প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব ৰেডিঅ’ দিৱস হৈছে জনসাধাৰণৰ বাবে বিশ্বাসযোগ্য কণ্ঠস্বৰৰ উদযাপন : প্ৰধানমন্ত্ৰী
২২ ফেব্ৰুৱাৰীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া এই মাহৰ মন কি বাতৰ বাবে পৰামৰ্শ আহ্বান প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
13 FEB 2026 12:08PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে বিশ্ব ৰেডিঅ’ দিৱস হৈছে এনে এক মাধ্যম যিটো মানুহৰ বাবে এক বিশ্বাসযোগ্য কণ্ঠস্বৰ, সেয়া দুৰ্গম গাঁৱতে হওক বা ব্যস্ত চহৰতেই হওক। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে বছৰ বছৰ ধৰি ৰেডিঅ’ই সময়োপযোগী তথ্য প্ৰদান, প্ৰতিভাৰ বিকাশ আৰু সৃষ্টিশীলতাক উৎসাহিত কৰি আহিছে।
"মন কি বাতৰ জৰিয়তে মই জনসাধাৰণৰ সামাজিক শক্তিক উলিয়াই অনাৰ ক্ষেত্ৰত ৰেডিঅ'ৰ সম্ভাৱনা প্ৰত্যক্ষভাৱে অনুভৱ কৰিছো। এই মাহৰ অনুষ্ঠানটো ২২ ফেব্ৰুৱাৰী দেওবাৰে অনুষ্ঠিত হ’ব। অনুষ্ঠানটোৰ বাবে আপোনালোকৰ পৰামৰ্শসমূহ শ্বেয়াৰ কৰক", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰে :
"বিশ্ব ৰেডিঅ' দিৱস হৈছে এনে এটা মাধ্যমৰ উদযাপন, যিটো হৈছে জনসাধাৰণৰ বাবে এক বিশ্বাসযোগ্য কণ্ঠস্বৰ, সেয়া দুৰ্গম গাঁৱতে হওক বা ব্যস্ত চহৰতেই হওক। বছৰ বছৰ ধৰি ৰেডিঅ'ই সময়োপযোগী তথ্য প্ৰদান, প্ৰতিভা বিকাশ আৰু সৃষ্টিশীলতাক উৎসাহিত কৰি আহিছে। এই মাধ্যমৰ সৈতে জড়িত সকলোৰে প্ৰচেষ্টাক স্বীকৃতি দিয়াৰ বাবেই এই দিৱস।”
#MannKiBaatৰ জৰিয়তে আমাৰ জনসাধাৰণৰ সামাজিক শক্তিক উলিয়াই অনাৰ ক্ষেত্ৰত ৰেডিঅ'ৰ সম্ভাৱনীয়তা প্ৰত্যক্ষভাৱে অনুভৱ কৰিছো। এই মাহৰ কাৰ্যসূচী ২২ ফেব্ৰুৱাৰী, দেওবাৰে অনুষ্ঠিত হ’ব। এই অনুষ্ঠানৰ বাবে আপোনালোকৰ পৰামৰ্শসমূহ শ্বেয়াৰ কৰক।”
https://mygov.in/group-issue/inviting-ideas-mann-ki-baat-prime-minister-narendra-modi-22nd-february-2026/?target=inapp&type=group_issue&nid=366266

Prime Minister's Office
World Radio Day is about celebrating a trusted voice for people: Prime Minister
PM asks for inputs for this month’s Mann Ki Baat, scheduled for 22nd February
13 FEB 2026 12:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, said that World Radio Day is about celebrating a medium that is a trusted voice for people, be it in remote villages or bustling cities. Shri Modi noted that for years, the radio has delivered timely information, amplified talent and encouraged creativity.
"Through Mann Ki Baat, I have experienced the potential of the radio firsthand in bringing out the societal strength of our people. This month’s programme will take place on Sunday, 22nd February. Do share your inputs for the programme", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"World Radio Day is about celebrating a medium that is a trusted voice for people, be it in remote villages or bustling cities. For years, the radio has delivered timely information, amplified talent and encouraged creativity. This is a day to acknowledge the efforts of all those associated with this medium.
Through #MannKiBaat, I have experienced the potential of the radio firsthand in bringing out the societal strength of our people. This month’s programme will take place on Sunday, 22nd February. Do share your inputs for the programme."
https://mygov.in/group-issue/inviting-ideas-mann-ki-baat-prime-minister-narendra-modi-22nd-february-2026/?target=inapp&type=group_issue&nid=366266