নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কারগীদমক নোমিনেসনগী কৌবা
নোমিনেসন পিশিনবগী অরোয়বা তাং অসি জুলাই ৩১, ২০২৬নি
নেস্নেল এৱার্দ পোর্তেলগী খুৎথাংদা ওনলাইন্দা পিশিনগদবা নোমিনেসনশিং
27 APR 2026 12:02PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা অঙাংশিংগী অখন্নবা মায়পাকপশিং শকখঙনবা চহি খুদিংগী পিরিবা মমিং লৈরবা লৈবাককি থাক্কী মনা অমা ওইরিবা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার (পি.এম.আর.বি.পি.)গীদমক নোমিনেসন কৌখ্রে। মনাশিং অসি থৌনা ফবা, শান্ন-খোৎনবা, সোসিএল সর্ভিস, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, এনভাইরোন্মেন্ত অমদি আর্তস এন্দ কলচরগী লমদা লৈবাক্কি থাক্তা শকখঙবা য়াবা অঙাংশিংদা পিরি।
চহি ৫ গী মথক্তা অমদি চহি ১৮ দা হেনবা (জুলাই ৩১, ২০২৬ফাওবগী মনুংদা), ভারতকি নাগরিক অমা ওইরিবা অমসুং ভারত্তা লৈবা অঙাং অমহেক্তনা এৱার্দশিং অসিগীদমক ইলিজিবল ওইগনি।
নাগরিক অমত্তদগী নোমিনেসন অসি https://awards.gov.in দা লৈবা নেস্নেল এৱার্দ পোর্তেলগী খুৎথাংদা খক্তমক ফংগনি। মনাশিংগীদমক্তা সেলফ-নোমিনেসন & রিকমেন্দেসনশিং, অনিমক য়েংশিনগনি। ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং লৌবগী অরোয়বা তাং অসি জুলাই ৩১, ২০২৬নি, অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা চানবিদুনা নেস্নেল এৱার্দ পোর্তেল (https://awards.gov.in)দা চঙবিয়ু।

Ministry of Women and Child Development
Call for Nominations for Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar
Last date for submission of nominations is 31st July 2026
Nominations to be submitted online through the National Awards Portal
27 APR 2026 12:02PM by PIB Delhi
The Government of India has invited nominations for the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP), a prestigious national-level award conferred annually to recognize exceptional achievements of children across the country. The awards are given to children who deserve recognition at the national level in the fields of Bravery, Sports, Social Service, Science & Technology, Environment and Arts & Culture.
Any child above the age of 5 years and not exceeding 18 years (as on 31st July, 2026), who is an Indian Citizen and residing in India is eligible for the awards.
Nominations from any citizen will be received only through the National Awards Portal on https://awards.gov.in. Self-nomination & recommendations for the awards, both shall be considered. The last date for receipt of online applications is 31st July, 2026. For more details, please visit the National Awards Portal (https://awards.gov.in).