Prime Minister's Office
Prime Minister reiterates commitment to dignity, opportunity and empowerment of the girl child on National Girl Child Day
24 JAN 2026 7:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today reiterated the Government’s unwavering resolve to ensure that every girl child leads a life of dignity, opportunity and hope.
In a message on the occasion of National Girl Child Day, the Prime Minister highlighted that over the last ten years, sustained focus has been placed on improving education, skilling and healthcare for the girl child. He noted that these efforts have helped in creating an enabling environment in which the girl child can flourish.
The Prime Minister wrote on X;
“On National Girl Child Day, we reaffirm our unwavering resolve to ensure that the girl child leads a life of dignity, opportunity and hope. Over the last ten years, we have focussed on better education, skilling and healthcare for the girl child. This has ensured an environment where the girl child can flourish and effectively contribute towards a Viksit Bharat.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ କନ୍ୟା ସନ୍ତାନ ଦିବସ ଅବସରରେ ବାଳିକାମାନଙ୍କ ମର୍ଯ୍ୟାଦା, ସୁଯୋଗ ଏବଂ ସଶକ୍ତିକରଣ ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 JAN 2026 7:08PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଝିଅ ଯେପରି ମର୍ଯ୍ୟାଦା, ସୁଯୋଗ ଏବଂ ଆଶାର ଜୀବନଯାପନ କରିପାରିବେ ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ସରକାରଙ୍କ ଅତୁଟ ସଂକଳ୍ପକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି।
ଜାତୀୟ କନ୍ୟା ସନ୍ତାନ ଦିବସ ଅବସରରେ ଏକ ବାର୍ତ୍ତାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଗତ ଦଶ ବର୍ଷ ଧରି ବାଳିକାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଶିକ୍ଷା, ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଉପରେ ନିରନ୍ତର ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଇଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ପ୍ରୟାସ ଏକ ସକ୍ଷମ ପରିବେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଛି ଯେଉଁଥିରେ ଝିଅମାନେ ଉନ୍ନତି କରିପାରିବେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
"ଜାତୀୟ କନ୍ୟା ସନ୍ତାନ ଦିବସ ଅବସରରେ, ଝିଅମାନେ ଯେପରି ମର୍ଯ୍ୟାଦା, ସୁଯୋଗ ଏବଂ ଆଶାର ସହ ଜୀବନଯାପନ କରିପାରିବେ, ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ଆମେ ଆମର ଅତୁଟ ସଂକଳ୍ପକୁ ଦୋହରାଇଛୁ। ଗତ ଦଶ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ଆମେ ଝିଅମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉନ୍ନତ ଶିକ୍ଷା, ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଛୁ। ଏହା ଏପରି ଏକ ପରିବେଶ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି ଯେଉଁଠାରେ ଝିଅମାନେ ବିକାଶ କରିପାରିବେ ଏବଂ ଏକ ବିକାଶିତ ଭାରତ ଦିଗରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଯୋଗଦାନ କରିପାରିବେ ।’’