Prime Minister's Office
Prime Minister Modi to address launching of Auction of 41 Coal Mines for Commercial Mining on 18th June, 2020
17 JUN 2020 7:16PM by PIB Delhi
1. With a view to achieve atmanirbharata in the Coal sector, the Ministry of Coal in association with FICCI is launching the process for auction of 41 coal mines under the provisions of CM (SP) Act and MMDR Act. This auction process marks the beginning of opening of Indian coal sector for commercial mining. It will enable the country achieve self-sufficiency in meeting its energy needs and boost industrial development. The commencement of this auction process of coal mines for sale of coal is part of the series of announcements made by the Government of India under the Atmanirbhar Bharat Abhiyan. The event will take place virtually at 11 AM on 18th June, 2020. The event will be open to all to join virtually through various networks hosted by NIC, NeGD of MEiTY and FICCI.
Launch of the Auction Process
2. Hon’ble Prime Minister will grace the occasion by delivering an address during the launch of the auction process outlining his vision for the country to achieve atmanirbharata in mining sector which is the key source of input for many basic industries like Power, Steel, Aluminium, Sponge Iron etc. Shri PralhadJoshi Hon‘ble, Minister for Coal, Mines and Parliamentary Affairs will be present during the occasion.
3.This landmark step is expected to boost private participation which will increase production, induce competition, enhance productivity by facilitating use of latest equipment, technology and services through higher investments, pave way for sustainable mining and creation of avenues for more employment generation in the backward regions of the country. With the launch of commercial mining, India has unlocked the coal sector fully with opportunities for investors related to mining, power and clean coal sectors.
4. Shri Dr Sangeetha Reddy, President, FICCI, Mr Anil Agarwal, Chairman Vedanta Group, and MrN. Chandrasekharan, Chairman, Tata Sons will also speak during the event.
5. The event will be web telecast live and is expected to be attended by eminent industrialists, businessmen, banking professionals, mining industry entrepreneurs, diplomats, foreign delegations etc.
Key terms of the auction process
6. A two stage electronic auction process is being adopted for allocation of the coal mines. Details about the auction process including the bid documents with the model agreement, detailed timelines of the auction process, coal mines on offer can be accessed at http://cma.mstcauction.com/auctionhome/coalblock/index.jsp which is being hosted by MSTC Limited, the auction platform provider.
7. Benefits to the country:
• Upon attainment of Peak Rated Capacity of production of 225 MT, these mines shall contribute about 15% of the country’s projected total coal production in 2025-26.
• Employment generation for more than 2.8 lakhs people: Direct employment to approximately 70,000 people and indirect employment to approximately 210,000 people.
• Expected to generate approximately Rs 33,000 crore of capital investment in the country over next 5-7 years.
• These mines will contribute Rs 20,000 crores revenues annually to the state governments
• 100 per cent FDI is likely to bring in international practices, latest technologies and mechanisation in mining operations.
• Self-reliance with substitution of imports by independent thermal power plants and captive power plants resulting in saving of foreign currency.
• Boost to the regulated and non-regulated sector by ensuring sustained coal stocks for industries with greater reliability.
• Moving towards a free market structure with implementation of the National Coal Index.
• Promoting the practice of efficient use of clean energy and reduce the scourge of environmental pollution with incentive to Coal Gasification & Liquefaction.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কমর্সিয়েল মাইনিংগীদমক কোয়লাগী খনি ৪১ নিলাম লাউবা হৌদোকপা নুমিৎ জুন ১৮, ২০২০দা প্রধান মন্ত্রী মোদী ৱা ঙাংগনি
17 JUN 2020 7:16PM by PIB Imphal
১. কোয়লাগী লমদা অত্মানির্ভর ভারত ফংবা ঙম্নবা মিৎয়েং অমগা লোয়ননা, কোয়লা মন্ত্রলয়না এফ.আই.সি.সি.আইগা লোয়ননা সি.এম. (এস.পি.) এক্ত অমসুং এম.এম.দি.আর. এক্তকী প্রোবিজনশিংগী মখাদা কোয়লা খনি ৪১ নিলাম লাউনবা থবক পায়খৎলে। মসিগী নিলাম লাউনবগী থবকশিং অসি কম্মর্সিয়েল মাইনিংগীদমক ভারতকী কোয়লাগী সেক্তর হাংদোকপা হৌবনি। মসিনা লৈবাক অসিনা মসিগী দরকার ওইবা ইনর্জি ওক্নবা পুথোকপা ঙমহল্লগনি অমসুং ইন্দস্ত্রি চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি। কোয়লা য়োন্নবা কোয়লা খনিশিং নিলাম লাউনবগী থৌরাং অসি অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ানগী মখাদা ভারত সরকারনা পরিং নাইনা লাউথোকখিবশিং অদুগী শরুক অমনি। থৌরম অসি ভর্চুএল ওইনা ২০২০গী জুন ১৮গী অয়ুক পুং ১১দা পাংথোক্কনি। এন.আই.সি., এন.ই.জি.দি. অমসুং এফ.সি.আই.আই.গী তোঙান-তোঙানবা নেতৱার্কশিংগী খুৎথাংদা ভর্চুএল ওইনা থৌরম অসি খুদিংমক্না শরুক য়াবা য়াগনি।
নিলাম লাউবগী থবক হৌদোকপা
২. পৱার, স্তিল, এলুমিনিয়ম, স্পোঞ্জ আইরন অসিনচিংবা মরুওইবা ইন্দস্ত্রিশিংগী মরুওইবা মচাকশিং পীরিবা মাইনিং সেক্তরদা অত্মানির্ভর ভারত ফংবা ঙম্নবা লৈবাক অসিগীদমক মহাক্কী পান্দম অদুগা লোয়ননা নিলাম লাউবা হৌদোকপা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা কোয়লা, মাইন্স অমসুং পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর প্রালহাদ জোসি শরুক য়াগনি।
৩. মসিগী শিংথানিংঙাই ওইরবা থবক অসিনা লনাই কম্পেনি শরুক য়াবা হেনগৎহন্দুনা পোৎথোক পুথোকপা হেনগৎহনগনি, চাংদম্নবা লৈরগনি, শেন য়াম্না থাদদুনা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজি অমসুং খুৎলায় শীজিন্নদুনা পোৎথোক হেনগৎহনগনি, তুংকোইনা চৎনগদবা কোয়লা পেক্নবগী লম্বী শেম্লগনি অমসুং লৈবাক অসিগী চাউখৎত্রিবা মফমশিংদা থবক হেন্না ফংহন্নবগী খুদোংচাবশিং পীরগনি। কমর্সিয়েল মাইনিংগী থবক হৌদোকপদগী, মাইনিং, পাৱর অমসুং মৈখু চেন্দবা কোয়লাগা মরী লৈনবা লমশিংদা ইনবেস্তরশিংনা খুদোংচাবশিং লৌনবা ভারতনা কোয়লাগী সেক্তর হাংদোক্লে।
৪. থৌরম অদুদা এফ.সি.আই.আই.গী প্রসিদেন্ত, দোক্তর সঙ্গিতা রেদ্দি, বেদান্তা গ্রুপকী চেয়রমেন অনি অগরৱাল অমসুং তাতা সন্সসকী চেয়রমেন এন.চন্দ্রসেখারন ৱা ঙাংগনি।
৫. থৌরম অদু লাইভ তেলিকাস্ত তৌগনি অমসুং মশক নাইবা ইন্দস্ত্রিশিংগী লুচিংবশিং, ললোনবশিং, বেঙ্কগী মীওইশিং, মাইনিং ইন্দস্ত্রিগী ওন্ত্রেপ্রেনিয়রশিং, দিপ্লোমেতশিং, মপান লৈবাকশিংগী মীহুৎশিং শরুক য়াগনি হায়না থাজরি।
নিলাম লাউবগী মরুওইবা তার্মশিং
6. কোয়লাগী খনিশিং পীনবা তাঙ্কক অনি লৈবা ইলেকত্রোনিক ওইনা নিলাম লাউনবা থৌরাং অমা পায়খৎলে। নিলাম লাউবগী অকুপ্পা মরোলশিং এম.এস.তি.সি লিমিতেৎনা য়ুম্বু ওইবা http://cma.mstcauction.com/auctionhome/coalblock/index.jsp দগী খঙবা য়াগনি।
. লৈবাক অসিনা ফংগদবা কান্নবশিং :
• খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা ঙম্বগী চাং য়ৌদুনা এম.তি ২২৫ পুথোকপা মতমদা, হায়রিবা মাইনশিং অসিনা ২০২৫-২৬দা লৈবাক অসিনা পুথোক্নবা পান্দম থম্লিবা কোয়লাগী পোৎথোক্কী চাদা ১৫ পুথোক্কনি।
• মীওই লাখ ২.৮ হেন্না থবক ফংহগনি : চাউরাক্না মীওই ৭০,০০০ হকথেংননা থবক পীগনি অমসুং চাউরাক্না মীওই ২১০,০০০ নাকোইননা থবক পীগনি।
• মথং চহি ৫-৭দা লৈবাক অসিদা চাউরাক্না লুপা ক্রোর ৩৩,০০০ রোম থাদরক্কনি হায়না পানরি।
• হায়রিবা মাইনশিং অসিনা রাজ্য সরকারশিংদা চহি অমদা লুপা ক্রোর ২০,০০০ ফংহনগনি।
• এফ.দি.আই. চাদা ১০০ য়াবদগী মাইনিংগী থবকশিংদা মালেমগী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং, খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিং অমসুং মেছিনশিং পুরক্লবা য়ারি।
• লৈবাক অসিগী ওক্নবা পুথোকপদগী মপান্দগী পুশিল্লকপা তোক্তুনা ইন্দিপেন্দেন্ত থর্মেল পৱার প্লান্তশিং অমসুং কেপতিব পৱার প্লান্তশিং ফোরেন করেন্সি কনবা ঙম্লগনি।
• ইন্দিস্ত্রিশিংগী কোয়লাগী পোৎথোকশিং মরাংকাইনা থম্বদগী রিগুলেতেৎ অমসুং নন-রিগুলেতেৎ সেক্তরশিং ফগৎহল্লগনি।
• নেস্নেল কোল ইন্দেক্স চৎনবদগী মনিংতম্বা কৈথেল অমা শেমগৎলগনি।
• কোল গ্যাসতিফিকেসন অমসুং লিকুইফেক্সনগী থবকশিং হেনগৎহন্দুনা অকোয়বগী ফিবম মোৎপা হন্থরগনি অমসুং মৈখু চেন্দবা ইনর্জী শীজিন্নবা হেনগৎহল্লগনি।