Prime Minister's Office
Prime Minister hails Republic Day celebrations marked by enthusiasm and national pride
Prime Minister shares glimpses of magnificent Republic Day Parade at Kartavya Path
India is privileged to host European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen during our Republic Day celebrations: Prime Minister
Prime Minister lauds formidable security apparatus showcased during Republic Day Parade
Prime Minister says Republic Day parade reflects strengthening capabilities of India’s security forces
Prime Minister highlights vibrant display of India’s cultural diversity at Republic Day parade
26 JAN 2026 4:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi said that India celebrated Republic Day with great enthusiasm and pride.
He highlighted that the magnificent parade at Kartavya Path showcased the strength of India’s democracy, the richness of its heritage and the unity that binds the nation together. Sharing glimpses from the celebrations, he said that Kartavya Path witnessed a powerful display of national pride during the Republic Day celebrations.
The Prime Minister said that India was privileged to host the President of the European Council, Mr António Costa, and the President of the European Commission, Ms Ursula von der Leyen, during the Republic Day celebrations. He noted that their presence underscored the growing strength of the India–European Union partnership and India’s commitment to shared values. He added that the visit would add momentum to the deepening engagement and cooperation between India and Europe across diverse sectors.
The Prime Minister said that the Republic Day parade showcased India’s formidable security apparatus, reflecting the nation’s preparedness, technological capability and unwavering commitment to safeguarding its citizens.
Shri Modi said that the Republic Day parade offered a glimpse into the strengthening capabilities of India’s security forces. He said that India’s security forces are truly the pride of the nation, and shared glimpses highlighting their impressive presence during the parade.
He said that a vivid display of India’s cultural mosaic unfolded at Kartavya Path during the Republic Day celebrations. Shri Modi noted that the parade celebrated India’s cultural diversity through vibrant performances and tableaux, reflecting the rich and diverse heritage of the nation.
In a series of X posts, the Prime Minister said;
“India celebrated Republic Day with great enthusiasm and pride.
The magnificent parade at Kartavya Path showcased the strength of our democracy, the richness of our heritage and the unity that binds our nation together.
Here are some glimpses…”
“Kartavya Path witnessed a powerful display of national pride as the Republic Day celebrations took place today.
Here are some more glimpses…”
“India is privileged to host European Council President António Costa and European Commission President Ursula von der Leyen during our Republic Day celebrations.
Their presence underscores the growing strength of the India-European Union partnership and our commitment to shared values.
The visit will add momentum to the deepening engagement and cooperation between India and Europe across diverse sectors.
@antoniocostapm
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission”
“The Republic Day parade showcased India’s formidable security apparatus, reflecting the nation’s preparedness, technological capability and unwavering commitment to safeguarding its citizens.”
“The Republic Day parade offered a glimpse into the strengthening capabilities of India’s security forces. Our forces are truly our pride!
Here are some more glimpses.”
“A vivid display of India’s cultural mosaic unfolded at Kartavya Path earlier today. The Republic Day parade celebrated India’s cultural diversity, with vibrant performances and tableaux.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হরাও-তয়াম্না অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবগা লোয়ননা পাংথোকখিবা গনতন্ত্র দিবস প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
কর্তব্য পথতা পাংথোকখিবা ফজরবা গনতন্ত্র দিবস পেরেদকী শক্তমশিং প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
ঐখোয়গী গনতন্ত্র দিবস থৌরমদা য়ুরোপিয়ান কাউন্সিল প্রসিদেন্ত এন্তোনিও কোষ্টা অমসুং য়ুরোপিয়ান কম্মিসন প্রসিদেন্ত উরসুলা বোন দের লেয়েন তরাম্না ওকখিবা অসি ভারতকী লাইবক ফবনি: প্রধান মন্ত্রী
গনতন্ত্র দিবস পেরেদ মনুংদা উৎখিবা মাইথিবা পীবা ঙমদবা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী সেকুরিতি ফোর্সশিংগী মপাঙ্গল হেনগৎলকপা গনতন্ত্র দিবস পেরেদতা মমি তারে
গনতন্ত্র দিবস পেরেদতা ভারতকী মখল কয়াগী নাৎশিং ফজনা উৎখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখ্রে
26 JAN 2026 4:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি হরাও-তয়াম্না অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবগা লোয়ননা ভারতনা গনতন্ত্র দিবস পাংথোকখ্রে।
মহাক্না হায়খি মদুদি কর্তব্য পথতা পাংথোকখিবা ফজরবা গনতন্ত্র দিবস পেরেদনা ভারতকী গনতন্ত্রগী মপাঙ্গল, লৈবাক অসিগী হেরিতেচগী ইনাকখুনবা অমসুং লৈবাক অসি অমতা ওইনা পুনশিল্লিবা অপুনবা অদু উৎলে। থৌরমগী শক্তমশিং সিয়ার তৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গনতন্ত্র দিবস থৌরম মনুংদা লৈবাক অসিগী চাউথোকচবা শক্তি লৈনা উৎখিবা অদু কর্তব্য পথতা উবা ফংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী গনতন্ত্র দিবস থৌরমদা য়ুরোপিয়ান কাউন্সিল প্রসিদেন্ত এন্তোনিও কোষ্টা অমসুং য়ুরোপিয়ান কম্মিসন প্রসিদেন্ত উরসুলা বোন দের লেয়েন তরাম্না ওকখিবা অসি ভারতকী লাইবক ফবনি। মখোয় শরুক য়াখিবা অসি ইন্দিয়া-য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়নগী মরী ফগৎলকপনি অমসুং শরুক য়ামিন্নরিবা গুনশিংদা ভারতকী থাজবা থম্বনি। খোঙচৎ অসিনা ভারত অমসুং য়ুরোপ শীনবা থুংনা হিরম কয়াদা থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গনতন্ত্র দিবস পেরেদ মনুংদা উৎখিবা মাইথিবা পীবা ঙমদবা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং উৎখ্রে, মসিদা লৈবাক অসিগী শেম-শাবা, তেক্নোলোজিগী তৌবা ঙম্বা অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়াম ঙাক-শেন্নবা অচেৎপা ফিরেপ মমি তারে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতকী সেকুরিতি ফোর্সশিংগী মপাঙ্গল হেনগৎলকপা গনতন্ত্র দিবস পেরেদতা মমি তারে। ভারতকী সেকুরিতি ফোর্স তশেংনা লৈবাক অসিগী চাউথোকচবনি অমসুং পেরেদ মনুংদা মখোয় ফজনা শরুক য়াখিবগী শক্তমশিং সিয়ার তৌরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি গনতন্ত্র দিবস পেরেদ মনুংদা কর্তব্য পথতা ভারতকী নাৎ মখল কয়া ফজনা উৎলে। ফজরবা পর্ফোমেন্সশিং অমসুং তেব্লোশিংগী খুৎথাংদা পেরেদ অসিদা ভারতকী মখল কয়াগী নাৎশিং উৎলে, লৈবাক অসিগী ইনাকখুল্লবা অমসুং মখল কয়াগী হেরিতেচগী মমি তারে।
এক্সতা পোষ্টশিংগী পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“হরাও-তয়াম্না অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবগা লোয়ননা ভারতনা গনতন্ত্র দিবস পাংথোকখ্রে।
কর্তব্য পথতা পাংথোকখিবা ফজরবা গনতন্ত্র দিবস পেরেদনা ঐখোয়গী গনতন্ত্রগী মপাঙ্গল, ঐখোয়গী হেরিতেচগী ইনাকখুনবা অমসুং লৈবাক অসি অমতা ওইনা পুনশিল্লিবা অপুনবা অদু উৎলে।
মফম অসিদা শক্তম খর লৈজরে….”
“ঙসি গনতন্ত্র দিবস পাংথোকপগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী চাউথোকচবা শক্তি লৈনা উৎখিবা অদু কর্তব্য পথতা উবা ফংলে।
মফম অসিদা শক্তম খর লৈজরে….”
“ঐখোয়গী গনতন্ত্র দিবস থৌরমদা য়ুরোপিয়ান কাউন্সিল প্রসিদেন্ত এন্তোনিও কোষ্টা অমসুং য়ুরোপিয়ান কম্মিসন প্রসিদেন্ত উরসুলা বোন দের লেয়েন তরাম্না ওকখিবা অসি ভারতকী লাইবক ফবনি।
মখোয় শরুক য়াখিবা অসি ইন্দিয়া-য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়নগী মরী ফগৎলকপনি অমসুং শরুক য়ামিন্নরিবা গুনশিংদা ভারতকী থাজবা থম্বনি।
খোঙচৎ অসিনা ভারত অমসুং য়ুরোপ শীনবা থুংনা হিরম কয়াদা থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহনগনি।
@antoniocostapm
@vonderleyen
@EUCouncil
@EU_Commission”
“গনতন্ত্র দিবস পেরেদ মনুংদা উৎখিবা মাইথিবা পীবা ঙমদবা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং উৎখ্রে, মসিদা লৈবাক অসিগী শেম-শাবা, তেক্নোলোজিগী তৌবা ঙম্বা অমসুং লৈবাক অসিগী মীয়াম ঙাক-শেন্নবা অচেৎপা ফিরেপ মমি তারে”।
ভারতকী সেকুরিতি ফোর্সশিংগী মপাঙ্গল হেনগৎলকপগী শক্তম অমা গনতন্ত্র দিবস পেরেদতা উরে। ঐখোয়গী ফোর্সশিং তশেংনা ঐখোয়গী চাউথোকচবনি!
মফম অসিদা শক্তম খর লৈজরে..”
“ঙসি অঙনবদা কর্তব্য পথতা ভারতকী নাৎ মখল কয়া ফজনা উৎলে। ফজরবা পর্ফোমেন্সশিং অমসুং তেব্লোশিংগী খুৎথাংদা পেরেদ অসিদা ভারতকী মখল কয়াগী নাৎশিং উৎলে”।