প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজ্য প্ৰতিষ্ঠা দিৱসত তেলেংগানাৰ জনসাধাৰণক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা
02 JUN 2026 8:27AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি তেলেংগানা ৰাজ্য প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উপলক্ষে তেলেংগানাবাসীলৈ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
তেলেংগানাৰ জনসাধাৰণ উদ্ভাৱন আৰু উদ্যোগৰ মনোভাৱৰ বাবে পৰিচিত বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যখনৰ গৌৰৱময় সংস্কৃতি আৰু সাহস তথা দৃঢ়তাৰ ইতিহাসৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে ‘বিকশিত ভাৰত’ৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰাত তেলেংগানাৰ বিকাশৰ ধাৰাৰ প্ৰতি কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাৰ কথা দোহাৰি ৰাজ্যখনৰ জনসাধাৰণৰ সুস্বাস্থ্য আৰু সফলতাৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছে:
‘তেলেংগানা ৰাজ্য প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উপলক্ষে তেলেংগানাৰ জনসাধাৰণলৈ শুভেচ্ছা জনালো। তেলেংগানাৰ জনসাধাৰণ উদ্ভাৱন আৰু উদ্যোগৰ মনোভাৱৰ বাবে পৰিচিত। ৰাজ্যখনৰ ইয়াৰ গৌৰৱময় সংস্কৃতি আৰু সাহস তথা দৃঢ়তাৰ ইতিহাসৰ বাবে পৰিচিত। ‘বিকশিত ভাৰত’ৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰাত তেলেংগানাৰ বিকাশৰ ধাৰাৰ প্ৰতি কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ সম্পূৰ্ণ দায়বদ্ধ। ৰাজ্যখনৰ জনসাধাৰণৰ সুস্বাস্থ্য আৰু সফলতাৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিছো।’

Prime Minister's Office
Prime Minister greets the people of Telangana on Statehood Day
02 JUN 2026 8:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today extended his greetings to the people of Telangana on the special occasion of Telangana Statehood Day.
The Prime Minister noted that the people of Telangana are known for their spirit of innovation and enterprise, and highlighted the state's glorious culture and history of courage and determination. Shri Modi affirmed the Central Government's commitment to supporting Telangana's growth trajectory in realising the dream of a 'Viksit Bharat', and prayed for the good health and success of the people of the state.
The Prime Minister posted on X:
"Greetings to the people of Telangana on the special occasion of Telangana Statehood Day. The people of Telangana are known for their spirit of innovation and enterprise. The State is known for its glorious culture and history...one of courage and determination. The Central Government is committed to supporting Telangana's growth trajectory in realising our dream of a Viksit Bharat. Praying for the good health and success of the people of the State"