ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ଓପନ ଏଆଇ ସିଇଓ
20 FEB 2026 9:06PM by PIB Bhubaneswar
ଓପନ ଏଆଇର ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ସାମ ଅଲ୍ଟମ୍ୟାନ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି।
ବୈଠକ ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବ୍ୟାପକ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି ଏବଂ ପ୍ରତିଭା ଏବଂ ନବସୃଜନ ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ହବ୍ ହେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ।
ଭାରତର ପ୍ରତିଭାବାନ ଯୁବକମାନଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିବେଶ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମୁଦାୟକୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥିଲେ, ଯାହା ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଥିଲା।
ଏକ୍ସରେ ସାମ ଅଲ୍ଟମ୍ୟାନଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଏହା ବାସ୍ତବରେ ଏକ ବହୁତ ଭଲ ବୈଠକ ଥିଲା। ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ (ଏ. ଆଇ.) କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି। ଆମେ ବିଶ୍ୱକୁ ଆମ ପ୍ରତିଭାବାନ ଯୁବକମାନଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିବେଶ କରିବା ଏବଂ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରୁଛୁ।

Prime Minister's Office
CEO of OpenAI meets Prime Minister
20 FEB 2026 9:06PM by PIB Delhi
The CEO of OpenAI, Mr Sam Altman met the Prime Minister, Shri Narendra Modi today.
Following the meeting, the Prime Minister emphasized that India is making immense strides in AI and is poised to become a global hub for talent and innovation.
The Prime Minister extended an invitation to the international community to invest in India’s talented youth, adding vigour to this transformative sector.
Responding to a post by Sam Altman on X, Shri Modi said:
“It was a very good meeting indeed. India is making immense strides in the world of AI. We invite the world to invest in our talented youth and add vigour to this sector.
@OpenAI”