প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গনাগী মীয়ামদা স্তেতহুদ দেনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
02 JUN 2026 8:27AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি তেলঙ্গনাগী স্তেতহুদ দেগী অখন্নবা থৌরমদা তেলঙ্গনাগী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
তেলঙ্গনাগী মীয়াম অসি মখোয়গী ইন্নোবেসন অমসুং এন্তর‌প্রাইজকী ৱাখল্লোনগীদমক খঙনৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি অমসুং মহাক্না রাজ্য অসিগী শিংথানীংঙাই ওইরবা চৎনবী অমসুং থৌনা অমসুং অখাং কনবগী পুৱারীগী মতাংদা পনখি। শ্রী মোদীনা 'ভিক্সিৎ ভারত'কী মঙলান অদু মংফাওনহন্নবা তেলঙ্গনাগী গ্রোথ ত্রেজেক্তরীদা মতেং পাংনবা কেন্দ্র সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ অদু ফোংদোকখি অমসুং মহাক্না রাজ্য অসিগী মীয়াম্না হকচাং ফনা লৈনবা অমসুং মাইপাকপনবগীদমক থৌনিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি:
“তেলঙ্গনাগী মীয়ামদা তেলঙ্গনা স্তেতহুদ দেগী অখন্নবা থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। তেলঙ্গনাগী মীয়াম্না মখোয়গী ইন্নোবেসন অমসুং এন্তরপ্রিন্যুওরশিপকী ৱাখল্লোনগীদমক খঙনৈ। রাজ্য অসি মাগী শিংথানীংঙাই ওইবা চৎনবী অমসুং পুৱারীগীদমক খঙনৈ...থৌনা অমসুং অখাং কনবা মতৌ। কেন্দ্র সরকারনা ভিক্সিৎ ভারতকী ঐখোয়গী মঙলান অসি মঙফাওনহন্নবা তেলঙ্গনাগী গ্রোথ ত্রেজেক্তরীদা মতেং পাংনবা ফিরেপ লৌখি। রাজ্য অসিগী মীয়াম হকচাং ফনা লৈবা অমসুং মাই পাকপা ওইরসনু হায়দুনা থৌনিজরি”

Prime Minister's Office
Prime Minister greets the people of Telangana on Statehood Day
02 JUN 2026 8:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today extended his greetings to the people of Telangana on the special occasion of Telangana Statehood Day.
The Prime Minister noted that the people of Telangana are known for their spirit of innovation and enterprise, and highlighted the state's glorious culture and history of courage and determination. Shri Modi affirmed the Central Government's commitment to supporting Telangana's growth trajectory in realising the dream of a 'Viksit Bharat', and prayed for the good health and success of the people of the state.
The Prime Minister posted on X:
"Greetings to the people of Telangana on the special occasion of Telangana Statehood Day. The people of Telangana are known for their spirit of innovation and enterprise. The State is known for its glorious culture and history...one of courage and determination. The Central Government is committed to supporting Telangana's growth trajectory in realising our dream of a Viksit Bharat. Praying for the good health and success of the people of the State"