প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নুপীগী ফম খাকপা অমসুং মতম চানা থবক পাংথোকপগী মথৌ তাবগী মতাংদা ইবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
16 APR 2026 3:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি শোভা কারান্দলাজেনা ইখিবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে।
আর্টিকল অসিনা নুপীগী ওইনা শরুক অহুম থোকপগী অমখক ফম খাকপা অসি মীপুম খুদিংমক্কী অমসুং ইন্সতিত্যুসন অমা ওইনা পার্লিয়ামেন্তকী তাঞ্জা অমনি হায়না ফোংদোক্লি। সেন্সস পাংথোকপদা, দেলিমিতেসন লোইশিনবদা অমসুং নুমিৎ অমত্তা মাংহন্দনবা ভারতকী নুপীশিংগী তঙাইফদবা অদুদা মসিনা অকনবা ৱাফম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীগী ওফিসনা X তা অসুম্না থাগৎখি;
মসিগী আর্তিকল অসিদা, কেন্দ্রগী এম.ও.এস. শ্রীমতি @ ShobhaBJP না নুপীশিংগীদমক শরুক অহুম থোকপগী অমগী ফম খাক্লিবা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী অমসুং ইন্সতিত্যুসন অমা ওইনা পার্লিয়ামেন্তকী মতম অমনি হায়না ফোংদোক্লি।
সেন্সস পাংথোকপদা, দেলিমিতেসন লোইশিনবদা অমসুং নুমিৎ অমত্তা মাংহন্দনবা ভারতকী নুপীশিংগীদমক হৌজিক তঙাই ফদবা অসি য়াম্না মরু ওই হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি।
https://www.newindianexpress.com/nation/2026/Apr/16/womens-quota-why-the-time-to-act-is-now

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on women’s reservation and need for timely implementation
16 APR 2026 3:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister of State Smt. Shobha Karandlaje.
The article highlights the one-third reservation for women as a moment that belongs to all and to Parliament as an institution. It stresses the need for urgency for the women of India in conducting the census, completing delimitation and ensuring that not a day is lost.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“In this article, the Union MoS Smt @ShobhaBJP highlights the one-third reservation for women as a moment that belongs to all of us and to Parliament as an institution.
She stresses that urgency is needed now for the women of India, in conducting the census, completing delimitation and ensuring not a day is lost.
https://www.newindianexpress.com/nation/2026/Apr/16/womens-quota-why-the-time-to-act-is-now