ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସର ଅବ୍ୟବହିତ ପୂର୍ବରୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ଅଭିଭାଷଣ ଆମ ସମ୍ବିଧାନର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରତାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ଏବଂ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ସାମ୍ବିଧାନିକ ଆଦର୍ଶକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ପ୍ରେରିତ କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 JAN 2026 9:30PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସର ଅବ୍ୟବହିତ ପୂର୍ବରୁ ଭାରତର ମାନ୍ୟବର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀମତୀ ଦ୍ରୌପଦୀ ମୁର୍ମୁଙ୍କ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ଅଭିଭାଷଣକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭାରତର ସମ୍ବିଧାନର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରତା ଉପରେ ଯଥାର୍ଥ ଭାବେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଦେଶକୁ ଆଗକୁ ନେଉଥିବା ସାମୂହିକ ଭାବନାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ସାମ୍ବିଧାନିକ ଆଦର୍ଶକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ପ୍ରତି ନିଜର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରେରିତ କରିଥାଏ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ରେ କହିଛନ୍ତି;
"ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସର ପୂର୍ବ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଏକ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ଅଭିଭାଷଣ ଦେଇଥିଲେ। ସେ ଆମ ସମ୍ବିଧାନର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ରତା ଉପରେ ଯଥାର୍ଥ ଭାବରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଆମ ଦେଶକୁ ଆଗକୁ ନେଇଥିବା ସାମୂହିକ ଭାବନାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କୁ ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ସାମ୍ବିଧାନିକ ଆଦର୍ଶକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପୁନର୍ବାର ଦୃଢ କରିବାକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଥାଏ। ’’

Prime Minister's Office
Rashtrapati Ji’s inspiring address on the eve of Republic Day highlights the uniqueness of our Constitution and motivates citizens to strengthen democracy, uphold constitutional ideals and build a Viksit Bharat: Prime Minister
25 JAN 2026 9:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised the inspiring address delivered by the Hon’ble President of India, Smt Droupadi Murmu, on the eve of Republic Day.
The Prime Minister said that the President has aptly highlighted the uniqueness of India’s Constitution and appreciated the collective spirit that has carried the nation forward. He noted that her address motivates every citizen to reaffirm their commitment to strengthening democracy, upholding constitutional ideals and building a Viksit Bharat.
The Prime Minister said on X;
“On the eve of Republic Day, Rashtrapati Ji gave a very inspiring address. She has correctly emphasised the uniqueness of our Constitution and appreciated the collective spirit that has taken our nation forward. Her address motivates every citizen to reaffirm their commitment to strengthening democracy, upholding constitutional ideals and building a Viksit Bharat.
@rashtrapatibhvn”