Prime Minister's Office
World Radio Day is about celebrating a trusted voice for people: Prime Minister
PM asks for inputs for this month’s Mann Ki Baat, scheduled for 22nd February
13 FEB 2026 12:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, said that World Radio Day is about celebrating a medium that is a trusted voice for people, be it in remote villages or bustling cities. Shri Modi noted that for years, the radio has delivered timely information, amplified talent and encouraged creativity.
"Through Mann Ki Baat, I have experienced the potential of the radio firsthand in bringing out the societal strength of our people. This month’s programme will take place on Sunday, 22nd February. Do share your inputs for the programme", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"World Radio Day is about celebrating a medium that is a trusted voice for people, be it in remote villages or bustling cities. For years, the radio has delivered timely information, amplified talent and encouraged creativity. This is a day to acknowledge the efforts of all those associated with this medium.
Through #MannKiBaat, I have experienced the potential of the radio firsthand in bringing out the societal strength of our people. This month’s programme will take place on Sunday, 22nd February. Do share your inputs for the programme."
https://mygov.in/group-issue/inviting-ideas-mann-ki-baat-prime-minister-narendra-modi-22nd-february-2026/?target=inapp&type=group_issue&nid=366266

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶ୍ୱ ରେଡିଓ ଦିବସ ହେଉଛି ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ସ୍ୱରକୁ ପାଳନ କରିବା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଫେବୃଆରୀ ୨୨ ତାରିଖରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଚଳିତ ମାସର 'ମନ୍ କି ବାତ୍ ’ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ମତାମତ ଦେବାକୁ କହିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
13 FEB 2026 12:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବିଶ୍ୱ ରେଡିଓ ଦିବସ ହେଉଛି ଏପରି ଏକ ମାଧ୍ୟମକୁ ପାଳନ କରିବା ଯାହା ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ସ୍ୱର, ତାହା ଦୁର୍ଗମ ଗାଁ ହେଉ କିମ୍ବା ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ସହରରେ ହେଉ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ରେଡିଓ ସମୟୋଚିତ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିଆସିଛି, ପ୍ରତିଭାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ଏବଂ ସୃଜନଶୀଳତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଛି।
"ମନ୍ କି ବାତ୍ ମାଧ୍ୟମରେ, ମୁଁ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ସାମାଜିକ ଶକ୍ତିକୁ ବାହାରକୁ ଆଣିବାରେ ରେଡିଓର ସମ୍ଭାବନାକୁ ନିଜେ ଅନୁଭବ କରିଛି। ଏହି ମାସର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଫେବୃଆରୀ ୨୨ ରବିବାର ଦିନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କର ମତାମତ ବାଣ୍ଟନ୍ତୁ ", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ବିଶ୍ୱ ରେଡିଓ ଦିବସ ହେଉଛି ଏକ ମାଧ୍ୟମ ପାଳନ କରିବା ଯାହା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତ ସ୍ୱର, ତାହା ଦୁର୍ଗମ ଗ୍ରାମରେ ହେଉ କିମ୍ବା ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ସହରରେ ହେଉ। ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି, ରେଡିଓ ସମୟୋଚିତ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରିଛି, ପ୍ରତିଭାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ଏବଂ ସୃଜନଶୀଳତାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଛି । ଏହି ମାଧ୍ୟମ ସହିତ ଜଡିତ ସମସ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପ୍ରୟାସକୁ ସ୍ୱୀକୃତି ଦେବା ପାଇଁ ଏହା ଏକ ଦିନ ।
ମନ୍ କି ବାତ୍ ମାଧ୍ୟମରେ, ମୁଁ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ସାମାଜିକ ଶକ୍ତିକୁ ବାହାରକୁ ଆଣିବାରେ ରେଡିଓର ସମ୍ଭାବନାକୁ ନିଜେ ଅନୁଭବ କରିଛି। ଏହି ମାସର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଫେବୃଆରୀ ୨୨ ରବିବାର ଦିନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ମତାମତ ବାଣ୍ଟନ୍ତୁ । "
https://mygov.in/group-issue/inviting-ideas-mann-ki-baat-prime-minister-narendra-modi-22nd-february-2026/?target=inapp&type=group_issue&nid=366266