প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহিলা সংৰক্ষণ আৰু ইয়াৰ সময়োপযোগী ৰূপায়ণৰ প্ৰয়োজনীয়তা সম্পৰ্কে এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে
16 APR 2026 3:19PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্য মন্ত্ৰী শ্ৰী শোভা কাৰাণ্ডলাজেই লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে।
এই প্ৰবন্ধটোত নাৰীৰ বাবে এক তৃতীয়াংশ সংৰক্ষণক সকলোৰে ক্ষেত্ৰত আৰু সংসদৰ দৰে প্ৰতিষ্ঠানৰ অন্তৰ্গত এক মুহূৰ্ত হিচাপে উজ্জ্বল কৰি তোলা হৈছে। লেখাটোত দেশৰ মহিলাসকলৰ বাবে লোকপিয়ল কৰা, সীমা নিৰ্ধাৰণ প্ৰক্ৰিয়া সম্পূৰ্ণ কৰা, আৰু এটা দিনো যাতে অপচয় নহয় তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ে ‘এক্স’ত পোষ্ট কৰিছে :
"এই লেখাটোত কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্য মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী @ShobhaBJP-য়ে মহিলাৰ বাবে এক তৃতীয়াংশ সংৰক্ষণক আমাৰ সকলোৰে ক্ষেত্ৰত আৰু সংসদৰ দৰে প্ৰতিষ্ঠানৰ এক মুহূৰ্ত হিচাপে উজ্জ্বল কৰি তুলিছে।
দেশৰ মহিলাসকলৰ বাবে তৎকালে লোকপিয়ল কৰা, সীমা নিৰ্ধাৰণ সম্পূৰ্ণ কৰা আৰু এটাও দিন যাতে অপচয় নহয় তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰখাৰ প্ৰয়োজনীয়তা আছে বুলিও তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
https://www.newindianexpress.com/nation/2026/Apr/16/womens-quota-why-the-time-to-act-is-now

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on women’s reservation and need for timely implementation
16 APR 2026 3:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister of State Smt. Shobha Karandlaje.
The article highlights the one-third reservation for women as a moment that belongs to all and to Parliament as an institution. It stresses the need for urgency for the women of India in conducting the census, completing delimitation and ensuring that not a day is lost.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“In this article, the Union MoS Smt @ShobhaBJP highlights the one-third reservation for women as a moment that belongs to all of us and to Parliament as an institution.
She stresses that urgency is needed now for the women of India, in conducting the census, completing delimitation and ensuring not a day is lost.
https://www.newindianexpress.com/nation/2026/Apr/16/womens-quota-why-the-time-to-act-is-now