শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
অসামদা ব্রহ্মপুত্র তুরেল মখাদা অপুনবা কিমি ৩৩.৭ শাংবা ত্বিন তুব তি.বি.এম রোদ অন্দরৱাতর তন্নেল অনিগা লোয়ননা তুবশিংগী মনুংদা তুব অমদা রেলৱেজ ইনফ্রাষ্ট্রকচর য়াওহন্নবা শেমগৎ-শাগৎপদা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
14 FEB 2026 12:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা, ইঞ্জিনিয়ারিং প্রোক্যুরমেন্ত কন্সত্রক্সন(ই পি সি) দা অসামদা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১৮,৬৬২ চঙনা ব্রহ্মপুত্র তুরেল মখাদা কিমি ১৫.৭৯ গী রোদ কম রেল তন্নেল য়াওনা নেসনেল হায়ৱে-১৫ দা গোহপুরদগী সেক্সন ৭১৫ দা নুমালিগর ফাওবদা লেন ৪ গী এসেস-কন্ত্রোল গ্রিনফিল্দ লম্বী শেমগৎপদা ঙরাং অয়াবা পীরে।
হৌজিক এন.ঐচ-৭১৫ দা নুমালিগর অমসুং এন.ঐচ-১৫ দা গোহপুর অনিগী মরক্ত শম্নরিবা অসি এন.ঐচ-৫২ দা সিলঘাত ময়াদা কালিয়াভামভোরা রোদ ব্রিজদগী কিমি ২৪০ থাপ্পী অমসুং নুমালিগর, কাজিরঙ্গ নেসনেল পার্ক অমসুং বিশ্বনাথ তাউন ফাওরগা চৎপদা পুং ৬ চঙলি। খুদোংচাদবশিং অসি কোকহন্নবা, প্রোজেক অসিনা ব্রহ্মপুত্র তুরেল মখাদা কিমি ১৫.৭৯ গী রোদ কম রেল তন্নেল য়াওনা নেসনেল হায়ৱে-১৫ দা গোহপুরদগী সেক্সন ৭১৫ দা নুমালিগর ফাওবদা লেন ৪ গী এসেস-কন্ত্রোল গ্রিনফিল্দ লম্বী শেমগৎকনি। মসি ভারতকী অহানবা ঈশিং মনুংদা লৈবা লম্বী অমসুং রেল তন্নেল ওইরগনি অমসুং মালেমগী অনিশুবা ওইরগনি। প্রোজেক অসিনা অসাম, অরুনাচল প্রদেস, নাগালেন্দ অমসুং অতোপ্পা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদা কান্নবা পীরগনি। মসিনা লমদম অসিদা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন ফগৎহনগনি, ভারা হন্থহনগনি অমসুং শেন-থুম চাউখৎহনগনি।
প্রোজেক অসিনা অচৌবা নেসনেল হায়ৱে অনি (এন.ঐচ-১৫ অমসুং এন.ঐচ-৭১৫) পুনশিনগনি অমসুং রেলৱে লাইন অনি হায়বদি গোহপুরগী মাইকৈদা এন.এফ.আরগী রঙ্গিয়া দিবিজনগী মখাদা রঙ্গিয়া-মুকোংসেলেক রেলৱে ষ্টেসন অমসুং নুমালিগরগী মাইকৈদা এন.এফ.আরগী তিন্সুকিয়া দিবিজনগী মখাদা ফুরকাতিং-মারিয়ানি লুপ লাইন সেক্সন পুনশিনগনি। প্রোজেক অসিনা অসাম শীনবা থুংনা শেন-থুম, খুন্নাই অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী মরুওইবা মফমশিং শম্নহনগনি। মসিগী মথক্ত, প্রোজেক অসিনা শেন-থুমগী মফম ১১, খুন্নাইগী মফম ৩, লমকোয়ফম ২ অমসুং লোজিষ্টিক্স মফম ৮ শম্নহনগনি অমসুং মরুওইবা রেলৱে ষ্টেসন ৪, এয়রপোর্ত ২ অমসুং ইনলেন্দ ৱাতর ৱে ২গা শম্নবা হেনগৎহন্দুনা লমদম অসিদা য়াংনা পোৎ-চৈশিং অমসুং পেসেঞ্জরশিং চৎথোক-চৎশিন তৌবা হেনগৎহনগনি।
লোইশিল্লকপদা, লমদম অসিগী লাল্লোং, শেন-থুম চাউখৎপা, শেন-থুমগী মরুওইবা মফমশিং শম্নবা অমসুং ললোন-ইতিক অমসুং উদ্যোগ চাউখৎনবা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীবদা প্রোজেক অসিনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। প্রোজেক অসিনা হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক লাখ ৮০ রোম পীগনি অমসুং অকোয়বগী মফমশিং চাউখৎনবা অমসুং নুংঙাইনবা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীগনি।
কোরিদোরগী মেপ:
প্রোজেক্কী অকুপ্পা মরোলশিং
শক্তম
অকুপ্পা মরোলশিং
প্রোজেক্কী মমিং
অসামদা ই.পি.সি মোদতা অপুনবা কিমি ৩৩.৭ শাংবা ব্রহ্মপুত্র তুরেল মখাদা ত্বিন তুব তি.বি.এম রোদ অন্দরৱাতর তন্নেল অনি শাবা অমসুং মসিগা লোয়ননা তুবশিংগী মনুংদা তুব অমদা রেলৱেজ ইনফ্রাষ্ট্রকচর য়াওহনবা।
কোরিদোর
এন.ঐচ-১৫ দা গোহপুর- এন.ঐচ-৭১৫ দা নুমালিগর
অশাংবা(কিমি)
কিমি ৩৩.৭
অপুনবা সিবিলগী শেনফম(লুপা করোর)
করোর ১১,৯৮২.৩৬
লম লৌশিনবগী শেনফম(লুপা করোর)
৭১৬.৬৫
অপুনবা শেনফম(লুপা করোর)
১৮,৬৬২.০২
মওং
ইঞ্জিনিয়ারিং প্রোক্যুরমেন্ত কন্সত্রক্সন(ই পি সি)
প্রোজেক্কী অশাংবা
কিমি ৩৩.৭
ত্বিন তুব তি.বি.এম তন্নেলশিংগা লোয়ননা তুবশিংগী মনুংদা অমদা রেলৱেল
কিমি ১৫.৭৯
অপুনবা রোদ কত অমসুং কভর
কিমি ১.২৬
অপুনবা রেল কত অমসুং কভর
কিমি ৪
শম্নগদবা মরুওইবা লম্বীশিং
নেসনেল হায়ৱেশিং- এন.ঐচ-১৭ অমসুং এন.ঐচ-৭১৫
শম্নগদবা রেল লাইন
গোহপুরগী মাইকৈদা এন.এফ.আরগী রঙ্গিয়া দিবিজনগী মখাদা রঙ্গিয়া-মুকোংসেলেক রেলৱে ষ্টেসন
নুমালিগরগী মাইকৈদা এন.এফ.আরগী তিন্সুকিয়া দিবিজনগী মখাদা ফুরকাতিং-মারিয়ানি লুপ লাইন সেক্সন
শম্নগদবা শেন-থুম/খুন্নাই/ত্রান্সপোর্তকী শরুকশিং
এয়রপোর্তশিং(২): দোনি পাউলো হোলোঙ্গি এয়রপোর্ত ইতানগর অমসুং তেজপুর এয়রপোর্ত
রেলৱে ষ্টেসনশিং(০৪): নুমালিগর রেলৱে ষ্টেসন, গোহপুর রেলৱে ষ্টেসন, গোলাঘাত তাউন রেলৱে ষ্টেসন, সিমালুগুরি জঙ্কসন
ইনলেন্দ ৱাতর ৱে তর্মিনেলশিং(০২): বিশ্বনাথ ঘাত ৱাতর ৱে তর্মিনেল, তেজপুর ৱাতর ৱে তর্মিনেল
শেন-থুমগী মফমশিং (১১): নুমালিগর ইন্দষ্ট্রিএল এরিয়া, জোরহাত দি.আই.সি, আই.আই.দি.সি তিতাবোর, ইন্দষ্ট্রিএল এরিয়া জুনাকিনগর, ইন্দষ্ট্রিএল ষ্টেৎ নাগাউন, আই.আই.দি.সি দেমাউ, ইন্দষ্ট্রিএল ষ্টেৎ সিবসাগর, আই.আই.দি.সি নালতালি, ইন্দষ্ট্রিএল এরিয়া দোলাবারি, মিনি ইন্দষ্ট্রিএল এরিয়া বিশ্বনাথ, এম.এম.এল.পি জোগিঘোপা
খুন্নাইগী মফমশিং (০৩): ত্রাইবেলগী জিলা- দিমা হাসাউ; এস্পিরেসনেল দিষ্ট্রিক ২-উদালগিরি অমসুং দারাং
লমকোয়ফমশিং (০২): কাজিরঙ্গ নেসনেল পার্ক অমসুং দিওপাহার আর্কিওলোজিকেল সাইত
শম্নগদবা মরুওইবা সহরশিং/তাউনশিং
অসামদা নুমালিগর, তেজপুর, গোহপুর দিব্রুগর অমসুং অরুনাচল প্রদেসতা ইতানগর
থবক পীবা ঙমদবা
হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক লাখ ৮০ (মেন-দেস)
শেনবা চহি-২৫ দা এন্নুয়েল এভরেজ দেলি ত্রাফিক
৪৬৮০ পেসেঞ্জর কার য়ুনিত(পি সি য়ু)

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of Twin Tube TBM road Underwater tunnel 2 Lane each under River Brahmaputra along with provision of Railway infrastructure in one of the tubes, in Assam with total length of 33.7 Km
14 FEB 2026 12:56PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, yesterday has approved construction of 4-Lane Access-Controlled Greenfield connectivity from Gohpur on NH-15 to Numaligarh on 715 section including 15.79 Km. of Road cum Rail Tunnel under River Brahmaputra to be developed at a total capital cost of Rs.18,662 crore in Assam on Engineering procurement Construction (EPC).
Currently, connectivity between Numaligarh on NH715 and Gohpur on NH-15 is 240 Km. from existing Kaliabhambhora road bridge near Silghat on NH-52 which takes 6 Hours passing through Numaligarh, Kaziranga National park and Biswanath Town. To address these challenges, the project is proposed to be developed as 4-Lane Access-Controlled Greenfield connectivity from Gohpur on NH-15 to Numaligarh with Road cum Rail tunnel below the river Brahmaputra river. This would be first underwater Road cum Rail tunnel in the India and 2nd in world. The project will provide significant benefit to Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland and other North -Eastern States. This will enhance the efficiency of freight movement, reducing logistics cost and driving socio-economic growth in the region.
The project alignment integrates with 02 major National Highways (NH-15 and NH-715) and 02 Railway lines i.e. Rangia-Mukongselek Railway Section under Rangia Division of NFR on Gohpur Side and Furkating-Mariani loop line section under Tinsukia Division of NFR on Numaligarh side. The project providing seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Assam. Additionally, the project will enhance multi-modal integration by connecting with 11 Economic Nodes, 03 Social Nodes, 02 Tourist nodes and 08 Logistic Nodes, providing enhanced connectivity with 04 Major Railway Station, 02 Airport, and 2 inland water way thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region.
Upon completion, the project will play a pivotal role in strategic considerations, regional economic growth, strengthening connectivity between major economic centers and opening new avenues for trade and industrial development. The project will also generate approximately 80 Lakhs person-days of direct and indirect employment, and will open new avenues of growth, development and prosperity in surrounding regions.
Map of Corridor:
Project Details
Feature
Details
Project Name
Construction of Twin Tube TBM road Underwater tunnel 2 Lane each under River Brahmaputra along with provision of Railway infrastructure in one of the tubes, in the state of Assam on EPC Mode with total length of project as 33.7 Km.
Corridor
Gohpur on NH-15 – Numaligarh on NH-715
Length (km)
33.7 Km.
Total Civil Cost (Rs Cr.)
11,982.36 Cr.
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
716.65
Total Capital Cost (Rs Cr.)
18,662.02
Mode
Engineering Procurement Construction (EPC).
Project Length
Instant Project of Length 33.77 Km.
Twin Tube TBM Tunnel with Railway in one of the tubes
15.79 Km.
Total Road cut & cover
1.26 Km.
Total Rail cut & cover
4 Km.
Major Roads Connected
National Highways – NH-15 & NH715
Rail Line connected
Rangia-Mukongselek Railway Section under Rangia Division of NFR on Gohpur Side
Furkating-Mariani loop line section under Tinsukia Division of NFR on Numaligarh side
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airports (02 ) : Dony Paulo Holongi Airport Itanagar and Tezpur Airport
Railway Stations (04) : Numaligarh Railway Station, Gohpur Railway Station, Golaghat Town Railway Station, Simaluguri Junction
Inland Water way Terminals (02): Biswanath Ghat Water way terminal, Tezpur Water way terminal
Economic Nodes (11) : Numaligarh Industrial Area, Jorhat DIC, IIDC Titabor, Industrial Area Junakinagar, Industrial Estate Nagaon, IIDC Demow, Industrial Estate Sivasagar, IIDC Naltali, Industrial Area Dolabari, Mini Industrial Area Biswanath, MMLP Jogighopa.
Social Nodes (03) : 1 Tribal district – Dima Hasao; 02 Aspirations Districts-Udalguri & Darrang
Tourist Nodes (02) : Kaziranga National Park & Deopahar Archaeological Site
Major Cities / Towns Connected
Numaligarh, Tezpur, Gohpur Dibrugarh in Assam & Itanagar In Arunachal Pradesh
Employment Generation Potential
80 Lakhs Man-Days of Direct & In-direct
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-25
Estimated at 4680 Passenger Car Units (PCU)