ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ୭୭ତମ ଜନରାଜ୍ୟ ଦିବସର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ବିଶ୍ୱ ନେତାଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 JAN 2026 11:12PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ୭୭ତମ ଜନରାଜ୍ୟ ଦିବସ ଉପଲକ୍ଷେ ବିଶ୍ୱନେତାମାନେ ଜଣାଇଥିବା ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଆଜି ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜ୍ଞାପନ କରିଛନ୍ତି ।
ଭୂଟାନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏକ ‘X’ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି,
‘ଭାରତର ୭୭ତମ ଜନରାଜ୍ୟର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଭୂଟାନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶେରିଙ୍ଗ ଟବଗେ ଓ ଭୂଟାନବାସୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ । ଦୁଇ ଦେଶ ଭିତରେ ରହିଥିବା ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବନ୍ଧୁତା ଆହୁରି ମଜଭୂତ ହେଉ ।
@tsheringtobgay’
ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଏକ ‘X’ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି,
‘ଭାରତର ୭୭ତମ ଜନରାଜ୍ୟ ଦିବସର ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ମୋର ବନ୍ଧୁ ପ୍ରେସିଡେଣ୍ଟ, ଇମାନୁଏଲ ମାକ୍ରନ । ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଭାରତ ଆସିବାକୁ ଅନୁରୋଧ । ଭାରତ-ଫ୍ରାନ୍ସ ଭିତରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କ ମଜଭୂତ ହେଉ ।
@EmmanuelMacron’
ସାଇପ୍ରସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଏକ ‘X’ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି,
‘ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ନିକସ ଖ୍ରୀଷ୍ଟୋଦଉଲିଦେଶ । ସାଇପ୍ରସ ଏକ ଉତମ ବନ୍ଧୁ ଓ ଏକ ବିଶ୍ୱାସୀ ଅଂଶୀଦାର । ଆମ ଭିତରେ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କ ମଜଭୂତ କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ । ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଆପଣ ଭାରତ ଆସିବାକୁ ଅନୁରୋଧ ।
@Christodulides’
ମାଲଦ୍ୱୀପ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଲେ,
‘ଧନ୍ୟବାଦ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମୁଇଜୁ । ଭାରତର ୭୭ତମ ଜନରାଜ୍ୟ ଦିବସରେ ଆପଣଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ । ଉଭୟ ଦେଶର ନାଗରିକଙ୍କ ମଙ୍ଗଳ ପାଇଁ ଆମେ ମିଳିତ ଭାବେ କାମ କରିବା । ଆନନ୍ଦମୟ ଉତ୍ସବ ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଓ ମାଲଦ୍ୱୀପ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ।
@MMuizzu’

Prime Minister's Office
Prime Minister thanks World Leaders for their greetings on India’s 77th Republic Day
26 JAN 2026 11:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today thanked the World Leaders for their greetings and wishes on the 77th Republic Day of India.
In response to a post on X by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said:
“Thank you Prime Minister Tshering Tobgay and the people of Bhutan for the warm wishes on the 77th Republic Day of India. May the special bonds of friendship and unique ties between our nations continue to grow from strength to strength.
@tsheringtobgay”
Replying to a post by the President of France on X, the Prime Minister said:
“Thank you my dear friend, President Emmanuel Macron for your warm wishes on India’s 77th Republic Day. I look forward to welcoming you in India soon and further deepen and diversify the India-France strategic partnership.
@EmmanuelMacron”
In response to a post by the President of Cyprus, Shri Modi said;
“Thank you dear President Nikos Christodoulides for your warm wishes. Cyprus is a close friend and trusted partner and we are committed to deepening our comprehensive partnership. I look forward to welcoming you in India.
@Christodulides”
“Responding to a post by the President of Maldives, Shri Modi said; “Thank you, President Muizzu. Deeply appreciate your warm greetings and wishes on India’s 77th Republic Day. We will continue to work together for the benefit of both our peoples. Wishing you and our Maldivian friends a joyful festival season ahead. @MMuizzu“