Prime Minister's Office
Prime Minister hails Republic Day celebrations marked by enthusiasm and national pride
Prime Minister shares glimpses of magnificent Republic Day Parade at Kartavya Path
India is privileged to host European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen during our Republic Day celebrations: Prime Minister
Prime Minister lauds formidable security apparatus showcased during Republic Day Parade
Prime Minister says Republic Day parade reflects strengthening capabilities of India’s security forces
Prime Minister highlights vibrant display of India’s cultural diversity at Republic Day parade
26 JAN 2026 4:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi said that India celebrated Republic Day with great enthusiasm and pride.
He highlighted that the magnificent parade at Kartavya Path showcased the strength of India’s democracy, the richness of its heritage and the unity that binds the nation together. Sharing glimpses from the celebrations, he said that Kartavya Path witnessed a powerful display of national pride during the Republic Day celebrations.
The Prime Minister said that India was privileged to host the President of the European Council, Mr António Costa, and the President of the European Commission, Ms Ursula von der Leyen, during the Republic Day celebrations. He noted that their presence underscored the growing strength of the India–European Union partnership and India’s commitment to shared values. He added that the visit would add momentum to the deepening engagement and cooperation between India and Europe across diverse sectors.
The Prime Minister said that the Republic Day parade showcased India’s formidable security apparatus, reflecting the nation’s preparedness, technological capability and unwavering commitment to safeguarding its citizens.
Shri Modi said that the Republic Day parade offered a glimpse into the strengthening capabilities of India’s security forces. He said that India’s security forces are truly the pride of the nation, and shared glimpses highlighting their impressive presence during the parade.
He said that a vivid display of India’s cultural mosaic unfolded at Kartavya Path during the Republic Day celebrations. Shri Modi noted that the parade celebrated India’s cultural diversity through vibrant performances and tableaux, reflecting the rich and diverse heritage of the nation.
In a series of X posts, the Prime Minister said;
“India celebrated Republic Day with great enthusiasm and pride.
The magnificent parade at Kartavya Path showcased the strength of our democracy, the richness of our heritage and the unity that binds our nation together.
Here are some glimpses…”
“Kartavya Path witnessed a powerful display of national pride as the Republic Day celebrations took place today.
Here are some more glimpses…”
“India is privileged to host European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen during our Republic Day celebrations.
Their presence underscores the growing strength of the India-European Union partnership and our commitment to shared values.
The visit will add momentum to the deepening engagement and cooperation between India and Europe across diverse sectors.
@antoniocostapm
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission”
“The Republic Day parade showcased India’s formidable security apparatus, reflecting the nation’s preparedness, technological capability and unwavering commitment to safeguarding its citizens.”
“The Republic Day parade offered a glimpse into the strengthening capabilities of India’s security forces. Our forces are truly our pride!
Here are some more glimpses.”
“A vivid display of India’s cultural mosaic unfolded at Kartavya Path earlier today. The Republic Day parade celebrated India’s cultural diversity, with vibrant performances and tableaux.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗୌରବରେ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ସମାରୋହକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 JAN 2026 4:50PM by PIB Bhubaneswar
• କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥ ଠାରେ ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡର ଝଲକ ଶେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଆମର ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ସମାରୋହରେ ଭାରତକୁ ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆଣ୍ଟୋନିଓ କୋଷ୍ଟା ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିଏନଙ୍କୁ ଆତିଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ମିଳିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଥିବା ଅଭେଦ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ଉପକରଣକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡ ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀର ଶକ୍ତିଶାଳୀ କ୍ଷମତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥିବା କହିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡରେ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବିଧତାର ଜୀବନ୍ତ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଭାରତ ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ସମାରୋହକୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ଗୌରବର ସହିତ ପାଳନ କରିଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି, କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ ପରେଡ ଭାରତୀୟ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଶକ୍ତି, ଏହାର ଐତିହ୍ୟଗତ ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଦେଶକୁ ଏକାଠି ବାନ୍ଧି ରଖୁଥିବା ଏକତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି। ଉତ୍ସବର ଝଲକ ଶେୟାର କରି ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥ ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ ସମୟରେ ଜାତୀୟ ଗୌରବର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ ସମୟରେ ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆଣ୍ଟୋନିଓ କୋଷ୍ଟା ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିଏନଙ୍କୁ ଆତିଥ୍ୟ ଦେବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ଭାରତ ପାଇଛି। ସେ କହିଛନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କର ଉପସ୍ଥିତି ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ଭାଗିଦାରୀର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଶକ୍ତି ଏବଂ ସହଭାଗୀ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଗସ୍ତ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ଏବଂ ୟୁରୋପ ମଧ୍ୟରେ ଗଭୀର ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ସହଯୋଗକୁ ଗତିଶୀଳ କରିବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡ ଭାରତ ନିଜର ଅଭେଦ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ଉପକରଣକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି, ଯାହା ଦେଶର ପ୍ରସ୍ତୁତି, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷମତା ଏବଂ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ଅଟଳ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡ ଭାରତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀର ଶକ୍ତିଶାଳୀ କ୍ଷମତାର ଏକ ଝଲକ ପ୍ରଦାନ କରିଛି। ଭାରତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀ ପ୍ରକୃତରେ ଦେଶର ଗୌରବ। ପରେଡ ସମୟରେ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଉପସ୍ଥିତିକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରୁଥିବା ଝଲକ ମଧ୍ୟ ସେ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ସେ କହିଛନ୍ତି, ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ ସମୟରେ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥଠାରେ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବିଧତାର ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ପରେଡରେ ଜୀବନ୍ତ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଏବଂ ପ୍ରଜ୍ଞାପନ ମେଢ଼ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବିଧତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଦେଶର ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ବିବିଧ ଐତିହ୍ୟକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥାଏ।
ଏକ୍ସରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
‘‘ଭାରତ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉତ୍ସାହ ଏବଂ ଗର୍ବର ସହିତ ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ କରିଥିଲା।
କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥଠାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଚମତ୍କାର ପରେଡ ଆମର ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଶକ୍ତି, ଆମର ଐତିହ୍ୟର ସମୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଆମ ଦେଶକୁ ଏକତ୍ର ବାନ୍ଧି ରଖୁଥିବା ଏକତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲା।
ଏଠାରେ କିଛି ଝଲକ ଦିଆଯାଇଛି...’’
‘‘ଆଜି ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ ସମୟରେ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥ ଜାତୀୟ ଗୌରବର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିଥିଲା।
ଏଠାରେ ଆଉ କିଛି ଝଲକ ଦିଆଯାଇଛି...’’
‘‘ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ ସମୟରେ ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଆଣ୍ଟୋନିଓ କୋଷ୍ଟା ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିଏନଙ୍କୁ ଆତିଥ୍ୟ ଦେବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ଭାରତ ପାଇଛି।
ସେମାନଙ୍କର ଉପସ୍ଥିତି ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ଭାଗିଦାରୀର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଶକ୍ତି ଏବଂ ସହଭାଗୀ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ।
ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଗସ୍ତ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ ଏବଂ ୟୁରୋପ ମଧ୍ୟରେ ଗଭୀର ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ସହଯୋଗକୁ ଗତିଶୀଳ କରିବ।
@antoniocostapm
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission”
‘‘ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡ ଭାରତ ନିଜର ଅଭେଦ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ଉପକରଣକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି, ଯାହା ଦେଶର ପ୍ରସ୍ତୁତି, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କ୍ଷମତା ଏବଂ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ଅଟଳ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।’’
ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡ ଭାରତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀର ଶକ୍ତିଶାଳୀ କ୍ଷମତାର ଏକ ଝଲକ ପ୍ରଦାନ କରିଛି। ଭାରତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀ ପ୍ରକୃତରେ ଦେଶର ଗୌରବ!
ଏଠାରେ କିଛି ଝଲକ ଦିଆଗଲା।’’
ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପାଳନ ସମୟରେ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥଠାରେ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବିଧତାର ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ସାଧାରଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ପରେଡରେ ଜୀବନ୍ତ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଏବଂ ପ୍ରଜ୍ଞାପନ ମେଢ଼ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ବିବିଧତାକୁ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା ଦେଶର ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ବିବିଧ ଐତିହ୍ୟକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥାଏ।