প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জাতিগী অঙাং নুপীমচা নুমিত্ত অঙাং নুপীমচাশিংগী ইকায়খুম্নবা লৈহন্নবা, খুদোংচাবা পীনবা অমসুং ফিবম ফগৎহন্নবা থাজবা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না পীখ্রে
24 JAN 2026 7:08PM by PIB Imphal
অঙাং নুপীমচা খুদিংমক ইকায়খুম্নবা, খুদোংচাবা ফংবা অমসুং থাজবা লৈবা পুন্সি অমা লৈহন্নবা সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ লৈরি হায়না ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে।
জাতিগী অঙাং নুপীমচা নুমিত্ত পীবা পাউজেল অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১০ দা, অঙাং নুপীমচাশিংগী লাইরিক-লাইশু তম্বা, স্কিল লৈহনবা অমসুং হকশেল ফগৎনবা অকনবা মীৎয়েং চঙলে। হায়রিবা থবকশিং অসিনা অঙাং নুপীমচাশিং মকা লাম্না হিংনবা অফবা ফিবম অমা শেমগৎপদা মতেং পাংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা ইখি;
“জাতিগী অঙাং নুপীমচা নুমিত্ত, অঙাং নুপীমচাশিংগী ইকায়খুম্নবা লৈহন্নবা, খুদোংচাবা পীনবা অমসুং ফিবম ফগৎহন্নবা ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ ঐখোয়না অমুক হন্না লৌরে। চহি ১০ দা, অঙাং নুপীমচাশিংগী লাইরিক-লাইশু তম্বা, স্কিল লৈহনবা অমসুং হকশেল ফগৎনবা অকনবা মীৎয়েং চঙলে। মসিনা অঙাং নুপীমচাশিং মকা লাম্না হিংনবা অফবা ফিবম অমা শেমগৎলে অমসুং বিকসিত ভারত অমগী মাইকৈদা মপুংফানা মতেং পাংলে”।

Prime Minister's Office
Prime Minister reiterates commitment to dignity, opportunity and empowerment of the girl child on National Girl Child Day
24 JAN 2026 7:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today reiterated the Government’s unwavering resolve to ensure that every girl child leads a life of dignity, opportunity and hope.
In a message on the occasion of National Girl Child Day, the Prime Minister highlighted that over the last ten years, sustained focus has been placed on improving education, skilling and healthcare for the girl child. He noted that these efforts have helped in creating an enabling environment in which the girl child can flourish.
The Prime Minister wrote on X;
“On National Girl Child Day, we reaffirm our unwavering resolve to ensure that the girl child leads a life of dignity, opportunity and hope. Over the last ten years, we have focussed on better education, skilling and healthcare for the girl child. This has ensured an environment where the girl child can flourish and effectively contribute towards a Viksit Bharat.”