implementation, the condition of carrying out the reforms to avail the final instalment of 0.5% of GSDP has been waived. Thus, the 20 States, who have exercised Option-1, have become eligible to raise an amount of Rs 68,825 crore through open market borrowings. Action on the special borrowing window is being taken separately.
State-wise details are follows:
S.
No.
State
Additional borrowing allowed on 13.10.2020
(Rs in crore)
1
Andhra Pradesh
5,051.00
2
Arunachal Pradesh
143.00
3
Assam
1,869.00
4
Bihar
3,231.00
5
Goa
446.00
6
Gujarat
8,704.00
7
Haryana
4,293.00
8
Himachal Pradesh
877.00
9
Karnataka
9,018.00
10
Madhya Pradesh
4,746.00
11
Maharashtra
15,394.00
12
Manipur
151.00
13
Meghalaya
194.00
14
Mizoram
132.00
15
Nagaland
157.00
16
Odisha
2,858.00
17
Sikkim
156.00
18
Tripura
297.00
19
Uttar Pradesh
9,703.00
20
Uttarakhand
1,405.00
Total
68,825.00

শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজ্য ২০দা লুপা করোর ৬৮,৮২৫ শাগৎপগী অয়াবা পীখ্রে
13 OCT 2020 6:28PM by PIB Imphal
শেল-থুম মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর বিভাগনা ঙসি রাজ্য ২০দা কৈথেলদগী পুবগী থৌওংগী খুত্থাংদা লুপা করোর ৬৮,৮২৫গী অহেনবা শেনফম শাগৎপগী অয়াবা পীখ্রে।
জি.এস.তি.বু থবক ওইনা পাঙথোকপদা শোত্থবগী শেনফম মেনখৎনবা শেল-থুম মন্ত্রালয়না রাজ্যশিংদা পীখিবা ওপসনশিংগী মনুংদা ওপসন-১ খনখিবা রাজ্যশিংগী ওইনা মখোয়গী গ্রোস স্তেৎ দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)কী ০.৫০%গী চাংদা শেনফম পুশীনবগী অয়াবা পীখ্রে।
ওগস্ত ২৭, ২০২০দা পাঙথোকখিবা জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মীফমদা মসিগী ওপসন অনি অসি পুথোকখিবনি অমসুং মসিগী মতাংদা রাজ্যশিংদা ওগস্ত ২০, ২০২০দা পাউ ফাওখিবনি। রাজ্য ২০না ওপসন-১ খনখি। মখোয়শিং অদুদি- আন্ধ্র প্রদেশ, অরুনাচল প্রদেশ, অসম, বিহার, গোৱা, গুজরাত, হরয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, করনাতকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরম, নাগালেন্দ, ওরিশা, সিক্কিম, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দনি। রাজ্য নিপালদি মখোয়গী অপাম্বা ওপসন হৌজিক ফাওবা খন্দ্রি।
ওপসন-১ খনবা রাজ্যশিংনা ফংগদবা খুদোংচাবশিং মখাদা পীরিঃ
ক) শেল পুহনবগী থৌওং ওইনা শোত্থরিবা শেনফম অসি মেনখৎনবা শেল-থুম মন্ত্রালয়না শিনবা শেল পুবগী অখন্নবা ৱিন্দো অমা। হীরম অসিগী মতাংদা রাজ্যশিং অসিগী অপুনবদা শোত্থরিবা শেনফম অসি চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ১.১ ওইগনি হায়না পানরি।
খ) কোবিদকী লায়চৎ অসি য়েংলদুনা শেমদোকপগী হীরমশিং য়াওহন্দনা অহেনবা ওইনা পুশীল্লিবা জি.এস.দি.পি.গী ২%গী মনুংদগী ০.৫%গী অরোইবা ইন্সতোল্মেন্ত পুবগী অয়াবা অসি সরকারনা পীখ্রে।
এক্সপেন্দিচর বিভাগনা মে ১৭, ২০২০দা রাজ্যশিংনা জি.এস.দি.পি.গী ২% ফাওবগী অহেনবা শেনফম পুবগী অয়াবা পীখ্রে। মসিগী অকক্না লৈবা ২%গী ০.৫%গী অরোইবা ওইনা থীগদবা ইন্সতোল্মেন্ত অসিগা ভারত সরকারনা পীরিবা শেমদোকপগী হীরম মরিগী মনুংদগী অহুমগা মরী লৈনৈ। অদুবু, ওপসন-১ খনখিবা রাজ্যশিংগী ওইনদি জি.এস.তি.বু থবক ওইনা পাঙথোকপদা থেংনরিবা শোত্থরিবা শেনফম অসি মেনখৎনবা জি.এস.দি.পি.গী ০.৫%গী অরোইবা ইন্সতোল্মেন্ত ফংনবা শেমদোকপগী থৌওং পাঙথোকপগী হীরমশিং য়াওহন্দ্রে। মতৌ অসুম্না ওপসন-১ খল্লিবা রাজ্যশিংনা কৈথেলদগী শেল পুবগী থৌওংগী খুত্থাংদা অহেনবা শেনফম লুপা করোর ৬৮,৮২৫ শাগৎপগী অয়াবা পীখ্রে। অখন্নবা শেল পুবগী ৱিন্দোগী মতাংগী থবকশিং অসিদি তোঙান্না পাঙথোক্কনি।
রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোলশিং মখাদা পীরিঃ
মশিং
রাজ্য
১৩.১০.২০২০দা অয়াবা পীরবা অহেনবা পুনবা শেনফম
(করোরদা লুপা)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫,০৫১.০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
১৪৩.০০
৩
অসম
১,৮৬৯.০০
৪
বিহার
৩,২৩১.০০
৫
গোৱা
৪৪৬.০০
৬
গুজরাত
৮,৭০৪.০০
৭
হরিয়ানা
৪,২৯৩.০০
৮
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭.০০
৯
কর্নাতক
৯,০১৮.০০
১০
মধ্য প্রদেশ
৪,৭৪৬.০০
১১
মহারাস্ত্রা
১৫,৩৯৪.০০
১২
মনিপুর
১৫১.০০
১৩
মেঘালয়
১৯৪.০০
১৪
মিজোরম
১৩২.০০
১৫
নাগালেন্দ
১৫৭.০০
১৬
ওরিশা
২,৮৫৮.০০
১৭
সিক্কিম
১৫৬.০০
১৮
ত্রিপুরা
২৯৭.০০
১৯
উত্তর প্রদেশ
৯,৭০৩.০০
২০
উত্তরাখন্দ
১,৪০৫.০০
অপুনবা
৬৮,৮২৫.০০