প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গণৰাজ্য দিৱসৰ প্ৰাকক্ষণত ৰাষ্ট্ৰপতি জীৰ প্ৰেৰণাদায়ক ভাষণে আমাৰ সংবিধানৰ স্বকীয়তাক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে আৰু নাগৰিকসকলক গণতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰিবলৈ, সাংবিধানিক আদৰ্শ ৰক্ষা কৰিবলৈ তথা বিকশিত ভাৰত গঢ়ি তুলিবলৈ প্ৰেৰণা যোগাইছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
25 JAN 2026 9:30PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গণৰাজ্য দিৱসৰ প্ৰাকক্ষণত ভাৰতৰ মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুৱে আগবঢ়োৱা প্ৰেৰণাদায়ক ভাষণৰ প্ৰশংসা কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ভাৰতৰ সংবিধানৰ স্বকীয়তাক উপযুক্তভাৱে উজ্জ্বল কৰি তুলিছে আৰু দেশখনক আগুৱাই লৈ যোৱা সামূহিক মনোভাৱৰ শলাগ লৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে তেওঁৰ ভাষণে প্ৰতিগৰাকী নাগৰিককে গণতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাৰ, সাংবিধানিক আদৰ্শ ৰক্ষা কৰা আৰু বিকশিত ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ প্ৰতি নিজৰ দায়বদ্ধতাক পুনৰ দৃঢ় কৰিবলৈ প্ৰেৰণা যোগাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এনেদৰে লিখিছে;
‘গণৰাজ্য দিৱসৰ প্ৰাকক্ষণত ৰাষ্ট্ৰপতি জীয়ে অতি প্ৰেৰণাদায়ক ভাষণ আগবঢ়ায়।তেওঁ আমাৰ সংবিধানৰ স্বকীয়তাক শুদ্ধভাৱে গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে আৰু আমাৰ দেশখনক আগুৱাই লৈ যোৱা সামূহিক মনোভাৱৰ শলাগ লৈছে।তেওঁৰ ভাষণে প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকক গণতন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাৰ, সাংবিধানিক আদৰ্শক ৰক্ষা কৰা আৰু বিকশিত ভাৰত গঢ়াৰ প্ৰতি নিজৰ দায়বদ্ধতাক পুনৰ দৃঢ় কৰিবলৈ প্ৰেৰণা যোগাইছে।
@rashtrapatibhvn”

Prime Minister's Office
Rashtrapati Ji’s inspiring address on the eve of Republic Day highlights the uniqueness of our Constitution and motivates citizens to strengthen democracy, uphold constitutional ideals and build a Viksit Bharat: Prime Minister
25 JAN 2026 9:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised the inspiring address delivered by the Hon’ble President of India, Smt Droupadi Murmu, on the eve of Republic Day.
The Prime Minister said that the President has aptly highlighted the uniqueness of India’s Constitution and appreciated the collective spirit that has carried the nation forward. He noted that her address motivates every citizen to reaffirm their commitment to strengthening democracy, upholding constitutional ideals and building a Viksit Bharat.
The Prime Minister said on X;
“On the eve of Republic Day, Rashtrapati Ji gave a very inspiring address. She has correctly emphasised the uniqueness of our Constitution and appreciated the collective spirit that has taken our nation forward. Her address motivates every citizen to reaffirm their commitment to strengthening democracy, upholding constitutional ideals and building a Viksit Bharat.
@rashtrapatibhvn”