ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହିଳା ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ସମୟୋଚିତ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 APR 2026 3:19PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଶୋଭା କରନ୍ଦଲାଜେଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ଅନୁଚ୍ଛେଦରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ତୃତୀୟାଂଶ ସଂରକ୍ଷଣକୁ ଏକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏବଂ ଏକ ଅନୁଷ୍ଠାନ ଭାବେ ସଂସଦ ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ। ଏହା ଭାରତର ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଜନଗଣନା ପରିଚାଳନା, ସୀମା ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିବା ଏବଂ ଗୋଟିଏ ବି ଦିନ ଯେପରି ନଷ୍ଟ ନହୁଏ ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଛି;
"ଏହି ଅନୁଚ୍ଛେଦରେ, କେନ୍ଦ୍ର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଶୋଭା କରନ୍ଦଲାଜେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ତୃତୀୟାଂଶ ସଂରକ୍ଷଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏବଂ ଏକ ଅନୁଷ୍ଠାନ ଭାବରେ ସଂସଦ ପାଇଁ ଏକ ମୁହୂର୍ତ୍ତ ।
ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତର ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଜନଗଣନା ପରିଚାଳନା, ସୀମା ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିବା ଏବଂ ଗୋଟିଏ ଦିନ ଯେଭଳି ନଷ୍ଟ ନହୁଏ ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଜରୁରୀ।
https://www.newindianexpress.com/nation/2026/Apr/16/womens-quota-why-the-time-to-act-is-now

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on women’s reservation and need for timely implementation
16 APR 2026 3:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister of State Smt. Shobha Karandlaje.
The article highlights the one-third reservation for women as a moment that belongs to all and to Parliament as an institution. It stresses the need for urgency for the women of India in conducting the census, completing delimitation and ensuring that not a day is lost.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“In this article, the Union MoS Smt @ShobhaBJP highlights the one-third reservation for women as a moment that belongs to all of us and to Parliament as an institution.
She stresses that urgency is needed now for the women of India, in conducting the census, completing delimitation and ensuring not a day is lost.
https://www.newindianexpress.com/nation/2026/Apr/16/womens-quota-why-the-time-to-act-is-now